Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Serwer

fejdox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałbym założyć serwer minecraft. Chciałbym się dowiedzieć jaki hosting polecacie (bez craftserve). Lub na jakim VPS lub Dedyku i tu pytanie do was jak to jest z tymi dedykami i VPS. Jak mam hosting to mam przwaznie ilosc ramu na serwerze np 16GB, a dedyki i VPS maja po 4, 8. I nie wiem czy VPS/Dedyki są lepsze czy nie. Powiedzcie mi jakie preferencje VPS/Dedyka potrzeba na 100/200 slot

Opublikowano

Ja radziłbym zakupić serwer dedykowany, na 200 slotów ok 20GB, spokojnie wystarczy, serwery dedykowane są przystosowane pod takie sławne serwery, ale jeżeli chcesz, aby działa dobrze to zakup dedyka :D

Pomogłem, strzel duży przycisk Lubię To!­

Opublikowano

Zdecydowanie według mnie serwer opłaca się robić na hostingu. Co do polecenia hostingu, to polecam hosting Pukawka.pl. Hosting względem mnie jest dużo lepszy od większości hostingów pod tym względem, że Support tego hostingu odpisuję błyskawicznie szybko, hosting jest tani i dobry, oferty slotowe na dobrym poziomie, łatwy panel klienta. 

Bez dwóch zdań wybieraj i stawiaj serwer na tym hostingu. 

Opublikowano

Ja osobiście jestem zwolennikiem dedyków. Jak znajdziesz dobrą ofertę to za ok 200 zł kupisz maszyne co ci uciągnie 400 slotów najmarniej. Ale zabawa w dedyki/VPS wymaga od ciebie znajomości linuxa. Jeśli nigdy nie używałeś linuxa z poziomu konsoli to się za to nie zabieraj i wybierz hosting.

Bez reklam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...