Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Zabezpieczenia?

TheRyuuzaki

Pytanie

Opublikowano

Witam.

Od dzisiejszego ranka, w moim systemie, jakby zwiększyły się zabezpieczenia.

NP. gdy chciałem dziś pobrać Adwcleanera, to po zakączeniu pobierania, w operze zamiast pobrane, było ,,Zablokowane''.

Gdy sprawdziłem, inne pliki które kiedyś pobrałem w właściwościach w zakładce ogólne, na dole jest napis :

,,Ten plik pochodzi z innego komputera i  może być zablokowany, aby pomóc w ochronie komputera'' i obok jest przycisk odblokuj. Po naciśnięciu odblokuj, przy tym danym pliku więcej to się nie pojawia.

Zaskoczyło, mnie też zniknięcie opcji ,,Otwórz za pomocą''.

Nie mam pojęcia co mogło się stać..

Po próbie otwarcia pliku, który jest ,,zablokowany'' 

Wyświetla się komunikat :

,,Ustawienia zabezpieczeń internetowych uniemożliwiły otwarcie jednego lub kilku plików''

Proszę o pomoc!!

@TrueFaith

.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z tego co widzę w logach zostało stworzone konto administratora

Administrator (S-1-5-21-1160737990-3784032700-1497050642-500 - Administrator - Disabled) => C:\Users\Administrator

Czy na tym koncie też były takie problemy? Nie jest to wina wirusa, jest to raczej problem z rejestrem. Spotkałem się już z takim przypadkiem i na nowym koncie było wszystko wporządku. 

Opublikowano

Zaraz je zobaczę. Do godziny powinny być dodatkowe informacje co masz dalej robić. 

Logy czyste. Są tam jakieś puste wpisy ale nie jest to nic poważnego. Nie chce mi się czytać tej wylęgarni spamu więc zapytam się tutaj. Czy próbowałeś deinstalować AVG?

Dodatkowo dodaj logi z FSS, link znajdziesz w poradniku. 

Opublikowano

@TrueFaith

Udało, mi się pobrać firefoxa.

Spróbowałem, pobrać w firefoxie adwcleanera, to mi się odziwo normalnie pobrał.

Ale wcześniej czytałem, że ludzie mający ten problem, ludzie radzili im, by przy instalacjii nowej przegladarki, nie importowali opcji itp., to ja nic nie importowałem, i mi się pobrało.

Ale dalej zostaje sprawa, tych zabezpieczeń.

.

Opublikowano

odpal system w trybie diagnostycznym z obsługą sieci i spróbuj pobrać dr web cure it,

odpal menedżer zadań, wyświetl wszystkie i ustaw aby pokazywało kolumnę "wiersz polecenia"

tak jak ja mam http://wrzuc.se/images/54c8e1ace91c5.jpg

@TrueFaith

Dr Web JEST najlepszym skanerem, skanowanie jest bardzo dokładne jednak trwa dosyć długo i obciąża mocno procesor.

NIE BOJĘ SIĘ BOGA

Opublikowano

AVG jest bardzo dobrym antywirusem (jeśli mowa o darmowych) Jeśli chcesz wydać kilka groszy to polecam G-DATA. Ale osobiście polecam nie pobierać gówna z internetu. 

Opublikowano

W zasadzie nie rozumiem do końca czemu każecie mu robić coś zanim się nie zapytacie 'co ściągałeś wcześniej na kompa?'.

Osobiście Ci poradzę żebyś przywrócił system do stanu w jakim był przed owym problemem.

graphic.png
Opublikowano

@Koggz

Nie bardzo rozumiem 2 punktu.

Mam wejść w zakładke procesy i nacisnąć Pokaż procesy wszystkich użytkowników? Ale jak włączyć tabelę wiersz polecenia, to nie wiem..

Zaraz, sproboje pobrać w trybie diagnostycznym z obsługą sieci

tam gdzie u mnie pisze wiersz polecenia, to u ciebie w którymś tytule tych kolumn kliknij prawym przyciskiem i daj " wybierz kolumny"

jaki system?

NIE BOJĘ SIĘ BOGA

Opublikowano

@TrueFaith

Pobrało się normalnie, lecz po pobraniu muszę, to odblokować, wchodząc we właściwości.

Podejrzewam, że to jakiś wirus, ponieważ komputer też zaczął wolniej chodzić

# W operze, nie mam żadnych dodatków.

.

Opublikowano

bo masz windows 7 a ja 8, daj screen z tych procesów

tak jakby coś ci zmieniło uprawnienia.

sprawdź czy możesz wszystko robić na administratorze

net user administrator /active:yes

NIE BOJĘ SIĘ BOGA

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...