Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z internetem - Orange

Kycek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Od jakiegoś czasu zmagam się z problemem interneru (ORANGE ofc.) i dostałem taką odpowiedź na E-Maila:

Rafał, diagnostyka łącza wykazała dużą ilość błędów na linii. Przyczyna takiego problemu może leżeć na łączu po naszej stronie lub w sieci wewnętrznej Klienta.

Zanim przekażę zgłoszenie do naszych techników, bardzo proszę o sprawdzenie i potwierdzenie prawidłowego połączenia między routerem a gniazdkiem telefonicznym, oraz samego kabla.

Jest to ważna kwestia, ponieważ jeśli technik stwierdzi problem po stronie Klienta, może zostać naliczona opłata w wysokości 39 zł za bezzasadne zgłoszenie. 

I teraz pytanie. Co ja mam niby sprawdzać. Wszystko jest podłączone niby okej. Gniazdko zakładał sam technik od orange i już jest parę lat. Kabel po prostu podłączony z gniazdka do Liveboxa 3.0 i tyle. (No i ofc do PC).

Więc co mam więcej sprawdzać? Nie chcę płacić 40zł za głupotę taką.

Kiedyś to były czasy. Teraz już nie ma czasów...

Opublikowano

Miałem tak  samo. Przyjechali  technicy, ok. 2h kombinowali co  jest nie tak (zmieniali porty itp.) aż w końcu poddali  się nie naprawili. Za ok 2 dni internet wrócił do normy. Warto  upomnieć się w takiej sytuacji  o  to  żeby  nie  płacić za ten czas co  internetu nie było. W moim przypadku  dostałem 100 zł bonifikaty :)

Jeśli od gniazdka do  rutera   jest wszystko ok  to  lepiej zadzwoń po  tych techników. :D 

2isw7yf.png

Opublikowano

A w jakim stanie jest kabel ? Nie jest poskręcany/poprzecinany ? Zapewne o to chodzi, posprawdzaj wszystkie połączenia, czy wszystko styka itd. jak po mimo Twoich prób internet dalej będzie szalał - dzwoń do nich.

Ew. zapytaj w jaki sposób masz sprawdzić, czy problem nie leży po Twojej stronie :) 

52287137559562145640.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...