Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kwestia niezdania a późniejsze kształcenie się.

fatsu84

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

jestem 14 latkiem, który jebie sobie życie. Staram się to zmienić. I tu jest pytanie.

Jeżeli mam teraz 2 jedynki z tamtego semestru (cholera jasna, byłem zbyt leniwy by chodzić do szkoły i teraz mam to na co pracowałem...) i nie zdam (będę się oczywiście starał zdać), a resztę klas zdam... będę miał problemy z dostaniem się do publicznej/państwowej (nie wiem jak to nazwać) szkoły średniej? Tzn. czy mnie przyjmą bez jakichś problemów? I jeżeli mnie przyjmą, zdam maturę, to czy będę miał problemy z dostaniem się na studia? Proszę mnie nie traktować jak trolla czy też prowokatora. Po prostu staram się nie zepsuć swojej przyszłości i chociaż spróbować coś osiągnąć.

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi.

Opublikowano

Przecież gimnajalny test nie ma żadnego znaczenia

oprocz tego ze daje punkty rekrutacyjne, to rzeczywiscie nie ma zadnego znaczenia

miej dobre oceny w przedmiotow ktore beda liczone do szkoly jakiej bedziesz chcial pojsc i napisz dobrze egzaminy, reszta byle by zdac

­

Opublikowano

oprocz tego ze daje punkty rekrutacyjne, to rzeczywiscie nie ma zadnego znaczenia

miej dobre oceny w przedmiotow ktore beda liczone do szkoly jakiej bedziesz chcial pojsc i napisz dobrze egzaminy, reszta byle by zdac

Serio ktoś myśli że to ma jakiekolwiek znaczenie. Te całe punkty. Ani ja, ani żaden z moich znajomych nie trafił na taką szkołę, mimo tego że składali podania do szkół powszechnie uważanych za najlepsze, a oceny jaki i wyniki z testów gimnazjalnych mieli wybitnie słabe. Przyjmują wszystkich jak leci.

Nie mogą cię wywalić z Liceum/Technikum przed ukończeniem 18 roku życia. Tyle.

@Temat

Nie nie powinieneś mieć żadnych problemów jeżeli chodzi o szkołę średnią, na temat studiów się nie wypowiadam, bo nie studiuje, nie zdaje się z wieloma studentami co jest równoznaczne z tym że nie mam pojęcia na ten temat.

Opublikowano

­

Serio ktoś myśli że to ma jakiekolwiek znaczenie. Te całe punkty. Ani ja, ani żaden z moich znajomych nie trafił na taką szkołę, mimo tego że składali podania do szkół powszechnie uważanych za najlepsze, a oceny jaki i wyniki z testów gimnazjalnych mieli wybitnie słabe. Przyjmują wszystkich jak leci.

Nie mogą cię wywalić z Liceum/Technikum przed ukończeniem 18 roku życia. Tyle.

@Temat

Nie nie powinieneś mieć żadnych problemów jeżeli chodzi o szkołę średnią, na temat studiów się nie wypowiadam, bo nie studiuje, nie zdaje się z wieloma studentami co jest równoznaczne z tym że nie mam pojęcia na ten temat.

Pierdolisz głupoty, chyba, jak chcieli się dostać do jakichś gównianych szkół, bo do tych lepszych trzeba mieć trochę więcej punktów niż 100.

Opublikowano

To weź się do roboty, bo jak już w gimnazjum masz problemy, to w szkole średniej sobie nie poradzisz.

Opublikowano

To weź się do roboty, bo jak już w gimnazjum masz problemy, to w szkole średniej sobie nie poradzisz.

To może przeczytaj może najpierw temat a potem pisz odpowiedź?

Nie daję sobie rady, bo za dużo lekcji opuściłem (za dużo sprawdzianów).

Opublikowano

To może przeczytaj może najpierw temat a potem pisz odpowiedź? Nie daję sobie rady, bo za dużo lekcji opuściłem (za dużo sprawdzianów).

No to z pustego Salomon nie naleje, popraw frekwencję i wierzę, że będzie dobrze.

Opublikowano

Przepraszam, ale zapierdalaj do szkoły bo nikt tego za Ciebie nie zrobi.

Dobrze że zdajesz sobie sprawę że zjebałeś , ale to nie wystarczy musisz wziąć się ostro do nauki bo skoro masz 2x 1'ki na semestr to musisz mieć 2x 3 z tych przedmiotów bo w 3'ciej nie przepuszczają.

784091427630431250239.png
Regulamin sygnatur

Opublikowano

Przepraszam, ale zapierdalaj do szkoły bo nikt tego za Ciebie nie zrobi.

Dobrze że zdajesz sobie sprawę że zjebałeś , ale to nie wystarczy musisz wziąć się ostro do nauki bo skoro masz 2x 1'ki na semestr to musisz mieć 2x 3 z tych przedmiotów bo w 3'ciej nie przepuszczają.

To jest Fizyka i Biologia więc większego problemu z tym nie ma. Po prostu za często opuszczałem (taki paradoks, nie chodziłem do szkoły bo nic nie umiałem a nic nie umiałem bo nie chodziłem do szkoły) lekcje. I nie powiedziałem, że ktoś ma to za mnie zrobić. Po prostu zapytałem się czy jakby mi nie wyszło to czy dałbym radę bez większych problemów dostać się do szkoły średniej.

Muszę też popracować nad interpunkcją, strasznie ciężko mi idzie stawianie przecinków >.<.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...