Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tworzenie gry WWW

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałbym znaleźć osobę która będzie chciała stworzyć razem ze mną grę WWW. Chciałbym aby ta gra wypadła nieźle na rynku. Jest podobna gra już w sieci lecz liczba osób grających tam spada bo jest dużo problemów technicznych i administracja olewa wszystko co związane z błędami itd. Gra będzie tworzona przez dłuższy odstęp czasu aby ni było błędów co przyczyni się w dużej mierze do liczby graczy. Wszyscy którzy ogarniają tworzenie gier www online zapraszam do kontaktu. Oczywiście dodam iż każdy kto będzie pomagał w grze będzie dostawał odpowiednie wynagrodzenie. Po starcie oczywiście to wynagrodzenie w wielkim stopniu stanie się lepsze. Jak popatrzę na grę której będziemy tworzyć odzwierciedlenie lecz bez problemów to dziennie wpadają tam tysiące. Więc każdy kto ma umiejętności co do tworzenia gier proszę o kontakt. Ja ze swojej strony zapewnie wszystko co będzie potrzebne do wydania gry (Forum na silniku IPB, serwer TeamSpeak aby kontakt z administracją był bardzo dobry, serwer pod beta testy, serwer pod oficjalny start, reklamę i duży zapał do tworzenia gry)

Kontakt na GG: 43699580

Wszystko co związane z tworzeniem tej gry udoskonalę podczas jej tworzenia. Informacje co do gry podam na GG aby nie podsuwać pomysłu innym. Powiem tylko że jeśli znajdę tak z 10 osób które zechcą tworzyć tą grę cały czas to będzie to idealny sposób na prace przez większy okres czasu :)

Osoby z zakresem umiejętności:

HTML

CSS

Php
js

ajax

Liczba osób zostanie określona za jakiś czas :)

Opublikowano

takie tematy już były miliardy razy, zawsze kończyło się gnojeniem autora.

Pokaż najpierw swoje projekty jakimi mógłbyś się pochwalić, żeby ktoś miał o czym z Tobą rozmawiać.

Opublikowano

Pokaż najpierw swoje projekty jakimi mógłbyś się pochwalić, żeby ktoś miał o czym z Tobą rozmawiać.

On sponsoruje maszyne i resztę, więc niekoniecznie mógł wcześniej robić coś w tym kierunku

Opublikowano

Czy nie widzisz co napisałem wyżej?? Wszystko co będzie wymagane przy tym idzie się nauczyć. Ja od Sb oferuje tak jak pisałem wyżej(Serwery, licencje pod fora itd.) Jeśli nie umiesz przeczytać tematu do końca ze zrozumieniem to przepraszam ale kłania się szkoła podstawowa.

Mam pomysł na cały projekt, serwery na których będziemy mogli robić wszystko, kontakt 24/7 poprzez telefon i oczywiście pomoc(Sam nie potrafię wszystkiego lecz mam paru znajomych którzy zajmują się pisaniem stron WWW jednym z tych osób jest właśnie WebDeveloper ze strony skryptuj.pl)

Opublikowano
Wszystko co będzie wymagane przy tym idzie się nauczyć

Skąd to możesz wiedzieć, skoro Twoja wiedza na temat jakiegokolwiek języka sięga 0? Lecz skoro tak sądzisz to sam sobie napisz, przecież wszystkiego się nauczysz.

"Making games is hard"

Opublikowano

Skąd to możesz wiedzieć, skoro Twoja wiedza na temat jakiegokolwiek języka sięga 0? Lecz skoro tak sądzisz to sam sobie napisz, przecież wszystkiego się nauczysz.

"Making games is hard"

I znów patrzysz na to co Ci się podoba. Wszystkiego 1 osoba nie zrobi. A ja w głównym stopniu to sponsoring, zarząd i oczywiście pomysł. A jeśli coś jest potrzebne mam kilku znajomych którzy zajmują się tym dziennie i mi pomogą. A po Tobie widać że albo chcesz posty bić albo po prostu nie dowidzisz do końca i piszesz co w głowie dobrze brzmi.

Opublikowano

To raczej Ty patrzysz na to co Ci się podoba. Do tworzenia gier nie wystarczą chęci trzeba coś umieć. Szukając na MPC już praktycznie przekreślasz swoje szansę (nie mówię, że nie ma kogoś kto się zna, tylko kto będzie Ci poświęcał czas). Poza tym gówno a nie pomysł, skoro robisz klona jakiejś gry.

I dalej, taka gra League of Legends zarobiła prawie miliard w roku 2014 i co myślisz, że wszystko się rozeszło pośród programistów, grafików itd. ?

Opublikowano

@NopeDotAvi

Oczywiście dodam iż każdy kto będzie pomagał w grze będzie dostawał odpowiednie wynagrodzenie

Skoro tak stawia sprawę (w przeciwieństwie do setek podobnych tematów o których piszesz), to po co ma przedstawiać swoje umiejętności?

708121422388637873334.png

Opublikowano

@NopeDotAvi

Skoro tak stawia sprawę (w przeciwieństwie do setek podobnych tematów o których piszesz), to po co ma przedstawiać swoje umiejętności?

przyznaje, jebłem się w pierwszym moim poście.

Co do floty to co kto woli, akurat ja nie stawiam jej na pierwszym miejscu i wolałbym pracować z kimś kto pisze dobry kod(już uogólniam) niżeli z takimi kodami wyciągniętymi w poprzednim temacie.

A dawać gwarancje to każdy może.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...