Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Czy podać plugin (PREMIUM Z SPIGOTA), jak AnimatedMOTD-Bukkit, który można kupić za $.

idrakus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na pewno nie.. praw autorskich nie trzeba rejestrować... wystarczy, że autor to napisał i ma do tego prawa autorskie.

Jest to karane nawet więzieniem ;) 

4462514400953061278225.png

Opublikowano

Wystarczy,że autor wydał ten projekt wcale nie musi mieć określonej licencji.
Według polskiego prawa wygląda to tak, ale w innych krajach na pewno jest inaczej.Chyba nawet możesz zostać poddany ekstradycji było tak w paru przypadkach crakowanych windowsów i firmy Microsoft. 

podlega karze grzywny, ograniczenia wolności lub pozbawienia wolności do lat 2. Jeśli naruszenie dokonane było w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, wtedy kara pozbawienia wolności zwiększa się do 3 lat. Pełny katalog kar za poszczególne przewinienia określony jest w artykułach 116 -119 ustawy prawo autorskie z dnia 4 lutego 1994 roku.
Opublikowano

Jeżeli autor tego pluginu o tym pisał to nie masz prawa tego sprzedać. Tak samo jest jak z wyciekłymi pluginami nie masz prawa tego sprzedać, ponieważ to jest praca autorska. Po prostu jest to zabronione prawem. Dodatkowo jeżeli autor tego pluginu zgłosi, że Ty sprzedajesz/chcesz sprzedać jego własny robiony projekt, to możesz mieć nie miło. ;)

Opublikowano

@Lord Asasin Nie chce sprzedawać tylko zapodawać za darmo nie jak inni programiści tylko za $ bierze za napisany mały plugin... (TO NIE JA PISAŁEM PLUGIN, ŻEBY NIE BYŁO, ŻE JA GO NAPISAŁEM :)

To już jest inna sprawa. Jeżeli chcesz udostępnić ten plugin za darmo to myślę, że możesz spokojnie, ale nie możesz z tego czerpać pieniędzy. Pamiętaj, żeby wyciekłe pluginy nie udostępniać, bo to jest praca autora i on sobie tego może nie życzyć. 

Pozdrawiam.

Opublikowano

@Lord Tytan Nie chcę nawet zakładać tematu, aby go udostępnić więc jak byś mógł nie wyzywaj mnie...

To jest czyjaś praca, a ty chcesz ją dawać za darmo,

To co mam dawać za $ ? :c

____

Jestem ciekawy, czy pobrałeś kiedyś jakąś piosenkę, która jest piracka.

Opublikowano

@Lord Tytan Nie chcę nawet zakładać tematu, aby go udostępnić więc jak byś mógł nie wyzywaj mnie...

To jest czyjaś praca, a ty chcesz ją dawać za darmo,

To co mam dawać za $ ? :c

____

Jestem ciekawy, czy pobrałeś kiedyś jakąś piosenkę, która jest piracka.

Jak już porównujesz to nie rób tego błędnie. Nie wiem czy zauważyłeś ale artyści muzyczni dostawają masę pieniędzy od sponsorów, producentów etc więc nawet jeśli jest do pobrania w internetach to oni na tym nie tracą ;] Wrzucając plugin ograniczasz komuś możliwość zarobku, a rynek i tak jest kurewsko ograniczony ;]

I5 4690 3.5GHz | GeForce GTX 970 | Crucial Ballistix 8GB 1600MHz | SSD Transcend 370 128GB & HDD Seagate 5.4k 500GB | MSI B85-G43 | Corsair CX 500W | Zalman Z3 PLUS

Opublikowano

Jak już porównujesz to nie rób tego błędnie. Nie wiem czy zauważyłeś ale artyści muzyczni dostawają masę pieniędzy od sponsorów, producentów etc więc nawet jeśli jest do pobrania w internetach to oni na tym nie tracą ;] Wrzucając plugin ograniczasz komuś możliwość zarobku, a rynek i tak jest kurewsko ograniczony ;]

Bardzo dobre słowa @Karolek :3 !

Nm2aWDv.png

Pomogłem? Zostaw "Lubię to" pod postem!

Opublikowano

Jeśli mowa o animated motd

1. You are not permitted to redistribute this plugin in any form.
  2. You are not permitted to decompile or modify the plugin in any form.
  3. You will not be given any refunds. What you see is what you get.
    1. The exception to this are bugs, which we will fix free-of-charge
  4. You will not file a chargeback, dispute, or perform any similar action. Doing so will result in your licence revoked along with further action from SpigotMC
    1. The exception to this is if you have already contacted SpigotMC, and they have approved a chargeback. If this is the case, we will gladly refund your money
  5. We are not responsible for future versions (>1.8.2-pre1) which may disable this feature
  6. We reserve the right to change the price whenever we wish
  7. We reserve the right to change these Terms at any time, and you agree to abide by the most recent version of this.

Nie można rozpowszechniać zakupionych pluginów ze spigotmc. We wszystkich pluginach jest napisane ze nie można tego robić. To tak jakbyś kupił grę i ją dalej kopiował, a powielanie i rozprzestrzenianie plików bez zgody autora jest kradzieżą.

Bez reklam

Opublikowano

Wystarczy SKILL szukania w google (oczywiscie potrzeba konto bez VACacji na google) i animowane motd (kod) masz za darmo :>

@maciekmm jeden z autorow, nie pozwala na kopiowanie za darmo (wgl kto normalny by pozwolil).
Ja nie ogarniam protocolliba, ale umiem szukac w google.

https://www.youtube.com/watch?v=XPpDbN4zgoo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...