Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pompki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, ogólnie 3 dni temu zaczałem trening 100 pompek. czyli z kazdego dnia na dzien robimy po 4/5 seriie na przyklad 7 pompek w jeden seryjce. i dzien odpoczynku

na razie nie widze efektow chociaz troche miesnie sa twardsze ale 3 dni to co to jest. i tutaj mam pytanie czy same pompki wystarcza zeby miec 6 packa albo chociaz zarysy zeby bylo widac?

i czy oczywiscie lapy tez sie beda pompowac? z gory dzieki i duzo lajnkow poleci. @Edit dodaje ze seryjke co dwa dni zwiekszamy o pare pompek az dojdziemy do 100. Do tego jestem grubo zbudowany

ale tluszczu zbytnio nei mam co najwyzej troche na brzuchu.

Bullet for my Valentine <3

Opublikowano

Kolego :D Najważniejsza jest DIETA !

Także rób cały czas te pompeczki, ale żeby wyrobić sobie ładny sześciopak to musisz sobie jakąś dietę znaleźć.

Opublikowano

mięśnie brzucha pracują przy wielu innych ćwiczeniach, co nie oznacza, że tak łatwo można spalić tłuszcz czy zbudować 6pack, bo nie można, do tego potrzebna jest dieta

@edit, robiąc, pompki, podciąganie i wiele innych ćwiczeń na dywanie w domu w lipcu możesz już wyglądać jak człowwiek spokojnie, co nie oznacza, że będzie kulturystą 

951841430649214321545.png

Day after day.

Opublikowano

Same pompki? rly

Bez jakiejkolwiek diety to chyba całe życie będziesz musiał ćwiczyć, żeby go wyrobić. 

Na necie masz pełno tego wszystkiego, na forum z grami dużo się nie dowiesz.

ale tluszczu zbytnio nei mam co najwyzej troche na brzuchu.

xD

Opublikowano

Chcesz miec 6pack robiac pompki? To prawie niemozliwe... Zrob abs2, brzuszki albo chociaz a6w. Przy czym z doswiadczenia wiem ze jak juz mam 6pack i nadal brzuszki robisz efektow dalej nie ma. Polecam abs2 i a6w ale z abs jest mega ciezko.

imper.png
Opublikowano

nie słuchaj ich, po prostu jedz zdrowo i pójdź na  siłownie, tam się dowiesz wszystkiego. 

zdrowo to nie jest sałata tylko ;)

Day after day.

Opublikowano

Nie sluchaj ich? Ziomek, troche sie na tym znam :)

Najlepiej do dietetyka idz jak juz serio chcesz sportowy tryb zycia.

A jak chcesz szpanowac 6packiem to serio, odpusc.

imper.png
Opublikowano

c***a się znasz grając w MC i mając 15 lat. Sugerując mu jakieś absy bo czytałeś o tym w necie mogę spokojnie stwierdzić, ze nie masz o tym bladego pojecia 

Day after day.

Opublikowano

Znasz sie i polecasz komuś a6w ? Prosze Cie, rozwali sobie chłopak kręgosłup. Do brzucha kup sobie kółeczko, pierw zaczynasz na kolanach i brzuch ładnie wchodzi, ew. np. podciaganie kolan do klatki w zwisie na drazku, bardz np. spiecia brzucha(kolana do klatki) na koncu np. ławeczki, stabilnego krzesła, obojętnie.

Co do pompek - fajna sprawa, samym rozstawem rąk zmieniasz trening klatki piersiowej na trening tricepsa.

Co do diety - jedz czystko, zdrowo, unikaj ww prostych, na początek możesz przyjąć np. 1.8g białka, 3,5g węglowodanów i 1g tłuszczy na każdy kg masy ciała, traktuj to jako coś 'wstępnego' i słuchaj swojego ciała, jak sie zalejesz( ale raczej nie powinieneś przy 3,5g ww/kg) to zmniejszasz węgle, jak chudniesz to zwiększasz i tak budujesz mase, ale nie samymi pompkami. Chociaż kup sobie drążek i tu już ćwiczysz bicka, plecy, rób wykroki/przysiady z obciążeniem, jak najszybciej zaopatrz się w podstawowy sprzęt jak chociażby hantle. Pozdrawiam.

