Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

i7 4770 vs i5 4690k

xAdiXx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam propozycje taka. NOWY i7 4770 za 970zł od znajomego nie odpakowywany, lub i5 4690K za 1030zł z moreli. Doradzcie mi :)

77127829691114164209.jpg
Opublikowano

Zależy do czego będziesz używać procesora

i5 4690K po OC - gry (4 szybsze rdzenie)

i7 4770 - rendering + jest przyszłościowy (4 rdzenie / 4 wątki)

Jeśli nie będziesz podkręcać, będziesz renderować grafikę / filmy to lepiej i taniej wziąć i7. Jeśli będziesz grać w gry i podkręcisz procesor, to wtedy weź i5.

Na Twoim miejscu kupiłbym procesor od tego kolegi, sprzedał go np. allegro, dozbierał i wtedy bym kupił np. i7 4790k. Różnica ceny między tym i7 a i5 nie jeest specjalnie wielka i myślę, że warta dopłacenia. Mógłbyś w sumie dozbierać jeszcze niczego nie kupując, jednak na allegro po sprzedaniu procesora od kolegi będziesz miał więcej pieniędzy niż tyle, za ile go kupiłeś wcześniej

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

Zdecydowanie i7. Może taki jego minus, że bez odblokowanego mnożnika, ale i tak bardzo wydajny procesor.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Cóż z tego ze ten i7 nie ma odblokowanego mnożnika ? Na 100% ma Turbo i jak będzie chciał to tym turbo go walnie. Osobiście brałbym i7.

Opublikowano

Cóż z tego ze ten i7 nie ma odblokowanego mnożnika ? Na 100% ma Turbo i jak będzie chciał to tym turbo go walnie. Osobiście brałbym i7.

w grach? śmiechłem

miedzy kreconą i7 a i5 w grach nie ma praktycznie zadnej roznicy, oczywiscie w grach po oc bedzie miec wieksza wydajnosc niz i7 na turbo, fakt

­

Opublikowano

A co będziesz renderować? Oczywiste, że i7.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...