Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Technikum Informatyczne, warunki przyjęcia

RafalR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

­Witam, w tym roku chcę pójść do technikum informatycznego. I tutaj jest moje pytanie, jakie mieć mniej wiecej oceny końcowe, żeby być pewnym dostania się do tegoż technikum.

Zależy mi na tym, żebym mógł określić co musze poprawić aktualnie, bo nie potrafię tego powiedzieć bez takiego "minimum". Prosze o szybką odpowiedź.

call of duty zombies GIF by Omaze

Opublikowano

Sprawdź na stronie co jest punktowane i tego się ucz bardziej.

Opublikowano

­Czy jeśli będę miał z matematyki 3, polskiego 4, infy 6, angielskiego 4, i z fizyki 4 to czy mam duże szanse na przyjęcie do tegoż technikum?

call of duty zombies GIF by Omaze

Opublikowano

Ważny jest TYLKO egzamin.

Ja ledwo co z matmy zdałem bo jestem z tego głąbem, fizyka to samo. A polski i reszta bardzo mi poszła i się dostałem. Ale ja już 3 klasę kończę to może coś się zmieniło.

579571423327107377857.png

Opublikowano

­Czy jeśli będę miał z matematyki 3, polskiego 4, infy 6, angielskiego 4, i z fizyki 4 to czy mam duże szanse na przyjęcie do tegoż technikum?

Zależy też od tego ilu będzie chętnych.Ja bym na twoim miejscu tą matmę na 4 podciągnął, a no i i musisz napisać dobrze egzamin.

Opublikowano

Ważny jest TYLKO egzamin.

Ja ledwo co z matmy zdałem bo jestem z tego głąbem, fizyka to samo. A polski i reszta bardzo mi poszła i się dostałem. Ale ja już 3 klasę kończę to może coś się zmieniło.

licza sie punkty rekrutacyjne, jak je zdobedziesz to juz inna sprawa

a ze sa punkty za egzamin i oceny z konca roku to fakt

­

Opublikowano

Nam nauczyciele mówią że jest niż demograficzny i szkoły przyjmuję kogokolwiek, byle mieć hajs państwa xD

no to dobrze mówią. nie trzyjcie dupami podwieki

Pomogę z matematyki, PW.

Opublikowano

U mnie w technikum liczyla sie matma informatyka j.obcy i polski, mialem kolejno 4 6 6 5 i po +75% z kazdego egzaminu, pierdolili ze jest wysoki poziom i trzeba miec mniej-wiecej takie wyniki jak moje zeby sie dostac a mam w klasie debili, którzy mieli same 2-3 i po 50% ledwo z egzaminów.. 

Opublikowano

Właśnie też się wybieram do technikum informatycznego, ale mam oceny w kratkę :s mam nadzieję, że dobrze mi pójdzie egzamin.

Opublikowano

oceny minimum 4 i wynik z egzaminu z każdego przedmiotu około 60% :> to zależy ilu jest chętnych, jeśli jest dużo, 70 osób na 35 miejsc to wiadomo że musisz mieć lepsze oceny :> a jak jest jakieś 40/35 a masz 4 i z egzaminu te 60% to na lajcie się dostaniesz, czasami do technikum idą same nieogary :> znam to po sobie, miałem 60% z egzaminów i 3/4 i się na lajcie dostałem, a byli gorsi ode mnie i też się dostali :> zależy od ilości chętnych i ich poziomu :>

Opublikowano

oceny minimum 4 i wynik z egzaminu z każdego przedmiotu około 60% :> to zależy ilu jest chętnych, jeśli jest dużo, 70 osób na 35 miejsc to wiadomo że musisz mieć lepsze oceny :> a jak jest jakieś 40/35 a masz 4 i z egzaminu te 60% to na lajcie się dostaniesz, czasami do technikum idą same nieogary :> znam to po sobie, miałem 60% z egzaminów i 3/4 i się na lajcie dostałem, a byli gorsi ode mnie i też się dostali :> zależy od ilości chętnych i ich poziomu :>

bullshit, mialem 60% z  egzaminow (no oprocz jezyka mialem 92%) i reszta ocen to 3 i mnie przyjeli bez problemu

jak bedziesz miec odpowiednia ilosc pkt rekrutacyjnych to cie przyjma bez problemu

­

Opublikowano

To zależy również od szkoły i od ilu punktów przyjmują. W moim mieście w tym roku na informatyka przyjmowali od 125 w jednej szkole, w drugiej zaś około 60. Zależy od poziomu szkoły. Nie są brane pod uwagę załóżmy 3 przedmioty, a praktycznie wszystkie (prócz religii, WF). Masz z tego co pamiętam brane 4 oceny pod uwagę - 1 z polskiego i 3 najlepsze! Jeżeli będziesz miał  6 z wosu i 2 z matematyki, to wezmą Ci tą 6 pod uwagę. : ) Nazbieraj 3 oceny pozytywne i luzik. Za harcerstwo masz dodatkowe 5 lub 10 no i rozwalasz egzamin.. To podstawa. 

Opublikowano

Niekoniecznie zawsze bierz pod uwagę próg, często jest zaniżany.

Sam chodzę do technikum informatycznego i miałbyć próg od 100 punktów a teraz mam w klasie matołów, którzy ledwo 70 wyciągneli.

Opublikowano

Oczywiście, że jest. W drugiej rekrutacji czy już po nowym roku, gdy ludzie zmieniają szkoły i brak uczniów przyjmują z mniejszą ilością pkt. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...