Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy PC

CaverXXX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, wychodzi dużo ciekawych premier w tym roku, których mój PC już raczej nie pociągnie, stwierdzam po tym jak już grałem w Dying Lighta i niemiłosiernie mi klatkowało, doszedłem do wniosku że muszę wymienić sprzęt.

Mój stary PC (kupiony 2 lata temu ) :
http://www.morele.net/inventory/info/g0izEQ/

Ogólnie gadałem z ojcem i powiedział że za tego może dać mi 1,5 tyś. I nie wiem czy mi się bardziej opłaca go sprzedać i kupić nowego, czy też wymienić parę rzeczy

Ten którym się interesuje : 
http://www.morele.net/inventory/info/SVdyGI/

Chciałbym się dowiedzieć co mi się bardziej opłaca i czy ten nowy komputer by utrzymał Wiedźmina 3, ew co mogę w nim wymienić. Prosiłbym jeszcze kogoś kto się dobrze zna na tym, żeby mi złożył za około podobną cenę lepszego jeżeli się da.

ronaldorealmadrid.png

Opublikowano

ten 2 jest ok, jak mozesz sprzedaj i kup ten co podales

to zalezy ile masz do dolozenia by bylo lepiej, niewielkim kosztem mozna dolozyc do plyty w formacie ATX czy do 4k jest jeszcze opcja z dyskiem ssd

­

Opublikowano

z ssd szybciej ci sie wlaczy czy mapy w grach szybciej zaladuja nci wiecej, na fps to nie wplynie, na ssd i tak wielu gier nie zmiescisz (mowa oczywiscie o 128gb)

­

Opublikowano

Zanim wybierzesz GTX 970 radził bym Ci poszukać informacji na temat vram (3,5+0,5) tej karty jak i na całą wydajność. W skrócie vram jest podzielony na dwie partycje 3,5 GB i 0,5 GB gdzie po przekroczeniu mniej więcej 3,3 GB Karta zaczyna wywalać błędy w grafice. Więcej informacji na google pod frazą GTX 970 vram. Nie linkuje ze względu na ostrzeżenia :)

Opublikowano

Zanim wybierzesz GTX 970 radził bym Ci poszukać informacji na temat vram (3,5+0,5) tej karty jak i na całą wydajność. W skrócie vram jest podzielony na dwie partycje 3,5 GB i 0,5 GB gdzie po przekroczeniu mniej więcej 3,3 GB Karta zaczyna wywalać błędy w grafice. Więcej informacji na google pod frazą GTX 970 vram. Nie linkuje ze względu na ostrzeżenia :)

Nie wywala zadnych bledow, co pieprzysz, 0.5 GB chodzi z mniejsza wydajnoscia i to tyle, zreszta nie ma drugiej tak samo wydajnej karty graficznej w tej cenie wiec takie "problemy" nie przeszkadzaja, chyba ze wchodzi granie w 2560x1440 na full detalach

­

Opublikowano

Nie wywala zadnych bledow, co pieprzysz, 0.5 GB chodzi z mniejsza wydajnoscia i to tyle, zreszta nie ma drugiej tak samo wydajnej karty graficznej w tej cenie wiec takie "problemy" nie przeszkadzaja, chyba ze wchodzi granie w 2560x1440 na full detalach

W twoim opisie: GPU: Asus Radeon HD 6950 2 GB Nie posiadasz tej karty to nie wypowiadaj się. Ja posiadam i wywala stery przy ok 3,8 a przy 3,3 wyraźny spadek wydajności. Zapytasz gdzie tyle vramu zużyłem? Odpowiadam adobe after effects.

Edit:

Nie powiedziałem że w tej cenie znajdzie lepszą kartę w stosunku cena/wydajność. Lecz jeżeli będzie chciał zacząć robić w tych programach niech ma świadomość że mogą być problemy.

Opublikowano

Ale panowie, jedyny program który umiem obsługiwać to gimp :v. Komputer ma po prostu trzymać stabilnie gry typu Wiedźmin, Evolve czy Dying Light na wysokich, nic więcej do szczęścia mi nie jest potrzebne:)

ronaldorealmadrid.png

Opublikowano

Ale panowie, jedyny program który umiem obsługiwać to gimp :v. Komputer ma po prostu trzymać stabilnie gry typu Wiedźmin, Evolve czy Dying Light na wysokich, nic więcej do szczęścia mi nie jest potrzebne:)

To muszę Cię zasmucić bo z jedną 970 w kompie próbując coś grać typu Wiedzmin 3 który niebawem ma być możesz zapomnieć o ultra ;)

Drugi zestaw jest w sumie spoko, masz kupca na stary to opchnij i kup ten drugi. Z czasem możesz pomyśleć o SSD chyba że masz jak dołożyć ;) 128 GB nie są drogie.

Opublikowano

To muszę Cię zasmucić bo z jedną 970 w kompie próbując coś grać typu Wiedzmin 3 który niebawem ma być możesz zapomnieć o ultra ;)

Drugi zestaw jest w sumie spoko, masz kupca na stary to opchnij i kup ten drugi. Z czasem możesz pomyśleć o SSD chyba że masz jak dołożyć ;) 128 GB nie są drogie.

k***a gra z kraju cebulszy nie radzi sobie na full hd z i7 haswell refresh i gtx 980, nic tego nie pociagnie XDDDD

takim tokiem myslenia nic nie kupi

Opublikowano

Nie napisałem że na ultra ma to trzymać, miało to trzymać stabilnie nie ważne czy na wysokich czy niskich. Nie znam się na tym dlatego zamieściłem posta, od tego chyba jest ten dział na forum ?

ronaldorealmadrid.png

Opublikowano

Zestaw jaki sobie wybrałeś jest ok.

Jeśli będziesz zamawiał zestaw w morelach to możesz sobie dodać do koszyka usługę montażu.
Obecnie sklep oferuje dwie różne usługi montażu.
Pierwsza przeznaczona jest dla osób, które w swoim zestawie nie dokupują dodatkowego
chłodzenia na procesor, lecz zamierzają korzystać z dodawanego przez producenta procesora
http://www.morele.net/montaz-komponentow-zestaw-komputerowy-od-trzech-elementow-bez-dodatkowego-chlodzenia-266770/
to ta usługa.
Druga natomiast została przeznaczona dla osób, które dokupują do zestawu oddzielne
chłodzenie na procesor
http://www.morele.net/montaz-komponentow-od-3-elementow-wraz-z-dodatkowym-chlodzeniem-690846/
W przypadku obu powyższych usług przy zamawianiu zestawu w polu "kod promocyjny" należy wpisać
O44Y129AC8
i naciśnąć obok wyślij. Wtedy koszt montażu zmieni się na 1 złoty, a wysyłka będzie darmowa.
Alternatywnie zamiast montażu możesz wybrać kartę sieciową wi-fi Asus USB N10 Nano
http://www.morele.net/karta-sieciowa-asus-usb-n10-nano-621331/
Wtedy  przy zamawianiu skorzystaj z kodu
WP35ZXZG5A
i postępuj analogicznie jak w przypadku promocji na montaż.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...