Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Steam] Skradzione konto + okradnięcie ze skinów

Shockx2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na moim koncie steam doszło do włamania oraz ukradnięcia skinów o małej wartości 12 euro, ale to zawsze coś.. Jako dowód dostałem wiadomość od Steama że doszło do włamania oraz w wiadomości został podany adres IP i wiem kto to zrobił mam adres IP sprawcy, wiem jak ma na imię, wiem skąd pochodzi, wiem jakiego ma dostawcę internetu. Czy na tej podstawię mogę udać się na policję i zgłosić to? Czy to ma sens? Dodatkowo doszło też do włamania na moje konto GMAIL oraz facebook od tej samej osoby.

Opublikowano

Dostałeś włamanie na steama/poczte/facebooka ?

Nieźle, steama już nie odzyskasz bo nie masz emaila .

Musiałeś zainstalować jakiś plik/wejść w jakąś stronę gdzie pobrało ci plik z jakimś keyloggerem i teraz masz.

O ile pamiętam to żeby zgłosić sprawę na policję to wartość ukradzionych itemów/kont musi być min. 200zł .

Ale możesz się przejść i zobaczyć co zrobią .

Ex Lider Counter-Strike

Opublikowano

@DVcheats

@Tremo

Moje Konto steam ma wartość jakieś 400 euro.. Ale raczej je odzyskam.

Żaden program, żaden keylogger tylko ten gościu jest doświadczony od kilku lat bawi się w hackera ddosował największe serwery minecrafta po czym je wyłączał więc może teraz zaczął się bawić inaczej...

Odnośnie konta całe szczęście że szybko zadziałałem i zablokowałem konto na steamie całkowicie i teraz piszę do supportu wysyłając zdjęcia cd-keyów do gier zawartych na koncie steam.

Chodzi mi generalnie o włamanie i gdyby mnie nie było wtedy gdy on to robił to bym miał wszystkie skiny wyczyszczone, gry pewnie by wysłał na swoje konto steam..

Opublikowano

@DVcheats

@Tremo

Moje Konto steam ma wartość jakieś 400 euro.. Ale raczej je odzyskam.

Żaden program, żaden keylogger tylko ten gościu jest doświadczony od kilku lat bawi się w hackera ddosował największe serwery minecrafta po czym je wyłączał więc może teraz zaczął się bawić inaczej...

Odnośnie konta całe szczęście że szybko zadziałałem i zablokowałem konto na steamie całkowicie i teraz piszę do supportu wysyłając zdjęcia cd-keyów do gier zawartych na koncie steam.

Chodzi mi generalnie o włamanie i gdyby mnie nie było wtedy gdy on to robił to bym miał wszystkie skiny wyczyszczone, gry pewnie by wysłał na swoje konto steam..

Jeśli nie miałeś gier jako gifty to by ich nigdzie nie wysłał. Skiny mało warte więc nic nie zrobisz, ciekawe skąd wiesz jak sie nazywa WUT steam wie takie rzeczy ?

Nie masz co iść na policje bo cie wyśmieją :D 

I pamiętaj wartość steam to nie dodanie wszystkich gier po cenach jakie podaje steam, wystarczy zobaczyć giełdę na forum konta z grami o wartości 200 euro[wszystkie] po 40 zł stoja 

175001456602037225492.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...