Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gold Pack - Cena

Dzienny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Chciałbym zapytać jaka jest aktualnie cena gold pack'a w AION'ie. Możecie też napisać jakim sposobem płatności można go zakupić - przelew, paypal czy co?

Pozdrawiam.

PS Opłaca się kupować GP na allegro?

Opublikowano

Płatności dostępne są po zalogowaniu do Aion Shopu: http://pl.aion.gameforge.com/website/shop/

Ceny Gold Packów nieco się różnią na niektórych serwerach, ale na Barusie jest to 60-70kk za sztukę. Ostatnio ceny troszkę spadły.

Na allegro się opłaca, wiadomo. Cena jest o wiele niższa niż w Aion Shopie, ale dodam od siebie, że nie trzeba wydawać PLN, aby kupić Złoty Pakiet - można na niego nazbierać w grze, trzeba być jedynie cierpliwym.

PS. @Xanan przestrzega: kupowanie GP na allegro jest niezgodne z regulaminem gry (ale nikt nie wyciąga z tego konsekwencji). :P

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

Opublikowano

@LittleBlack

A ile kosztuje w AION Shop'ie? Widzę, że 99 jakichś punktów, ale ile to będzie na pln przelewem? :P

Przelewem 50 zł, czyli dostaniesz 125 Aion Coinsów. Tańszy przelew to 20zł, ale dostajesz tylko 40 Coinsów, więc to nawet nie jest połowa GP.

Smsem wyszłoby 61,50 zł, a na allegro jakieś 15 zł.

Opublikowano

Przelewem 50 zł, czyli dostaniesz 125 Aion Coinsów. Tańszy przelew to 20zł, ale dostajesz tylko 40 Coinsów, więc to nawet nie jest połowa GP.

Smsem wyszłoby 61,50 zł, a na allegro jakieś 15 zł.

Ale sama napisałaś, że na allegro nie można kupować, bo jest to niezgodnie z regulaminem. To w końcu jak, nawet jak kupie na allegro to nie zablokują mi konta?

Opublikowano

Ale sama napisałaś, że na allegro nie można kupować, bo jest to niezgodnie z regulaminem. To w końcu jak, nawet jak kupie na allegro to nie zablokują mi konta?

Dokładnie tak. Oficjalnie jest to niezgodne z regulaminem, ale tak naprawdę nikt nic Ci za to nie zrobi. Nie słyszałam o przypadku, żeby ktoś został za to zbanowany.

Zresztą Gameforge nie zajmuje się jedynie Aionem, ale także na przykład Metinem, gdzie handel na allegro kwitnie, a oni nie mogą nic z tym zrobić, szczególnie jeśli chodzi o osoby kupujące te przedmioty - jest większa szansa na to, że sprzedający zostanie ukarany, ale kupujący? Nie sądzę.

Opublikowano

Dokładnie tak. Oficjalnie jest to niezgodne z regulaminem, ale tak naprawdę nikt nic Ci za to nie zrobi. Nie słyszałam o przypadku, żeby ktoś został za to zbanowany.

Zresztą Gameforge nie zajmuje się jedynie Aionem, ale także na przykład Metinem, gdzie handel na allegro kwitnie, a oni nie mogą nic z tym zrobić, szczególnie jeśli chodzi o osoby kupujące te przedmioty - jest większa szansa na to, że sprzedający zostanie ukarany, ale kupujący? Nie sądzę.

Czyli mogę spokojnie kupować na allegro? :D

---

Taki trochę offtop, ale chcę też zapytać - jaką klasą opłaca się grać? Myślałem nad łucznikiem, ale nim trudno w pve

Opublikowano

Czyli mogę spokojnie kupować na allegro? :D

Yup.

Taki trochę offtop, ale chcę też zapytać - jaką klasą opłaca się grać? Myślałem nad łucznikiem, ale nim trudno w pve

Nie martwiłabym się pve - każdą klasą da się wyexpić do 65 solo, jedną będzie nieco trudniej, drugą łatwiej, ale da się każdą i jeśli "łucznik", czyli Łowca / Ranger Ci się podoba, to graj nim bez obaw.

Opublikowano

Yup.

Nie martwiłabym się pve - każdą klasą da się wyexpić do 65 solo, jedną będzie nieco trudniej, drugą łatwiej, ale da się każdą i jeśli "łucznik", czyli Łowca / Ranger Ci się podoba, to graj nim bez obaw.

Zatem dziękuję.

Zamykam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...