Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z połączeniem się z serwerem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem. 

Od razu piszę, że wszystko dzieje się na VPS/ie. FreeBSD 9.3 32Bit . Serwer Startuje ( Przynajmniej w konsoli ). 

PortSnapy zrobione, MySQL też, pliki wgrane, ogólnie serwer startuje, konto zrobione, Konto MySQL również zrobione. 

Pliki to Terenzo, Klient również. I teraz tak, root jest rozpakowany i ip zmienione, porty się zgadzają, Serverinfo również zmienione, nawet dodałem nie wiem po co launchera do hamachi by sprawdzić i w serverimfo też ip jest i siedzi. Włączamy ikonkę ( byle którą, oczywiście EXE ) i wpisujemy byle co albo login i hasło poprawne, takie jak konto zrobione, wygenerowane w Navi i jest ciągle " Zostaniesz połączony z serwerem" po czym " Błąd łączenia z serwerem..." Może mi ktoś pomóc ? Bo już nie rozumiem co tu nie działa... Jeśli czegoś nie napisałem, to przepraszam, 

Dla nie kumatych :D <--- SARKAZM !

Powinien wyskakiwać przy byle czym wpisanym w log i has.. 

" Złe Hasło Lub Login" <--- Coś w ten deseń. 

PROSZĘ O POMOC ! Wręcz błagam !! 

Opublikowano

Cześć, launcher do plików terenzo nie jest zupełnie potrzebny możesz usunąć uruchamiasz standardową binka z clienta, ip edytujesz tylko serverinfo w root port muszą się zgadzać. Połącz się z serwerem w konsoli sprawdź czy uruchomione są procesy poleceniem ps kolejno daj wycinek co jest uruchomione, prawidłowo powinno być uruchomione db, auth, game, game99, gdy wszystkie te procesy są uruchomione przejdź do ftp wejdź w katalogi channeli i podaj błędy z sysser również z db - bazy danych oraz auth - logowania podeślij ss na forum wtedy na pewno będzie wiadomo co jest przyczyną problemu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...