Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Refferale 3.0 to porażka?

Atai

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To wszystko? To jakiś mało śmieszny żart czy co? Może się ktoś wypowiedzieć na ten temat?

f8r3EKg.png

Opublikowano

Czy ja dobrze pacze ze za 1 zaproszonego 1k ip????

Ale potem już chyba nic nie ma xD

+zanim dobijesz 10lvl na koncie to sam uzbierasz ok. 1k

Opublikowano

Przeciez ten system byl zapowiadany chyba 2 miesiace temu.

­

Nie obchodzi mnie kiedy było to zapowiadane. Wiadomo Ci coś na ten temat? Będzie coś dalej? Jeśli nie masz nic ciekawego, ani sensownego do powiedzenia to się nie wypowiadaj -proste

Opublikowano

Moim zdaniem za mało dają, po za tym po 5 znajomych już nic się nie dostaje...

Lipa trochę

A to oznacza, że sprzedawanie reffów już się nie będzie opłacało. Na jedno dobrze, a na drugie c*****o.

Opublikowano

Moim zdaniem za mało dają, po za tym po 5 znajomych już nic się nie dostaje...

Lipa trochę

Rito nie umiało robić nic z ludźmi, którzy expili te 100refów w pare dni. Teraz to nie ma sensu, bo te 5 refów będzie miało 90% osób, bo zrobić 5 refów to jakies 10-15dni. To nie ma sensu, bo te skórki są na ten moment za free, a kiedyś trzeva było jednak pare dni robić.

Pomocnik
Opublikowano

Moim skromnym zdaniem , to RIOT w sumie dobrze zrobił fixując ten system . Dlaczego ? Pomyślcie w ten sposób : Jeden człowiek , zrobi sobie "milion" referali(odpali boty) i dostanie strasznie dużo RP oraz PZ, strony na runy itp. Znany Youtuber, np. Nervarien da refy w filmikach na streamach i również dostanie dużo RP , PZ i strony na runy . Natomiast zwykły gracz ligi zaprosi 2 znajomych bo tyle może i dostanie tyle co nic . Teraz RIOT zmniejszył te nagrody , bo coraz więcej ludzi "botowało" te refy i otrzymywało duża przewagę nad uczciwym graczem . Więc teraz RIOT zrobił tak , że każdy może sobie zrobić te 5 refów i nic więcej nie dostanie , co nie da mu takiej przewagi nad innym graczem .Pomyślcie czasami o tym , RIOT kieruje się dobrem graczy :)

Opublikowano

W innych grach jakoś się obywa bez systemu refferali to i tutaj wytrzymacie. TO wszystko, żeby sprzedawanie refów się nie opłacało i to mi się podoba ;)

Opublikowano

Moim skromnym zdaniem , to RIOT w sumie dobrze zrobił fixując ten system . Dlaczego ? Pomyślcie w ten sposób : Jeden człowiek , zrobi sobie "milion" referali(odpali boty) i dostanie strasznie dużo RP oraz PZ, strony na runy itp. Znany Youtuber, np. Nervarien da refy w filmikach na streamach i również dostanie dużo RP , PZ i strony na runy . Natomiast zwykły gracz ligi zaprosi 2 znajomych bo tyle może i dostanie tyle co nic . Teraz RIOT zmniejszył te nagrody , bo coraz więcej ludzi "botowało" te refy i otrzymywało duża przewagę nad uczciwym graczem . Więc teraz RIOT zrobił tak , że każdy może sobie zrobić te 5 refów i nic więcej nie dostanie , co nie da mu takiej przewagi nad innym graczem .Pomyślcie czasami o tym , RIOT kieruje się dobrem graczy :)

W LoLu przewagę daje tylko skill moim skromnym zdaniem. 

Opublikowano

Dokładnie , tu chodzi o to , że  refy były sprzedawane riot games nie mógł nic z tym zrobić - bany to zbyt duża kara ,więc

usunął ten głupi system z gry - moim zdaniem postąpili poprawnie . 

Pomocnik
Opublikowano

W LoLu przewagę daje tylko skill moim skromnym zdaniem.

Źle zrozumiałeś to , co miałem do przekazania. W mojej wypowiedzi nie chodziło o przewagę na zasadzie , że ktoś gra lepiej od kogoś. Chodziło o przewagę tak jakby materialną. Normalny gracz musi poświęcić czas na rozwój konta , zbierać na stronę na runy , PZ , RP itp . A ludzie którzy botowali te refy nie musieli poświęcać aż tyle tego czasu , tylko zostawili boty a RP, PZ itp. Samo im się wbijało z tych refów :)
Opublikowano

Źle zrozumiałeś to , co miałem do przekazania. W mojej wypowiedzi nie chodziło o przewagę na zasadzie , że ktoś gra lepiej od kogoś. Chodziło o przewagę tak jakby materialną. Normalny gracz musi poświęcić czas na rozwój konta , zbierać na stronę na runy , PZ , RP itp . A ludzie którzy botowali te refy nie musieli poświęcać aż tyle tego czasu , tylko zostawili boty a RP, PZ itp. Samo im się wbijało z tych refów :)

Własnie dlatego ubolewam, bo chciałem kupić reffy xD

J****y "Rajot"

Opublikowano

Czy wy nie rozumiecie, że refferale nie są po to żebyście wy sami je robili?:)
Nagrody za nie to skromny upominek za to, że zaprosiłeś znajomego do gry, a jak wiadomo - jak nie oszukujesz - to lepiej zaprosić kolege na refferalu i się cieszyć chociaż z tych 1000IP, niż nic nie dostać.
Fakt - nie warto teraz sobie robić reffów. Nie widzicie, że o to chodzi? aby nie było warto ich sobie samemu robić?:)

Opublikowano

Z jednej strony dobrze, że będzie znacznie mniej graczy, którzy będą biegali w skinach za reffy, ale z drugiej strony tego się nie opłaca nawet robić, to można samemu wykonać w tydzień. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Pomyslcie sobie ile kasy stracil riot przez te reffy a pozniej  piszcie czy dobrze zrobili czy nie, bo jak by ktos wal chujal na kase to tez byscie tak zrobili.

Opublikowano

Myślę, że jest to po prostu zatrzymanie sprzedaży refferali, bez refferali da się grać, da się przeżyć więc bez żadnego problemu.

ps. dla tych co piszą że 5 refów i koniec:

83340083723964929974.png

Opublikowano

Przeciesz to było oczywiste że RITO takie coś wprowadzi, w końcu ludzie kupowali IP/RP z 3 źródeł (gdzie gdyby nie to, to pewnie ta osoba napełniła by kiermane RIOT'u)+ ludzie sprzedający reffy robili na tym niezły hajs (co pewnie wnerwiło RIOT, bo ten hajs, a nawet większy mógł by być ich, gdyby nie owe reffy). IMO powinni dać jakieś większe progi np  10/15/20 i dać jakieś IP i małą ilość RP.

DR5ChPt.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...