Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Działąnie minecrafta

Miszor2k

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam co zrobić aby na tym Laptopie chodził minecraft   http://scr.hu/2v0o/6la91

Wydaje mi sie ze na takim czyms nawet minecraft by poszedł

A strasznie laguje

Zrobie wszystko co trzeba

Odwdzięczam sie 20 lajkami na profilu ;D

PS.licze na jak najszybsza odpowiedz

Milunia ! życiem Kubi Producentem

Opublikowano

Żeby Minecraft chodził Ci zdecydowanie dobrze i szybciej bez żadnych lagów, cofek, ścinek to musisz przede wszystkim mieć oczyszczony dysk ze zbędnych plików na komputerze. Następnie zainstaluj Minecrafta i podczas rozgrywki zmniejszaj w ustawieniach Minecrafta renderowanie, grafikę itp (zmniejszenie lagów gwarantowane). Na komputerze musisz mieć powyłączane zbędne programy obciążające Twój komputer jak i zarówno Minecrafta, dzięki czemu będzie się grało dobrze bez lagów. Musisz mieć również wgraną modyfikację Optifine (zawszę daje trochę FP'S w górę), musisz mieć zaktualizowaną najnowszą Javę, sterowniki do karty graficznej. Dodatkowo jeżeli będziesz chciał wykorzystywać więcej zasobów Minecrafta, to musisz powiększać co jakiś czas Ram Minecraftowi.

Zapomniałem dodać: Co jakiś czas (~ miesiąc) czyść swój komputer od środka z kurzu, dzięki temu Twój Minecraft będzie chodził jeszcze szybciej jak i zarówno zmniejszą się lagi.

Na koniec podsyłam Ci poradnik ''10 sposobów na zmniejszenie lagów w Minecraftcie'':

http://www.mpcforum.pl/topic/731960-10-sposobow-jak-zmniejszyc-lagi/

Pozdrawiam. ;)

Opublikowano

Żeby Minecraft chodził Ci zdecydowanie dobrze i szybciej bez żadnych lagów, cofek, ścinek to musisz przede wszystkim mieć oczyszczony dysk ze zbędnych plików na komputerze. Następnie zainstaluj Minecrafta i podczas rozgrywki zmniejszaj w ustawieniach Minecrafta renderowanie, grafikę itp (zmniejszenie lagów gwarantowane). Na komputerze musisz mieć powyłączane zbędne programy obciążające Twój komputer jak i zarówno Minecrafta, dzięki czemu będzie się grało dobrze bez lagów. Musisz mieć również wgraną modyfikację Optifine (zawszę daje trochę FP'S w górę), musisz mieć zaktualizowaną najnowszą Javę, sterowniki do karty graficznej. Dodatkowo jeżeli będziesz chciał wykorzystywać więcej zasobów Minecrafta, to musisz powiększać co jakiś czas Ram Minecraftowi.

Zapomniałem dodać: Co jakiś czas (~ miesiąc) czyść swój komputer od środka z kurzu, dzięki temu Twój Minecraft będzie chodził jeszcze szybciej jak i zarówno zmniejszą się lagi.

Na koniec podsyłam Ci poradnik ''10 sposobów na zmniejszenie lagów w Minecraftcie'':

http://www.mpcforum.pl/topic/731960-10-sposobow-jak-zmniejszyc-lagi/

Pozdrawiam. ;)

Lord Mam pytanie a oczyscic dyski np z gier itd

Opublikowano

Lord Mam pytanie a oczyscic dyski np z gier itd

Dysk to dysk, czyścisz go całego jakimiś dobrymi programami.

Podstawowymi np: CCleanerem itd.  

Opublikowano

Dysk to dysk, czyścisz go całego jakimiś dobrymi programami.

Podstawowymi np: CCleanerem itd.  

Masz gg bo mam duzo spraw napisz pw numer lub skype

Opublikowano

Nie musisz czyścić komputera z gier, bo one zajmują tylko miejsce na dysku. Chyba że masz naspamione pełno ikon na pulpicie to wtedy tak jak najbardziej, usuwasz je z panelu sterowania albo po prostu foldery.

Na tym zdjęciu widać że ten komputer ma 900mb ramu, co jest karygodne do odpalenia minecrafta.

Podstawowy, czysty minecraft zjada 500MB ramu na starcie i przy intensywnym graniu zjada o wiele więcej tej pamięci.

Do tego dochodzą jeszcze inne programy potrzebne do rozruchu systemu, więc obojętnie czego byś nie robił to i tak  będzie to bardzo trudne.

Pierwsze co musisz zrobić to dokupić ram do twojego laptopa. Nie napisałeś ile wyciągasz FPS, wciśnij w grze F3 i sprawdź na górze ile tego jest. I podaj tutaj w formie zdjęcia.

Kappa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...