Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Polskie czy Angielskie NosTale?

AveeShadowek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja wybrałbym niemieckie ponieważ tam kilka miesięcy gry to jak rok ponad na polskim

A dlaczego tak? Zwiększone wszystko? Czy coś?

Opublikowano

A dlaczego tak? Zwiększone wszystko? Czy coś?

ceny są dużo niższe. za zwykły drop golda możesz uzbierać na dosyć drogie itemki na polskim serwerze

mimo wszystko polecam PL. Masz tutaj znajomych i atmosfera NA WYŻSZYCH POZIOMACH jest miła. Wiem, że początki są trudne, gdyż sam zacząłem grę od nowa i do 30 lvl ludzie są okropni. jednak spotkania na arenie z dawnymi przyjaciółmi upewniają mnie w wierze, że polak też ma serce i można miło spędzić czas z równieśnikiem.

Tak dla przykładu w ostatnie wakacje miałem spotkanie z 2 osobami z całkiem drugiego końca Polski. W starej famce dogadywało nam się wyśmienicie i w wakacje postanowiliśmy się spotkać. Browarek z kolegą i świetnie spędzony czas na Bahamie w Jastrzębiej Górze z koleżanką, obecnie przyjaciółką.

GRY ŁĄCZĄ A NIE DZIELĄ !! :D <Tarcza szmato; jak to w disie na roja :DxD > <3 <3

r9n9FM7.jpg

Opublikowano

Do PL jestem trochę zrażony ze względu na to, że mnie okradli,  a jak potrzeba pomocy to nie ma od kogo. Oczywiście jest jeszcze problem z kasą, wiem, że jest wiele poradników itd., ale jednak przewagę mają Ci co ładują ND. Także..

Opublikowano

Do PL jestem trochę zrażony ze względu na to, że mnie okradli,  a jak potrzeba pomocy to nie ma od kogo. Oczywiście jest jeszcze problem z kasą, wiem, że jest wiele poradników itd., ale jednak przewagę mają Ci co ładują ND. Także..

wcale to nie jest prawda. przewaga jest tylko widoczna jeśli z tej strony na to spoglądasz.

Co z tego że ktoś ma 85lvl, podstawke u7+9 z najlepszą oslo na serwie.

Ty jesteś skromny, masz 85lvl, podstawke u5+7, jakiś średni sztylet, zbroje i reski. Wchodzisz na sinka. Przejmujesz 1 attak i papa.

jeśli ktoś wydaje kase na grę zdobywa przewagę mentalną, lecz tak naprawdę staje się zwykłym dzieckiem.

Ładując $ w NT możesz stać się kimś szybciej niż osoba, która nie wydaje ani grosza....co nie oznacza że ta osoba nie może być kimś

rok temu kupowałem po 100kk miesięcznie <allegro>, miałem wszystkie sp +13/14, eq przeważnie u7+8, bardzo dobre reski i wszystko. Brak celów na przyszłość spowodował to, iż skończyłem grę w NT. itemy warte grubo ponad 600kk rozdałem znajomym a sam zacząłem grę w LoL'a.

Teraz wracam z niczym. jedyne co mam to 20lvl, 37jobek i wróżki z NM. Ponadto starą postacią zarobiłem szybko 10kk z czego zaczynam "resselować" <głównie piórka bo z taką kwotą wiele nie działam>. Postać z 92 lvl usunąłem aby nie kusił mnie powrót na stare śmieci a sobie obiecałem nie wydać ani złotówki więcej na NosTale (z tego co mam w realu. Planuję od marca wydawac co jakiś czas to, co zarabiam w internecie....a mało tego nie jest :D )

Jak to czytam to oooooo matko. xD ale namieszałem :D no ale kij. mam nadzieję, że zrozumiesz :D

r9n9FM7.jpg

Opublikowano

Ta, ja właśnie w Lola grać skończyłem i chcę w nostale, ale no nie mogę się namyślić, bo do zera z niczym joby nie wbiję bez jakichś itemków. Kappa

Opublikowano

Ja np potrzebowałem 500k

za to kupiłem przekąski na mane <co jest potrzebne tylko na maga> oraz zacząłem puszczać bota. wiem, iż nie jest to do końca legalne, aczkolwiek nie mam wyboru :D i jakoś radę daję nawet z tak małą gotówką :D

1144414228089861331764.png

btw polecam wirtualną maszynę. W jednym momencie oglądam filmy, zarabiam na pv i expie w nt :D

btw.2. zastanawiam się, czy uda mi się założyć vc przed 30lvl :D

r9n9FM7.jpg

Opublikowano

Fajny bot, jaki to? Ogóle do którego joba bijesz? I ogólnie jak zarabiasz? :P I jeszcze prosiłbym o doradzenie mag, szermierz, łucznik? Bo wszystkie są super i nie mogę podjąć ciekawej decyzji ;x

