Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

7 modów? Nie tak dużo, choć mi by pasowały raczej jakieś portal guny, Specjalne Foresty, Aether niż te wojskowe, lecz aby oczywiście serwer był na słabe pc, to raczej jakiegoś Aethera się nie wrzuci xD

Mam jeszcze pytania:

Jaki jest plugin na gildie?

Czy Samoloty jakoś lekko lagują?

Jak to jest z bombami? Jakieś ograniczenia, czy można zgriefować całą mapę zbiorowym nukem gildii? xD

- i5 4460 4x3,4Ghz - 2x4GB DDR3 HyperX FURY - MSI H97 PC Mate - MSI Gaming R9 380 4GB - Corsair VS 550W - Zalman R1 White - WD Green 500GB -

- Steelseries QcK - Ozone Argon Ocelote World - Ozone Battle Strike MX - LG 29" 21:9 - Lenovo Gaming Y Headset 7.1 -

• Odpowiedzi 69
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Pierwszy luncher jest tylko na windowsa 7 , 2 jest universalny.

@edit 

Niestety 2 luncher okazał się jakąś poraszką craftserva.

Więc dodałem modpacka.

Opublikowano

Mam windowsa 7 , jednak mi pierwszy nie działa. Możliwe że coś jest nie tak z javą bo podobno minecraft nie działa na java 8. Pobiorę 7 i napiszę co i jak.

Opublikowano

Wymagana jest Java 7, przeinstalowałem i działa mi na Windows 8.1 :)

Btw. Nie mogę wbić na serwer, ciągle jest "Logging in" :/

- i5 4460 4x3,4Ghz - 2x4GB DDR3 HyperX FURY - MSI H97 PC Mate - MSI Gaming R9 380 4GB - Corsair VS 550W - Zalman R1 White - WD Green 500GB -

- Steelseries QcK - Ozone Argon Ocelote World - Ozone Battle Strike MX - LG 29" 21:9 - Lenovo Gaming Y Headset 7.1 -

Opublikowano

Serwer działa i ma się dobrze ! Dobijemy do 10 osób ?! :D

Tak, tylko że ja ptrzebuje pomocy, ale ok, walić mnie ;___;

Wkurwiłem się, idę przeinstalować system na Windows Vista z Recovery, bo na XP nie mam sterowników do grafiki ;___; (zintegrowanej xD)

Opublikowano

Pogram chętnie , nawet zostanę stałym graczem z możliwym wsparciem serwera poprzez vip'a czy coś ,lecz pierwszy launcher jak nie działał tak nie działa. Próbowałem jego pliki z appdata'y skopiować do swojego launchera na wszelakie wersje , lecz teraz znowu coś crashuje podczas startu mc...

Opublikowano

@SilwerHTG Jeżeli nie działa ci luncher masz crasha , srpoboj przenieść mody z mojego do twojego lunchera ( zaainstaluj forge ) I powinno nie  być problemu )

Opublikowano

ehh , już drugi launcher przetestowałem na tych modach i ten sam błąd ; jest pasek ładowania na tle MOJANG , dochodzi do intalising... i nagle wyskakuje bląd program java [se] binary przestał działać...

Sądzę ,że to znowu coś z java ale ledwo co zmieniłem na 7.

Opublikowano

tak , na 100% 7. Inne modpacki mi działają. Java 7 Update 71 jak coś. Mi się wydaję ,że coś nie tak z paczką bo wyskoczyły mi crashe na temat jakichś shaderów.

Opublikowano

Dobra , po godzinnym szperaniu i szyfrowaniu log crashów znalazłem przyczynę. Jest nią modyfikacja psychidelicraft. Wpadłem na to dopiero po uruchamianiu minecrafta z otwartą konsolą. Minecraft nie potrafi wczytać wielu rzeczy z tej oto modyfikacji i wychodzą crashe. Po kilku krotnym reinstallu javy , minecrafta , modów , paczek przyszedł mi do głowy ten ostatni pomysł by usunąć tą modyfikację. Po jej usunięciu wszystko śmiga jak na czystym świeżym minecrafcie :).

Nie wiem co macie zamiar teraz zrobić , lecz wiem ,że nie wszystkim działa ta paczka ze względu na tą modyfikację. Jak na dzień dzisiejszy mój komentarz dot. crashowania potwierdziło [polubiło] dwóch graczy. Jeśli zależy wam na pojedyńczych graczach to chętnie wbiję na serwer jak i zaproszę na niego kolegów.

P.S. Modyfikacja może być przestarzałą ponieważ w nazwie jest 1.5.x [wiem ,że może to być wersja moda a nie minecrafta...]

P.S. 2 Jeśli komuś jeszcze nie działał minecraft z tej przyczyny i teraz działa niech wypowie się cytując mnie. Sądzę ,że nie jestem sam z tym problemem i nie mam jakiegoś odmiennego komputera :)

Opublikowano

@SilverHTG 

O dziwo mi jakoś smiga , 10 innym śmiga , tak wersja  to 1.5.1 i jest to wersja moda. Mod dodaje dosyć dużo rzeczy więc jest to pewne że go nie wycofam. Ma on pełną zgodność z innymi modami i jest stale odświeżany. Jeżeli wyjdzie aktualizacja to na pewno ją wgram. Co do kodu to żeby ten kod był jakiś taki "oddmienny" to nie jest.Jeżeli masz skypa to podaj mi na pw. Postaram ci pomóc w jaki kolwiek sposób ponieważ widzę iż nie odpuściłeś sobie (Nie to nie jest sarkazm).

Czekam na odpowiedz na pw. 

Opublikowano

Na curse ludzie opisują ten sam problem w komentarzach i tu nie chodzi o to ze nie odpuszczam bo taki serwer to dla mnie perełka wśród innych tych samych , monotonnych "hardcorach". To raczej pozostaje mi czekać na aktualizacje moda :/

Opublikowano

To na jakiej wersji jest serwer? 1.5 czy 1.7.10 ? Bo nie wiem jakiego minecraft'a pobrać. :)

Opublikowano

Według mnie serwer upadnie po miesiącu.
Serio!? Craftserv zamiast własnego dedyka na którym bedzie mniej lagów?! Porażka z tym będzie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...