Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bardzo wysokie ceny na Morele

wow1724

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie są bardzo drogie podzespoły do komputera na Morele nie wiem czy w innych sklepach internetowych ale w tym daje różnicę.

Procesor droższy o 100 zł

Dysk SSD o 50 zł

Płyta Główna o 50 zł

Dysk Twardy o 20 zł

Karta Graficzna o 70 zł

Ale za to Pamięć Ram tańsza o 30 zł

Ktoś mi pisał, że to dlatego że kurs dolara jest bardzo wysoki ale mam pytanie czy on spadnie i kiedy ? :D

Opublikowano

Właśnie się dziwiłem, że coś cholernie ceny na morele wzrosły. 970GTX bardzo podrożał, intel i7 cena chyba spadła ;p

Opublikowano

Też ale większy powód to kurs dolara.

A i7 zdrożało znowu o 100 zł a teraz kosztuje 1500 zł a kosztowało 1300 zł

I7 4770K kosztuje 1300 chyba. dokładniej ok. 1400 :)

Opublikowano

Mój komputer podrożał przez miesiąc z 2200 do 2600 -.- MASAKRA !

http://www.morele.net/inventory/info/O2A3t/

nie sadze by az tyle, procek zdrozal w porownaniu na morele ok. 60zl, asus przeceil 760'tke wiec zdrozala moze 50zl, dysk z 30 wiec gdzie reszta kasy?

nie przesadzajcie, poki co skoczyly znaczoco procesory, dyski, nieznaczaco karty (nie brac pod uwage gtx'a 960) i mobo

­

Opublikowano

A mi komputer z 5150 zł to około 5350 zł :D

Nie mieszam się do zestawu ale pamięć ram za mało sobie nie pograsz w wymagające gry dołóż trochę i masz 8GB

Tak wiem tylko budżet mocno ograniczony, komputer kupuje najwcześniej czerwiec i jakiś miesiąc po tym kupię RAM, bo wakacje, praca i pieniądze będą:)

Co do komputera to XJ9 nie musisz wierzyć, komputer składany bodajże 28.12.2014 wtedy kosztował 2240 albo 2280. Procek był po 720, grafika 820 ! Może to były jeszcze oferty świąteczne, nie wiem ! Ale pamiętam jak było :) Bo nawet chciałem sobie od razu GTA V kupić do tego komputera (mój budżet wynosił max 2500), a teraz będę musiał dopłacić i będzie bez GTA ...

beV5mzZ.png

Opublikowano

Tak wiem tylko budżet mocno ograniczony, komputer kupuje najwcześniej czerwiec i jakiś miesiąc po tym kupię RAM, bo wakacje, praca i pieniądze będą :)

Co do komputera to XJ9 nie musisz wierzyć, komputer składany bodajże 28.12.2014 wtedy kosztował 2240 albo 2280. Procek był po 720, grafika 820 ! Może to były jeszcze oferty świąteczne, nie wiem ! Ale pamiętam jak było :) Bo nawet chciałem sobie od razu GTA V kupić do tego komputera (mój budżet wynosił max 2500), a teraz będę musiał dopłacić i będzie bez GTA ...

to 200 zl, gdzie pozostale 200?

wkrecaj kit dalej, moze w sprzecie za 5k/6k roznice rzedu 400zl sa zauwazalne, ale nie za 2.5k

­

Opublikowano

to 200 zl, gdzie pozostale 200?

wkrecaj kit dalej, moze w sprzecie za 5k/6k roznice rzedu 400zl sa zauwazalne, ale nie za 2.5k

A skąd ja mogę wiedzieć ? Mówię, że to było tuż po świętach to może jakieś promocje były. Doskonale wiem ile kosztowało a ile kosztuje. Nie zamierzam się dalej o to kłócić, bo Ty wiesz swoje ;)

beV5mzZ.png

Opublikowano

Morele to nie jedyny sklep w innych sklepach można znaleźć tańsze rzeczy ale mimo to i tak wszytko podrożało przez kurs dolara. 

1388363882-U262029.png
Opublikowano

niektore karty czy procesory byly taniej na esc, w zasadzie dalej są 

esc ma niektóre podzespoły taniej, ale niektóre są o wiele wiele drożej

jak się kupuje cały zestaw za np. 3000-4000zł to na morelach wychodzi mimo wszystko taniej

choć to też zależy od danego zestawu i okresu

jeszcze na agito i techplanet warto sprawdzić i kupic tam gdzie wyjdzie najopłacalniej

Opublikowano

Ale na morele składają zestawy komputerowe dlatego między innymi wybierają Morele oraz są bardzo dobrzy w tym co robią ceny mają średnie i widać, że towar mają dobry nie mówię nic złego na agito bo to też bardzo dobra strona ale najbardziej szanowaną firmą jest Morele. Jak składałem komputer na ceneo to wychodziło dużo taniej niż wszystko na morele ale co zrobić życie chociaż te wszystkie dostawy, by wyszło na to samo. Czekać tylko jak spadnie dolar bo to jest chore żeby procesor był droższy o 200 zł czy 100 zł. W Lutym ma być jeszcze wyższy kurs dolara.

Jak widzę http://allegro.pl/gigabyte-gtx-970-oc-4gb-gwar-24-m-100-i5036924011.html?utm_source=criteo&utm_medium=cpc&utm_campaign=alluserscroza taką cenę a na morele o 200 zł droższy też dziwne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...