Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zagrali byście na takim serwerze?

MasterGVPL

Serwer  

13 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zagrał byś na takim serwerze?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie do graczy mc

Pewnie niektórym nudzi się zwykły minecraft, nie ma co robić. Więc pozostają mody.

Miałem pomysł na serwer Gildie z modami

Mody:

Mine&blade :battlegear (sami zobaczcie mega)

Netherrocks (rudy w netherze)

TwilightForest (Nowy świat)

DungeonPack (Dungeony)

Ruins (Dungeony)

Drop rud z modu neherrock dropaly by z netherracka jakieś %na drop itd.

Ale zastanawiam się czy nie było kiedyś pluginu mine%blade:battlegear jeżeli jest plugin to zrobię serwer bez modów jeszcze sprawdzę

Profil Steam ---->  *Kliknij*

Chcesz posnapować? *-* Dodaj : gabryyy997

Opublikowano
Pewnie niektórym nudzi się zwykły minecraft, nie ma co robić. Więc pozostają mody.

Z tym się nie zgodzę, ja naprzykład po grze na 3 WG (WojnachGildii) miesięcznie :P, dalej to lubię.

Kolejna rzecz to z tymi modami. Jeśli masz dużo kasy i zrobiłbyś to trochę ludzi by grało. Ale nie dużo, bo np. wiem to po sobie że jak widzę że potrzebuję paczki na serwer, to mi się odechciewa. :/ Poprostu musiałbyś wykładać co miesiąc całą sumę, bo z powodu małej ilości graczy jescze mnie kupi VIPA.

Popatrz teraz na listę serwerów minecraft. Same EasyHC. Zrób coś dobrego typu MediumHC czyli:

-kopanie (dużo kopania, z czym idzie dużo czasu na serwerze i większa aktywność)

-drop typu DIAX 0,5%-0,7%

-plecaki

-specjalne moobki

na takim czymś zagrałbym z ekipą :P Takie serwery są SUPER, a jest ich coraz mniej ...

Opublikowano

"dobrych" serwerów jest mniej ale zobacz ile teraz serwerów gildie,skyblock,hardcore itd powstało
Magia ;-;

Opublikowano

Witam mam pytanie do graczy mc

Miałem pomysł na serwer Gildie z modami

Mody:

Metallurgy (rudy,miecze i wiele więcej)    Moim zdaniem przereklamowane

Netherrocks (rudy w netherze)      Koncepcja na poziomie 

Pam's Harvest (owocowe drzewa itd)   nie. nawet nie pytaj czemu

TwilightForest (Nowy świat)   to może być ciekawe więc na to bym się pisał

DungeonPack (Dungeony) nie.

Ruins  (Dungeony) tak :)

Drop by był ze stona ale nie tylko diaxów i żelaza tylko rud z Metallurgy w zwykłym świecie             nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

A drop w netherze no oczywiscie z Nethera dropały by rudy z netherrocks   takkkkk

Itemy na gildie to DragonStone diaxy Koxy biblioteczki świetliki z twilight forest i coś jeszcze

Jeżeli były by osoby chętne to od razu będe poszukiwał osób do pomocy z mapą pluginami i hostingiem

Pozdrawiam MasterGVPL

ogólnie pomysł 6/10 dlaczego ? 

Większość serwerów oferuje praktycznie to samo :) 

//Ocene podałem w cytacie na czerwono 

2utq9g5.png b6u4qg.png
Opublikowano

"dobrych" serwerów jest mniej ale zobacz ile teraz serwerów gildie,skyblock,hardcore itd powstało

Magia ;-;

Tu masz racje, jest ich za dużo. ALe też popatrz że na każdym nowym serwerze gra może 30-50 osób. A jak jest jakiś medium dobry to gra więcej :D

Opublikowano

Rozumiem że to wszystkie mody które mogą się pojawić? Jeśli tak to nie zagram, jeśli będzie ich

więcej to z pewnością zagram. Długo szukam gildii z modami więc mam nadzieję że to wypali. :)

Opublikowano

Jeżeli bym robił to i tak nie wrzuce z 50 modów bo to sensu nie ma wg mnie
wole dać z 10-20 
może jeszcze Build Craft lub Id2?