52287137559562145640.png

Opublikowano

Ale nie chce zbytnio jakos wpierdalac ciagle zdrowo bo to tez jest meczace a dorastam do tego

bo mam 16 lat przynajmniej psychicznie.

Jedz zdrowo odrzuć tłuste rzeczy.

Polecam dania:

- Kurczak z ryżem i warzywami

- Makaron z serem

Opublikowano

Ale nie chce zbytnio jakos wpierdalac ciagle zdrowo bo to tez jest meczace a dorastam do tego

bo mam 16 lat przynajmniej psychicznie.

żadnej diety  w twoim wieku.

Pompki to dobre ćwiczenia praktycznie pracuje całe ciało razem z udam, ale klasyczne pompki nie wystarczą. Trzeba dokładać obciążenie urozmaicać je itp.

Deus vult

Opublikowano

a mam pytanie czy makaron jest zdrowy? i czy jedzenie jajek w dużej ilości tez mi poprawi?

no i tu jeszcze pytanie czy na przyklad w tygodniu jeden dzien se moge odpuscic czy raczej raz na miesiac tylko ?

@Edit

diete chce i moge stosowac raczej bo doroslem fizycznie do tego bedzie mi latwo bo mam siostre i matke co

maja diete raczej tez na zdrowszych rzeczach sie opierajaca.

Opublikowano

a mam pytanie czy makaron jest zdrowy? i czy jedzenie jajek w dużej ilości tez mi poprawi?

no i tu jeszcze pytanie czy na przyklad w tygodniu jeden dzien se moge odpuscic czy raczej raz na miesiac tylko ?

Co 2 dni rób przerwe bo mięśnie potrzebują czas na regeneracje

Z jajkami bym nie przesadzał

Opublikowano

a co tak najlepiej jesc bo nie wiem dlaczego mam 182 cm cos kolo 70 kg waze ale jestem

chudy ogolnie chcial bym przytyc zeby lepiej wygladac? jakis makaron ryz ?

Opublikowano

a co tak najlepiej jesc bo nie wiem dlaczego mam 182 cm cos kolo 70 kg waze ale jestem

Jedz wszystko, ale zdrowo, nie jedz jakichs chipsow czy czego tam.

4zzt3n.png

Opublikowano

No pisałem z mięs polecam tylko kurczaka, ale tu nie chodzi, że idziesz na gyrosa bo jest tam w c**j majonezu, ale i kurczak.

Kurczak + ryż + warzywa

Makaron + biały ser

Do tego kup sobie odżywkę białkową i porcjuj 30-35g i mieszaj z mlekiem i pij 2-3 razy dziennie

Opublikowano

No pisałem z mięs polecam tylko kurczaka, ale tu nie chodzi, że idziesz na gyrosa bo jest tam w c**j majonezu, ale i kurczak.

Kurczak + ryż + warzywa

Makaron + biały ser

Do tego kup sobie odżywkę białkową i porcjuj 30-35g i mieszaj z mlekiem i pij 2-3 razy dziennie

Co Ty pierdolisz? Białko przy pompkach i do tego 2-3 razy dziennie? Śmiech na sali. Ja chodząc na siłownię piję tylko po treningu.

Po miesiącu będzie dużą kulką ;>

Pompeczkami to sobie możesz jedynie wzmocnić mięśnie, nie spodziewaj się Bóg wie czego :)

Opublikowano

Pompki dobre ćwiczenie ale nie można go robić ciągle bo mięśnie również potrzebują różnorodności ćwiczeń. Najlepiej to sobie kup karnet na siłownię albo chodź do jakiegoś kolegi. Pamiętaj że dieta to 60% sukcesu 30% to trening 10% odżywki.

Jedz duzo białka np. Ryby, szczególnie jajka itp. Unikaj białka z twarogów bo to słabo przyswajalne białko. W pół roku możesz dużo zdziałać aczkolwiek kwestia czy wytrwasz :)

Opublikowano

Przede wszystkim  liczy się dieta. Mięsień musi mieć z czego rosnąć. Pompkami przećwiczysz praktycznie każdą partię klatki piersiowej ale z pewnością lepsze efekty przyniesie trening siłowy z wolnymi ciężarami.

egq3SFm.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...