Opublikowano

Fajny bot, jaki to? Ogóle do którego joba bijesz? I ogólnie jak zarabiasz? :P I jeszcze prosiłbym o doradzenie mag, szermierz, łucznik? Bo wszystkie są super i nie mogę podjąć ciekawej decyzji ;x

Macro Recorder + vmware

planuję bić do 60 aczkolwiek nie wiem czy mi się to uda. chcę zakupić vc +13 i bawić się na 24 lvl z kolegami 90lvl :D tak dla funu. level nie ma dla mnie już żadnego znaczenia

zarabiam na pewnym programie. Na starcie było ciężko ale teraz jak dzień jest ładny to wleci kilka<naście> $

Ja przez 2,5 roku grałem łucznikiem. Klasa moim zdaniem najciekawsza. Ranger to najlepsze sp w grze i zdania nigdy nie zmienię. Sinek to mój dawny "main" w pvp, następnie zmieniłem go na destro, które stało się moim ulubionym sp do funu. z resztą karta ta była moją najlepszą, gdyż miałem 99+14 i ponad 30 pp. WK - zachwalać jej nie zachwalę aczkolwiek karta na 100% bardzo przyjemna. mimo wszystko dla mnie najsłabsza. CS - średni. Miły do zabawy aczkolwiek nie przypadł mi do gustu. Zwiadem zaś zagrałem tylko na koncie kolegi. Bardzo mocny ale ciężki do ogarnięcia

Wojem grałem przez kilka miesięcy. Miałem tam warka z dużym + i był to najciekawszy moment w mojej NosTalowskiej historii. na 63lvl rozwalałem większość 90lvl w pvp (magia zabójcy u7+8 i tej zbroji z xysa u7+7. ponadto warek 1:1 def / hp).

Mag - dla vc zrobię wszystko. Nie znam się na magu, gdyż tylko jedna znajoma nim gra tak "zawodowo". Zawsze zachwala holly i właśnie vc. Za około 2-3 miesiące będę mógł Ci ocenić całego maga. Narazie chcę się wstrzymać

dla mnie Mag > Łucznik > Woj lecz to zależy od tego KTO CO WOLI. Każda klasa ma + i -. od Ciebie zależy co wybierzesz :)

r9n9FM7.jpg

Opublikowano

No cóż wrócę do PL, mam nadzieję, że nie pożałuję. Dzięki :)
I też mam nadzieję, że nie dostanę randomowego bana(tak jak ktoś dzisiaj napisał w jednym z tematów)  i nikt mnie nie owali z itemków.

Opublikowano

No cóż wrócę do PL, mam nadzieję, że nie pożałuję. Dzięki :)

I też mam nadzieję, że nie dostanę randomowego bana(tak jak ktoś dzisiaj napisał w jednym z tematów)  i nikt mnie nie owali z itemków.

jeśli chcesz dostać bana za bota to plecam jakikolwiek bot, który ma funkcję wykrycia GM'a. każdy z nich robi ss przed wylogowaniem. Kilka dni temu zobaczyłem folder a tam 3 zdj na których widać GM'a :D. bana nie ma :)

A co do owalenia to polecam założyć sobie nowego emaila. Na nim dać porządne hasło < ja mam Hasti!@)# ... nie do złamania>. Potem zmienić emaila i na koncie na NT dać również porządne hasło. Pobrać jakiegoś antywira i nie pobierać jakiś śmieci z neta :)

edit :

jeśli chcesz kiedyś pograć duo :D ale w nt to pisz do Kyosha

ja w sumie zacznę "grać" dopiero w marcu / kwietniu <muszę uzbierać na vc +13/14/15> ale pośmiać się można :) zapraszam

r9n9FM7.jpg

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jednak na polskim nostale dalej jest chamstwo nic nie można się doprosić itd.. Trzeba grać solo i jeszcze mogą konto okrasc... Nie wiem czy jest sens dalej w to grać

Opublikowano

Jednak na polskim nostale dalej jest chamstwo nic nie można się doprosić itd.. Trzeba grać solo i jeszcze mogą konto okrasc... Nie wiem czy jest sens dalej w to grać

Nie podawaj nikomu danych do konta a gwarantuję, że nikt Cię nie okradnie :) 

Sens gry jest. Gra się rozwija (mimo iż tego nie widać). GF się sprzedaje ale mimo to gra nadal jest bardzo ciekawa i godna nawet wydawania na nią pieniędzy :)

serdecznie polecam S3. Ludzie są wprost cudowni

r9n9FM7.jpg

Opublikowano

Jedyny serwer, na którym przyjemnie się gra jest S3. Zapraszam i Ciebie. Nie ma sensu się denerwować przez kilku idiotów z S1/S2. :)

