Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Intel i7 4790K vs Intel i7 4770K i jeszcze jedno pytanie.

Timezpl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak więc nie wiem który wybrać z tych procesorów. Z tego co patrzyłem na testy różnią się one tylko max. 8fps.
A cena różni się aż o 200 złotych. Który z tych dwóch procesorów jest lepszy ?

I ostatnie pytanie czy do płyty Ascrock z97 w obudowie zalman z11 neo zmieszczą się dwie takie karty ?

http://www.morele.net/karta-graficzna-inno3d-geforce-gtx-970-ichill-x4-air-boss-4gb-gddr5-256-bit-dvi-hdmi-3xdp-97v-1sdn-m5dnx-700300/

Płyta obsłuży dwie takie same karty i czy pomieszczą się do obudowy ?

Opublikowano

No różnią się TDP o 4, ale to nic. Jeżeli umiesz dobrze wykręcić do nie ma znaczenia którego weźmiesz, ale osobiście mam 4790k bo dla mnie te 120 zł różnicy nie robiło.

Tak wejdzie ci karta ma 300mm a miejsca na 400.

Ale swoją drogą czemu Inno3D ? Nie lepiej MSI 970 Gaming ? Albo Asus Strix ? Ewentualnie ja kupiłem Gigabyte 970 G1 Gaming. no i jest chyba w takiej samej cenie.

Opublikowano

A Inno3D jakieś gorsze ? Ładny wygląd i całkiem dobre taktowanie ma z tego co widzę ;p
@Edit Co do kręcenia procesora. Ja się na tym w ogóle nie znam. Nigdy nie podkręcałem żadnych procesorów ani kart graficznych. Jak to się niby tam zmienia te napięcia w zasilaczu jak to się robi i skąd mam wiedzieć na jakie napięcie ;x Nie znam się na podkręcaniu niestety więc chyba zakupie bez K.

Opublikowano

zalezy jak masz sloty pci-e x16 to wtedy okreslisc czy ci sie zmiesci (czyba ze oba koszyki na hdd wyjmowanie to nie ma problemu, gorzej z hdd)

No różnią się TDP o 4, ale to nic. Jeżeli umiesz dobrze wykręcić do nie ma znaczenia którego weźmiesz, ale osobiście mam 4790k bo dla mnie te 120 zł różnicy nie robiło.

Tak wejdzie ci karta ma 300mm a miejsca na 400.

Ale swoją drogą czemu Inno3D ? Nie lepiej MSI 970 Gaming ? Albo Asus Strix ? Ewentualnie ja kupiłem Gigabyte 970 G1 Gaming. no i jest chyba w takiej samej cenie.

co masz do karty inno3d? karta wporzo z niezlym chlodzeniem, chyba tylko poseidon asusa moglby byc lepszy

A Inno3D jakieś gorsze ? Ładny wygląd i całkiem dobre taktowanie ma z tego co widzę ;p
@Edit Co do kręcenia procesora. Ja się na tym w ogóle nie znam. Nigdy nie podkręcałem żadnych procesorów ani kart graficznych. Jak to się niby tam zmienia te napięcia w zasilaczu jak to się robi i skąd mam wiedzieć na jakie napięcie ;x Nie znam się na podkręcaniu niestety więc chyba zakupie bez K.

zmieniasz vcore procesora, mnoznik, bawisz sie ramami co w uefi jest banalne

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...