Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Połączenia za granicę

cvvaniaky

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie! Piszę z prośbą o polecenie mi jakiejś opcji aby dzwonić jak najtaniej z Polski do krajów Unii Europejskiej (głównie Włochy, Węgry, Słowacja, Słowenia, Czechy, Niemcy, Austria). Aktualnie mam dwa telefony w Mixie Plush'a (pakiety po 300 minut) i dzwoniąc z Polski za granicę płaci tylko osoba która jest za granicą, a w kraju pobiera minuty z pakietu (za granicą płaci się za odbieranie połączeń). Odpada branie abonamentu albo kolejnego mixa, ewentualnie kupno starterów ale chcę coś sprawdzonego i jak najtańsza opcja :) Ktoś praktykował?

Opublikowano

nie ma takiej nawet opcji by płaciła osoba za granicą zwłaszcza jeśli dzwonisz na zagraniczny numer , ceny za rozmowę masz określone przez operatora, wiec sobie sprawdź sam ile kosztuje minuta 

jeśli dzwonisz na krajowy numer będący za granicą to zawsze płacisz tyle samo bez względu gdzie kto jest , w kraju czy zagranicą więc po cholerę ci jakiekolwiek pakiety na rozmowy zagraniczne 

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Plush Mix w Polsce (dalej oznaczam jako 1) dzwoni do Plush Mix we Włoszech (dalej jako 2).

1 - pobiera minuty z pakietu 300 minut od wszystkich sieci.
2 - pobiera pieniądze z konta gdy odbiera połączenie od 1. 

Jest w jakiejś sieci pakiet/taryfa/cokolwiek co pozwoli wykupić np darmowe minuty aby dzwonić z Polski do Włoch, Węgier itp w miarę tani sposób?

Aktualnie 10zł na telefonie 2 wystarcza na kilkuminutową rozmowę, z 1 nie ma problemu, bo ciągnie z pakietu.

Czy jeśli osoba we Włoszech kupi starter z włoskiej sieci, to dzwoniąc do niego z 1 będzie pobierało z pakietu, czy pieniądze?

Opublikowano

ty chyba nie rozumiesz roamingu jak działa 

krajowy numer za granicą płaci wszystkie rozmowy przychodzące i wychodzące bez względu kto do niego dzwoni  !    płaci się  dwa razy bo zawsze  roaming + stawka za rozmowę w kraju przy dzwonieniu , nie płaci się przy odbiorze  

dzwoniąc na krajowy numer będący za granicą płaci się jak za NORMALNE POŁĄCZENIE W KRAJU resztę płaci osoba odbierająca rozmowę ( roaming ) 

dzwoniąc na zagraniczny numer płaci się stawkę do danego kraju 

przy rozmowach wychodzących za granicę czy dla kogoś kto jest za granicą nie obowiązują żadne pakiety darmowych minut o ile sobie jakiegoś pakietu sam nie wykupi 

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Ty chyba nie rozumiesz co mówię.
Wiem że się płaci stawki i dlatego piszę czy ktoś ma sposób na to aby były one jak najniższe. Sądzisz że piszę z pytaniem czy te stawki są, widząc że pobiera mi kasę z konta? Wystarczy trochę logicznie pomyśleć. 

Opublikowano

a jaki ty widzisz sposób ? skoro masz jeden pakiet to nie zmienisz cen  a kasę i tak będzie pobierało ZAWSZE

idź i pytaj operatora , bo każdy to wie im wyższy abonament czy wykupione droższe pakiety stawki za połączenia zagraniczne są  niższe  

należy zmienić abonament czy pakiet na telefonie krajowym będącym tylko i wyłącznie za granicą 

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Dlatego piszę że mogę kupić startery np z innej sieci, ewentualnie jakiś Włoski starter i próbować to jakoś połączyć żeby był jak najmniejszy koszt. Chcę porady od kogoś, kto miał z tym styczność, a nie powie mi żebym szedł do operatora. Chcę to rozwiązać do niedzieli, bo do salonu mam kawałek, a nie będę w weekend. Później przejdę się do wszystkich operatorów i przejrzę ich propozycje. Tymczasem chcę jakiś sposób aby zadzwonić jak najtaniej do Unii.

Opublikowano

nie ma tanich rozmów w roamingu czy z jednej czy z drugiej strony zawsze ktoś musi zapłacić za roming , czyli osoba będąca za granicą z telefonem polskim ( płaci zawsze za odebranie czy nawiązanie połączenia  ) 

skoro chcesz dzwonić na telefony z numerami zagranicznymi to sobie wykup pakiet  na rozmowy do Uni jeśli w ogolę jest taki możliwy 

napisz w końcu

na jaki numer chcesz dzwonić krajowy czy zagraniczny

skąd z kraju czy z zagranicy 

z jakiego telefonu krajowego czy zagranicznego 

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Obojętne mi na jaki numer będę dzwonił, sytuacja wygląda tak, że tata pracuje za granicą i jakoś trzeba się komunikować. To czy on puści sygnał do mnie i oddzwonię czy odwrotnie nie robi mi różnicy. Po prostu chodzi mi o jak najniższy koszt połączeń, gdzieś czytałem że w tmobile można kupić starter np na Węgrzech i w Polsce i wykupując pakiet 2000 minut na polskim starterze dzwoni się na zagraniczny. Ktoś może to próbował?

Opublikowano

nie jest obojętne

jak dzwonisz na polski numer który ma ojciec to on musi wykupić sobie czy uaktywnić pakiet na rozmowy w Uni, ty nie potrzebujesz bo po co dzwonisz do polski normalnie 

jak dzwonisz na zagraniczny numer jeśli sobie kupi ojciec starter tam to ty musisz wykupić sobie pakiet na rozmowy DO UNII 

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

ogólnie to nie ma znaczenia ceny u rożnych operatorów są raczej stałe ( praktycznie stałe do tego są zobowiązani operatorzy )  i wszystko zależy od wysokości abonamentu czy pakietu jaki się ma 

jak pisałem pakiet musi zmienić tylko twój ojciec jeśli  używa polskiej karty bo ty nigdy w kraju nie zapłacisz więcej niż masz na krajowej rozmowie do niego 

zagraniczne perpaidy  są droższe pod wzgledem kosztów niż jakikolwiek w Polsce ( mamy najtańsze połączenia roamingowe w europie )  , wiec nie widzę potrzeby kupna takowego

na pocieszenie, za rok roamingu w Europie już nie będzie, będą tylko stawki do róznych operatorów według taryfy operatora ;)  

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...