Netherrock (rudy w netherze)
Mo'creatures (ale tu jest problem ponieważ musiał bym dodac oddzielną instrukcje bo każdy musi wgrac oddzielnie bo są prawa autorskie ;3) (moby,moby i moby)
GrimoireOfGaia2 (moby)
ExtendedWorkbench (lepsze miecze z diax,złota,żelaza kamienia i drewna i zbroje i kilofy itd.)
TeamFortress2-Teleport (teleporty [crafting jest do nich xD])

TwilightForest (ten nowy świat)
Ather2 (chyba taka nazwa też nowy świat)

BackPack (Plecaki)
Ruins (dungeony)
CoustomMobSpawner (jeżeli bedzie mo'creatures to musi być ten mod)

Mine&Blade :Battlegear (dobry mod do pvp itd można mieć po 2 bronie w rece lub tarcze i miecz itd)

OresAndCoinsMod (Rudy )
Rei'sMinimap lub ZanMinimap (mapka w rogu ekranu)

I te 2 ostatnie bo nie wiem czy się opłaca:
IndustralCraft 2 *chyba poprawnie napisane*
BuildCraft i DLC do niego xD

Opublikowano

Znaczy zastanawiam sie  na tym Mine&Blade : Battlegear i mo creatures i twilight forest tylko te 3 mody

Edit:

Teraz wpadł mi pomysł:
MODY:
Mine&Blade:Battlegear *to trzeba samemu zobaczyć google>mine&blade:battlegear i sprawdźcie*
Mo;cratures *moby potwory troche trudniej troche łatwiej*
TwilightForest *nowy świat coś dla graczy*
Netherrock *rudy w netherze dropały by z netherracka*
ExtendetWorkbench *ulepszeone diaxowe bronie nowy crafting do lepszych itemkow itd*

Opublikowano

Ja na pewno bym zagrał. Po Prostu mega szukam takiego serwera . Pisz jesli chcesz pomocy :0

"Ból to tylko kwestia siły woli , im silniejsza wola tym więcej wytrzymasz!"

Pomogłem ? Daj Like'a!

Opublikowano

uważaj na pluginy typu forest i mocreatures. A dlaczego??

One na słabszych komputerach potrafią przylagować. A mocreatures trzeba samemu zainstalować, a to się nie każdemu chcę.

A poza tym nie każdy lubi takie moobki, one nie mają sensu

Opublikowano

Polecam tego moda:

http://eternalisles.com/index.php/Main_Page

Twoje mody:

Netherrock Ne, dodaj jakieś mocniejsze moby w netherze bo znaleźć brodawki to istne piekło
Mo'creatures 5milionów zamulających i wkurwiających mobów -ne
GrimoireOfGaia2 Widziałem tego moda i zdecydowane -ne
ExtendedWorkbench Przyda się
TeamFortress2- No no no Andrzeju, szalejesz. Jestem neutralny

TwilightForest Przereklamowane
Ather2 Z tym się można pobawić :)

BackPack Zawsze i wszędzie :D
Ruins Nieee, jak już ludzie zaczną grać to będzie ciężko cokolwiek znaleźć + lagi przy odkrywaniu świata

Mine&Blade :Battlegear Tarcze itd? Mi nie podchodzi 

OresAndCoinsMod Ne
Rei'sMinimap To każdy sobie sam może wgrać P.S. I tak każdy to wywali i zainstaluje Zan'sa który pokazuje graczy na mapie

IndustralCraft 2 Nieeeeee, to zabiera całą radość z kopania ;c
BuildCraft  Nieeeeee, to zabiera całą radość z kopania ;c

Jak chcesz rozpierdol na serwerze to:

Dubstep Gun xD  To na co nazwa wskazuje :)

Weapons +  Trochę zabawek

Anti Gravity  Chyba nie trzeba tłumaczyć

Boom +   Trochę wybuchów 

Normalne mody:

Ore Zombies  Takie zombie aka ruda (nie kolor włosów, np złoto :D)

Better Furnaces Lepsze piece

The Eternal Frost 2 Nowy wykurwisty świat

Blocklings   Bloki jako przeciwnicy

NAJPIERW ZOBACZ MODY, POTEM SIĘ WYPOWIADAJ :)

Opublikowano

Sam pomysł nie jest głupi, jednak nie wiele osób będzie chciało pobrać paczkę modów żeby zagrać. Z doborem modyfikacji również bym uważał, bo część z nich po prostu nie nadaje się na serwery MP np. jeden z modów na bronie dodawał pistolety, którymi można było zabijać graczy nawet na terenie bez pvp.

