Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Pluginy na serwerze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Chciałem tu wyisać wszystkie problemy jakie mam i nie udaje mi się ich rozwiązać, pisałem już wcześniej o niektórych z nich ale nie znalazłem dobrej odpowiedzi. Więc tak:

ScoreBoardStats - wszystkie tabelki działają poprawnie, jedynie nie pokazuje mi w tabelce " Pieniadze".

ClearLag - brak ostrzeżenia przed usunięciem itemów.

ModReq - tutaj problemu nie mam, ale chciałbym kogoś poprosić, aby udostępnił mi jego spolszczenie :)

Stworzyłem arenę spleef, ustawiłem cyboida na blokowanie komend i niszczenia terenu, jednak gdy ustawiłem 2 cuboida na śnieg, aby tylko go można było zniszczyć to oczywiście dla osób bez OP nie działa.

Podczas, gdy gracz chce otworzyć skrzynie kresu na warpach lub spawnie, nie może tego zrobić " chest-access allow " nie pomaga.

Ostatnie pytanie - Czy można wyłączyć wiadomości na czacie, które pojawiają się po wpisaniu komendy przez Administratora ? Takie jak czyszczenie ekwipunku, zmiana pogody, give nick itp.

Wcześniej oglądałem podobne problemy, na niektórych autor tematu sam rozwiązał swój problem i nie napisał jak tego dokonał lub nie znaleziono dobrej dla mnie odpowiedzi.

Mam nadzieję że ktoś odpowie mi poprawnie na przynajmniej 1 problem.

Opublikowano

Więc tak:

W ScoreBoard Stats może masz coś źle skonfigurowane, sprawdź, ewentualnie usuń plugin i wgraj inną wersję

Z nowszym ClearLagiem takie problemy występują w nowszych wersjach - również u mnie. Polecam pobrać starszą wersję.

Co do spleef'u niestety nie wiem, jednak z tego, co opisałeś, powinno być wszystko ok.

A wiadomości na chacie możesz usunąć wchodząc (używając np. WinRaR'a) w plik Essentials.jar, następnie plik messages.properties.

Mam nadzieję, że choć trochę pomogłem ;)

Opublikowano

1. Mam

2. Config ustawiony według jednego poradnika i wszystko zdaje się być dobrze.

4. Ustawiłem, ale spróbuje jeszcze raz.

5. Mam wszystkie wypisywać ? Na __global__ mam flagi, więc na wszystkich warpach i spawnie które znajdują się na tym świecie powinny działać skrzynie kresu, region na samą budowlę nic nie zmienia.

6. Sprawdzę.

Opublikowano

1. ScoreBoard - sprawdź z jakim pluginem on współpracuje bo może to być różny

2. ClearLag - mogę napisać Ci skrypt na clearlag z ostrzezeniami po Polsku

3. Skrzynie - do otwierania skrzyń potrzeba 2 flag use / chest-access | Chest daje dostęp do skrzynek a use pozwala ich używać więc dodaj jeszcze use allow

4. Arena - passthrough allow | build allow i powinno działać

TEMAT

Opublikowano
every 8 minutes:
	broadcast "&a&l>>>&3Czyszczenie serwera za 30 sekund..."
	wait 25 second
	broadcast "&a&l>>>&3Czyszczenie servera za 5 sekund!"
	wait 5 seconds
	execute console command "remove item 999999999"
	broadcast "&a&l>>>&3Server wyczyszczony z przedmiotow"
command /czysc:
	trigger:
		execute console command "remove item 99999999"
		send "&7 Wyczysciles serwer z itemkow!" to the player
		stop

Ok skrypt na clear lag co 8 minut + wyświetla wiadomość 30 sekund przed usunięciem + komenda /czysc aby zrobić to ręcznie

TEMAT

Opublikowano

Tutaj masz konfigurację jakby co: http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/scoreboardstats/pages/variables/

Tutaj jaki plugin wymagany do pokazywania kasy gracza: Nie widzę żeby były wymagane jakieś pluginy

Ale moja sugestia dodaj do servera:

• Vault
  • IConomy

I zobacz znów opcję %money% w konfiguracji potem tylko reload pluginu i zobaczyć efekty

TEMAT

Opublikowano

Co do ScoreboardStats to potrzebuje on tylko pluginu vault. Sprawdź czy masz najnowszy vault i scoreboardstats.

Btw. Server pod jaką wersje mc? Podaj też logi serwa po reloadzie.

=====================================================

Wyklikane z Nokii Lumii 530

Opublikowano

@kripciak

Serwer Bukkit 1.7.2, vault 1.7.2 R0.2, ScoreBoardStats jest kilka na taką samą wersję, próbowałem chyba wszystkie, spróbuje od nowa wgrać vault i boarda.

Logi ? Tak jak w innych tematach jakich widziałem, wyświetla się informacja że nie wykryto czegoś takiego jak %money% lub %econ% itp

@Edit

Udało się za 5 razem instalowania tej samej wersji vault ii boarda.

Pytanko jeszcze czy ktoś ma spolszczenie ModRed lub wie dlaczego NoCheatPlus informuje, gdy ktoś gra tylko na minecraft by zyczu bez używania wspomagaczy.

Opublikowano

Informuje bo by zyczu nie ma polaczenia z minectaft.net

@Edit

Zupdateuj serwer do mc 1.7.2.0.3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...