Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Coś dziwnego na niebie

Avalione

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wczoraj w nocy spacerując po Łodzi, patrząc na niebo dostrzegłem dziwne jak dla mnie zjawisko.

Było to coś w rodzaju spadającej gwiazdy (nie jestem pewien bo nigdy nie widziałem) lecz wydaje mi się, że spadająca gwiazda robi jakieś smugi za sobą. W moim przypadku ten obiekt leciał w dół nie robiąc za sobą żadnego śladu i był jasny jak inne gwiazdy na niebie. Z ciekawości pytam, co to mogło być? Samolot na pewno odpada.

Opublikowano

Mogło to być wiele rzeczy ;) 
Spadające gwiazdy : najczęściej widać tylko przez około 2 sekundy, szybko znikają i dają poświatę światła (smuga) 

Satelity :  Satelita krążąca po orbicie również często widywana jest tak dobrze jak gwiazda po odbija się od nich światło .... satelity nie lecą tak szybko jak gwiazdy.

Meteoryt : podobnie jak gwiazda 

Czasem może być to nawet mały owad, wydawać Ci się to może trochę śmieszne, ale w nocy można się pomylić ;)

Bardzo często widziałem te owady podczas nocnych wypraw na ryby ;) 

1363095337-U286162.png

Opublikowano

Jak bym Ci radził iść do schronu. Tak dla pewności.

Ps. Pozdrowienia z Kosmosu.

Jakby nie było jutra, jakby nie istniał czas, chwila to dziś sekunda, ale zegar dawno już zgasł...

Trzyma przy sobie nas tylko wspomnienie tego, jak było tu nam na początku

4875_blue.png [*] 30.09.2016r. [*] 9368_gold.png

Opublikowano

Kolega też to widział.

@Valky

Owady w zimę? :D

Zimę ? o.O  gdzie Ty masz zimę ;d

Jest tak ciepło (jak na zimę), że wiele owadów nie wymarło. 

Ja zawsze takie zjawiska tłumaczę sobie tak : 

W nocy wiele rzeczy wydaję się dziwne. W dzień najprawdopodobniej dało by się to wytłumaczyć w prosty sposób. 

1363095337-U286162.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...