ZBIERAM LAJKI, HEHE =)

SZUKAM OSOBY, KTÓRA WYKONA DLA MNIE SYGNATURE! WIĘCEJ INFO PW =0

Opublikowano

Jedyny serwer, na którym przyjemnie się gra jest S3. Zapraszam i Ciebie. Nie ma sensu się denerwować przez kilku idiotów z S1/S2. :)

Nie podawaj nikomu danych do konta a gwarantuję, że nikt Cię nie okradnie :)

Sens gry jest. Gra się rozwija (mimo iż tego nie widać). GF się sprzedaje ale mimo to gra nadal jest bardzo ciekawa i godna nawet wydawania na nią pieniędzy :)

serdecznie polecam S3. Ludzie są wprost cudowni

Niby tak, ale od zera bez niczego to lipa troche... A ja nie mam zamiaru wydawać na tą gre pieniędzy... Podobno na s3 nie opłaca się grać bo ciężko... A co do ludzi to chamówa, nawet o re się doprosić nie można ani o nic(na s1)

Opublikowano

Niby tak, ale od zera bez niczego to lipa troche... A ja nie mam zamiaru wydawać na tą gre pieniędzy... Podobno na s3 nie opłaca się grać bo ciężko... A co do ludzi to chamówa, nawet o re się doprosić nie można ani o nic(na s1)

Na S3 owszem masz ciężej niż na S1/S2, ale masz ogarniętych, miłych oraz pomocnych graczy. Sam gram od 2 dni i mogę to stwierdzić. Czasami zdarzają się jakieś ''kidy'', ale mimo to to jedyny serwer, który jest ogarnięty. Niestety serwer pomału podupada, ale im więcej graczy zacznie tam grać tym większa szansa na to, że serwer dłużej postoi. Trzeba zapraszać jak najwięcej ludzi na ten serwer, ponieważ ludzie nie wiedzą co tracą. Takie jest moje zdanie na temat s3. :)

@edit:

Pozatym na S3 bawię się lepiej przez te 2 dni niż przez całe 3-4 lata na S1!  <_<

ZBIERAM LAJKI, HEHE =)

Opublikowano

Na S3 owszem masz ciężej niż na S1/S2, ale masz ogarniętych, miłych oraz pomocnych graczy. Sam gram od 2 dni i mogę to stwierdzić. Czasami zdarzają się jakieś ''kidy'', ale mimo to to jedyny serwer, który jest ogarnięty. Niestety serwer pomału podupada, ale im więcej graczy zacznie tam grać tym większa szansa na to, że serwer dłużej postoi. Trzeba zapraszać jak najwięcej ludzi na ten serwer, ponieważ ludzie nie wiedzą co tracą. Takie jest moje zdanie na temat s3. :)

W takim razie po co zaczynać skoro zaraz upadnie;x

Ale z drugiej strony co GF z tym zrobi, że np upadnie i ludzie wszystko potracą..

Opublikowano

W takim razie po co zaczynać skoro zaraz upadnie;x

Ale z drugiej strony co GF z tym zrobi, że np upadnie i ludzie wszystko potracą..

Zaryzykuj, ja zaryzykowałem. Teraz serwer nie padnie, ale zobaczymy jak sprawy się potoczą za rok, dwa. Szczerze jak zamkną ten serwer to trudno, skończę grę, pogram w CS'a lub w coś innego, jest masa innych gier. Ja mimo to polecam s3 jak najbardziej, nie chcesz Twoja strata. Pomęczysz się trochę i będziesz koxem. Nie będę Cię zmuszał. Wybieraj sam. :)

ZBIERAM LAJKI, HEHE =)

Opublikowano

Zaryzykuj, ja zaryzykowałem. Teraz serwer nie padnie, ale zobaczymy jak sprawy się potoczą za rok, dwa. Szczerze jak zamkną ten serwer to trudno, skończę grę, pogram w CS'a lub w coś innego, jest masa innych gier. Ja mimo to polecam s3 jak najbardziej, nie chcesz Twoja strata. Pomęczysz się trochę i będziesz koxem. Nie będę Cię zmuszał. Wybieraj sam. :)

Wiesz zawsze konta mogą przeniesc na s1/s2 :P

No spróbuje tam zagrać, ale tak od zera to lipa...

