Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[15] Serie A - Zdominuj środek pola 4-3-1-2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

964851408369793649038.png

769221411856321649038.png

Zapytacie pewnie dlaczego formacja bez skrzydłowych? Już wyjaśniam. To nie FIFA14 gdzie kluczem do zwycięstwa było ciśnięcie skrzydłem i wrzutka. Tutaj zdominowanie środka pola jest najważniejsze. W teamie znajdziemy silnych, szybkich obrońców, najlepszy środek pola w grze i zabójczy atak.

425601411856321649038.png

Nie ma co się tutaj co rozpisywać. W tej grze nawet TOTY Neuer jest cienki, więc każdy bramkarz 80+ powinien dać radę. Testowałem kilku z Serie A i Handanovic sprawdzał się najlepiej.

916871411856321649038.png

Na środku mamy dwóch gladiatorów. Giorgio Chiellini i Andrea Barzagli zatrzymają każdy atak. Silni, wysocy, szybcy, dobre główki. Jak dla mnie najlepsza para środkowych obrońców w grze. Po prawej stronie Konko, niby niepozorny ale ma to, czego potrzebuje boczny obrońca - tempo i siłę. Na drugim boku Evra który nie jest aż tak szybki, ale wciąż świetnie wywiązuje się ze swojej roli.

313531411856321649038.png

Żadna liga, żadne BPL, BBVA czy Bundesliga nie ma takiej linii pomocy jak Serie A. Mamy tutaj 3 graczy Juventusu - Pogba, Vidal i Marchisio. Każdy z nich potrafi bronić, podać, przedryblować kilku obrońców, wykończyć akcję czy oddać strzał z dystansu. Generalnie mamy tutaj 3 graczy którzy są blisko posiadania 80 we wszystkich statystykach. To jest dokładnie to, czego potrzebuje środkowy pomocnik. Cała trójka ma 4* na słabszej nodze, a Pogba i Marchisio mają dodatkowo 4* skilli, więc Berba-Spin czy Zaawansowana Ruletka to dla nich żaden problem.

537151411856321649038.png

Jako ŚPO szybki i świetnie dryblujący Dries Mertens. Dysponuje on świetnym podaniem i dobrym wykończeniem. Z łatwością omija obrońców dzięki dryblingowi, prędkości i zwinności, a wzrost i fakt, że do najsilniejszych nie należy wcale nie jest problemem.

Dwóch najbardziej wysuniętych piłkarzy to Tevez i Ibarbo. Argentyńczyk dysponuje atomowym strzałem i świetnym wykończeniem. Co prawda ma tylko 3/3, jednak dzięki prędkości i sile fizycznej skille w przypadku tego pana są zbędne. Co do Ibarbo to chyba każdy go zna, był OP w poprzednich Fifach, tak jest i tym razem. Szybki, silny, dobry drybler i dodatkowo ma w tym roku 4* sztuczek. Jego statystyki mogą sugerować że kiepski z niego strzelec, jednak mogę zapewnić że kończy 9/10 sytuacji 1 na 1.

220981411856321649038.png

Można kupić informy następujących graczy - Tevez, Pogba, Vidal i Chiellini. Jeśli ktoś chce wydać kilkaset tysięcy na bocznych obrońców to polecam Armero i Abate. Jednak przez to, że są to srebrni gracze ich ceny są wysokie, więc nie jest to zbytnio opłacalne.

Aktualne ceny piłkarzy można sprawdzić na:

http://www.futpc.com/home

lub 

http://www.futhead.com

Skład wygląda tak:

aa7txi.jpg

Opublikowano

Jeśli ktoś lubi grać bocznymi obrońcami to polecam zmianę na Maicona. Mimo tego że jest bocznym obrońcą ma niebotyczne uderzenie i doskonały strzał z rzutu wolnego. 

Niebawem kupić będzie można Seydu Doumbie, więc Ibarbo wypadnie. 

Opublikowano

No niestety tak to już jest z tą grą. Chcesz strzelać bramki, musisz mieć szybkich zawodników. Dobrze że główki znerfili przynajmniej.

Opublikowano

Skład wygląda fajnie, lecz martwi mnie troszkę Tevez H/H. Nie grałem nim więc nie wiem jak się gra. Ten duet Tevez + Ibarbo musi robić naprawdę totalny rozpierdziel.­

Chcesz żebym szybciej odpisał? Dodaj @JameS. do postu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...