Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

CraftServe.pl vs Pukawka.pl

Gość RakNieBoRak

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

90as5i.png

Witam wszystkich!

Dużo mówi się o dzisiejszych hostingach,

chciałbym dziś przetestować serwery 2 najpopularniejszych polskich hostingów Minecraft.

Na początku idzie hosting Craftserve.pl

Craftserve.pl oferuje nam :

- 24GB RAM,

- max 300 slotów,

- podgląd mapy,

- Web FTP,

- Nielimitowany dysk SSD jak i plików,

- własną domenę: nazwa.csrv.pl

- Własny ItemShop

- Dziennik zdarzeń

- Baza danych MySQL

Cena za 30 zł to 24GB Ram i 300 slotów

A teraz hosting Pukawka.pl

Pukawka.pl oferuje nam:

3 oferty:

- Minecraft STARTER

- Minecraft Max - Nielimitowany RAM

- Minecraft RAM - Nielimitowany ilość slotów

Jest tego za dużo więc tutaj jest strona: OFERTA

Cena w Craftserve.pl za 30 zł to 24GB Ram i 300 slotów, przy czym

oferta Pukawka.pl to ~30GB Ram i 200 slotów za ~325zł!

Wy wybieracie, co i jak!

Miłego dnia, MarekPL1

Opublikowano

Jak już zabierasz się za takie coś to powinieneś opisać większą ilość hostingów, najlepiej wszystkie.

dobra uwaga :) 

porównując tylko 2 hosty nie dajesz możliwości użytkownikom sprawdzenia konkurencji, która jak wiadomo nie śpi :)

Zawsze możesz edytować i dopisać w takiej samej formie resztę hostów, poradnik jak najbardziej przyjemny i reszta hostów byłaby mile widziana :) 

na zachętę mogę ci dać tego +

2utq9g5.png b6u4qg.png
Opublikowano

@Bobson.

Od miesiąca jest wojna między tymi dwoma hostingami, więc postanowiłem stworzyć taki mini-poradnik dot. cen i jakości serwerów. ;)

Opublikowano

Wg mnie lepsza jest Pukawka. Czemu? Mniejsze lagi. Dobry panel.

@Faffel Czemu endergó*no? 

Oni z plusów nic nie mają tylko minusy takie jak:
- Mega lagi

- Lokalizację chińską

- Pingi po 1000 m/s

- Procesory z lat 90'.

bmqxnpM.png

Opublikowano

Jak wyzej, do rankingu powinien dojsc jeszcze enderchest, gdzie za 30 zl masz nielimitowany ram do mc

wez z enderchujem wyjdz

tam nic nie dziala normalnie ...

@top

serwery na craftserve jedyne co robia to laguja i crashuja 

pukawka jest duzo lepsza tylko panel ma troche c*****y 

Dlaczego blezur broni non premium ? 

bo sam nim jest

Opublikowano

Po tym poradniku moglbym wywnioskowac ze dostales troche zielonego od craftserve, abt przedstawic plusy z ich strony, ze jest taniej niz na pukawce.
(moge wymienic dlaczego tak sadze, pare argumentow bedzie)
Pozatym jezeli ma to byc pojedynek, a raczej jest (vs=versus=przeciwko=pojedynek), to powinienes rowniez przedstawic minusy z tych hostingow, takie jak ujowy panel maxc. czy lagi i crashe na crafts., ocene klientow (ale nie ze strony, bo tam wszystko na plus bedzie)

Jezeli chcesz, abym odpowiedzial na Twoj post to napisz @mrMIXKRIPL

Tu nic nie ma, nawet kropki

graphic.png

Opublikowano

Craftserve

- Nie wiem czy wszyscy czy tylko jeden Administrator taki nie miły na tym hostingu.

- Lagi no norma, sami też napisali że ich data center znajduje się w europie a w jakim państwie to już nie napisali,

jak wiemy europa nie ma kilkaset kilometrów.