Cóż dzięki ;)

Opublikowano

nie wiem jak GF może zamknąć serwer.... lol. Jest to nie możliwe. ja pisząc o upadaniu serwera miałem na myśli to, że na serwerze grać będą same 90lvl+. Nie będzie nowych graczy. Serwera nigdy GF nie zamknie...Chyba że całe NosTale PL. ale jest to niemożliwe bo zarobek na nas jest przeogromny

Wiesz zawsze konta mogą przeniesc na s1/s2 :P

No spróbuje tam zagrać, ale tak od zera to lipa...

Cóż dzięki ;)

GF nie może przenieść konta z s3 na s1 czy s2. to nie LoL że kupujesz sobie coś za 2600rp i po sprawie. Jeśli byłaby opcja przeniesienia na inny serwer to taki Knajcik w dniu powstania finezji miałby wbity 99lvl na tym serwerze. 

albo ludzie wykupiliby np. 99 pudeł sp na DE po 3kk szt i przenieśli się na PL po czym sprzedali za 10kk szt..... 

Polecam s3. to przyszłość NosTale.

Gwarantuję, że za rok avalon przez przeludnienie będzie lagować jak .... i wszyscy uciekną na finezję :) do tego czasu zdążysz wbić 90lvl i nie będziesz musiał się przejmować KIDAMI biegającymi z wk +15 i oblechem u7+9 bo balują za hajs matki i nic o tej grze nie wiedzą

graj ziom, serdecznie polecam.

Btw jaki miałeś nick na avalonie? bo nie wiem czemu ale kojarzę Twój przedrostek "Ave" z mpc forum. nie wiem nie wiem

r9n9FM7.jpg

Opublikowano

nie wiem jak GF może zamknąć serwer.... lol. Jest to nie możliwe. ja pisząc o upadaniu serwera miałem na myśli to, że na serwerze grać będą same 90lvl+. Nie będzie nowych graczy. Serwera nigdy GF nie zamknie...Chyba że całe NosTale PL. ale jest to niemożliwe bo zarobek na nas jest przeogromny

GF nie może przenieść konta z s3 na s1 czy s2. to nie LoL że kupujesz sobie coś za 2600rp i po sprawie. Jeśli byłaby opcja przeniesienia na inny serwer to taki Knajcik w dniu powstania finezji miałby wbity 99lvl na tym serwerze. 

albo ludzie wykupiliby np. 99 pudeł sp na DE po 3kk szt i przenieśli się na PL po czym sprzedali za 10kk szt..... 

Polecam s3. to przyszłość NosTale.

Gwarantuję, że za rok avalon przez przeludnienie będzie lagować jak .... i wszyscy uciekną na finezję :) do tego czasu zdążysz wbić 90lvl i nie będziesz musiał się przejmować KIDAMI biegającymi z wk +15 i oblechem u7+9 bo balują za hajs matki i nic o tej grze nie wiedzą

graj ziom, serdecznie polecam.

Btw jaki miałeś nick na avalonie? bo nie wiem czemu ale kojarzę Twój przedrostek "Ave" z mpc forum. nie wiem nie wiem

Nick mam ShedShayu, wczesniej DanioShadow 81lv ; p

Ale jak mam grać na s3 to raczej będzie nick ShedShayu ;p 

Ale mówisz, że naprawdę warto? Bo ja CI wierzę, że nie upadnie :D Bo w sumie fakt zarobek to zarobek :P

A co do S1 bez obrazy dla niektórych, ale tam jest porażka każdy ma sp+15 i siedzą 24/7 i szpanują nimi... Pomocy żadnej jedynie wyzwiska i żebranie oraz złodzieje.

Opublikowano

Nick mam ShedShayu, wczesniej DanioShadow 81lv ; p

Ale jak mam grać na s3 to raczej będzie nick ShedShayu ;p

Ale mówisz, że naprawdę warto? Bo ja CI wierzę, że nie upadnie :D Bo w sumie fakt zarobek to zarobek :P

A co do S1 bez obrazy dla niektórych, ale tam jest porażka każdy ma sp+15 i siedzą 24/7 i szpanują nimi... Pomocy żadnej jedynie wyzwiska i żebranie oraz złodzieje.

warto. Ludzie są mili. I też każdy ma sp+15 ale nikt z tego powodu nie jest bogiem. Raz siedziałem na arenie swoim 30lvl'em. Jeden 75lvl z wk +13 zabil mnie 3x. Poprosiłem kolegę i swoim cudnym vc zdobył z 15 fragów.

Dodatkowo na fine są wolne spoty komety, kretów czy Nawet szopów i gołębi. Jak masz jeszcze jakieś pytania to wal śmiało

r9n9FM7.jpg

Opublikowano

A jak tam z rajdami, glacą, lod?

Glaca - caligor w ok 30 osób. Lod i rajdy na glacy to standardowo fam. A rajdy tak o to polecam robić pieczęci bo rzadkością są cuby czy NP xysy

r9n9FM7.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...