@Atai

Na serio? Nie wiedziałem. To był tylko jeden z przykładów, że nie które mody się nie nadają na serwery publiczne panie techniku. :)

Opublikowano

Sam pomysł nie jest głupi, jednak nie wiele osób będzie chciało pobrać paczkę modów żeby zagrać. Z doborem modyfikacji również bym uważał, bo część z nich po prostu nie nadaje się na serwery MP np. jeden z modów na bronie dodawał pistolety, którymi można było zabijać graczy nawet na terenie bez pvp.

Można całkowicie usunąć zadawanie dmg na spawnie panie techniku 

Opublikowano

Z tym się nie zgodzę, ja naprzykład po grze na 3 WG (WojnachGildii) miesięcznie :P, dalej to lubię.

Kolejna rzecz to z tymi modami. Jeśli masz dużo kasy i zrobiłbyś to trochę ludzi by grało. Ale nie dużo, bo np. wiem to po sobie że jak widzę że potrzebuję paczki na serwer, to mi się odechciewa. :/ Poprostu musiałbyś wykładać co miesiąc całą sumę, bo z powodu małej ilości graczy jescze mnie kupi VIPA.

Popatrz teraz na listę serwerów minecraft. Same EasyHC. Zrób coś dobrego typu MediumHC czyli:

-kopanie (dużo kopania, z czym idzie dużo czasu na serwerze i większa aktywność)

-drop typu DIAX 0,5%-0,7%

-plecaki

-specjalne moobki

na takim czymś zagrałbym z ekipą :P Takie serwery są SUPER, a jest ich coraz mniej ...

Gimby w 0,5%-0,7% diax nie zagrają. :)

Nie stawiaj serwerów, szkoda pieniędzy i Twojego czasu. 

Opublikowano

Czemu tak twierdzisz? Może chłopak ma ukryty talent do tworzenia serwerów? Każdy kiedyś zaczynał

Opublikowano

Czemu tak twierdzisz? Może chłopak ma ukryty talent do tworzenia serwerów? Każdy kiedyś zaczynał

Twierdzę tak z doświadczenia nie tylko mojego, a również mnóstwa osób. Cóż, jak będzie chciał zrobić serwer, to i tak go zrobi. Po prostu nie polecam stawiania serwera w takich warunkach i to jest moje niepodważalne zdanie.

Opublikowano

Twierdzę tak z doświadczenia nie tylko mojego, a również mnóstwa osób. Cóż, jak będzie chciał zrobić serwer, to i tak go zrobi. Po prostu nie polecam stawiania serwera w takich warunkach i to jest moje niepodważalne zdanie.

Cóż... każdy ma swoje.

Wg. mnie to 80% osób które pyta ludzi czy zagraliby na takim serwerze nigdy żadnego nie stworzy. 

Opublikowano

Tu się nie zgodzę :D Są serwery typu nesteria gdzie diax ma 0.7% jest to chyba 3edycja i od gra na takim sammy dropie ok 40-60MAX (event 90 O_o )

Opublikowano

Jak dla mnie (gimba) 0,7% na diaxy to i tak dużo  W pizdu wolałbym MEgaHard 0,3% :)

0.3? hahahah to i tak jest dużo.

0.1 i jedziemy :)

Opublikowano

Jak dla mnie (gimba) 0,7% na diaxy to i tak dużo  W pizdu wolałbym MEgaHard 0,3% :)

0.3? hahahah to i tak jest dużo.

0.1 i jedziemy :)

TO szukać serwera/ lub go stawiać i JEDZIEMY PANOWIE ! xD

Opublikowano

TO szukać serwera/ lub go stawiać i JEDZIEMY PANOWIE ! xD

To nie jest temat od rozmów o serwerach hard... Chociaż samemu autorowi znudziło się rozmawianie o jego serwerze...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...