- Duże prowizje z sms

- Potrzebowałem 2 razy pomocy, pisałem do hostingu i za każdym razem odpisali po kilku godzinach,

- uważają się że są numerem 1 w polscę

- podobno bez limitu ram (a tak naprawdę limit jest)

+ Rozbudowany panel

+ Brak limitów slotów (też słyszałem o limicie 300)

+ Domena serwerów <nazwa<.csrv.pl

Ogólnie można to wziąć na logikę chwalą się że mają serwery w najlepszym data center w europie, jeżeli była to by prawda

to kilkadziesiąt GB ramu za 30zł to byli by na -, a oferta by już dawno znikła, chyba że mają ulokowane serwery we francji

i an tym zarabiają.

Na forum też znalazłem to:

|------------------------------------------------------------------------------------------|
|                                      WinMTR statistics                                   |
|                       Host              -   %  | Sent | Recv | Best | Avrg | Wrst | Last |
|------------------------------------------------|------|------|------|------|------|------|
|                 
|           te3-3-rt1-ffm2.core.noris.net -    0 |    8 |    8 |   45 |   52 |   65 |   52 |
|                    hetzner-gw.noris.net -    0 |    8 |    8 |   45 |   49 |   63 |   46 |
|        hos-bb2.juniper1.rz13.hetzner.de -    0 |    8 |    8 |   51 |   56 |   72 |   55 |
|          hos-tr1.ex3k11.rz13.hetzner.de -    0 |    8 |    8 |   52 |   55 |   68 |   52 |
|                        d3.craftserve.pl -    0 |    8 |    8 |   51 |   55 |   70 |   51 |
|________________________________________________|______|______|______|______|______|______|
   WinMTR v0.92 GPL V2 by Appnor MSP - Fully Managed Hosting & Cloud Provider

Pukawka

+ często polecany hosting na tym forum

+ Administracja odpisuje w czasie od 5 do 10 minut (raz się zdarzyło że odpisali po 20 minutach)

+ lokalizacja polska (data center warszawa ATMAN)

+ oferta bez limitu RAM działa na zasadzie ile serwer potrzebuje pamięci to o tyle się powiększa limit pamięć RAM

+ Za darmo możesz przetestować przez 12h serwer minecrafta.

+ Serwer głosowy Mumble Gratis!

+ chętnie zawierają współprace partnerską

+ Rozbudowany ItemShop

+ 50% kwoty trafia do panelu z sms

+ Hosting WWW w domenie <nazwa>.gameclan.pl

+ Domena serwerów <nazwa>.maxc.pl

+ Szybki Edytor plików

- dużo osób twierdzi że beznadziejny panel

- wysokie ceny

Jeżeli mój post podoba ci się wciśnij: napispng_wpwaara.png Dzięki

Opublikowano

Po tym poradniku moglbym wywnioskowac ze dostales troche zielonego od craftserve, abt przedstawic plusy z ich strony, ze jest taniej niz na pukawce.

(moge wymienic dlaczego tak sadze, pare argumentow bedzie)

Pozatym jezeli ma to byc pojedynek, a raczej jest (vs=versus=przeciwko=pojedynek), to powinienes rowniez przedstawic minusy z tych hostingow, takie jak ujowy panel maxc. czy lagi i crashe na crafts., ocene klientow (ale nie ze strony, bo tam wszystko na plus bedzie)

1. Wooogóle nie dostałem żadnego $$, jakbym dostał to już bym kupił myszkę od Razera ;)

2. Nie zauważyłem żadnych crashów na serwerze (12plg, 4 skrypty).

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ilość slotów i pamięć to nie wszystko. To wygląda jak zwykła kryptoreklama jednego z tych hostingów a nie porównanie. Porównać można przez pingowanie, sprawdzanie przeciążeń i tak dalej, porównanie pamięci i ilości slotów da jedno wielkie G za przeproszeniem.

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...