Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy taki serwer wypali?

18 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy zagralibyście na takim serwerze?

• Tak
    • Może
    • Nie (powód w komentarzu mile widziany)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Reklamy nie kupisz na mpc forum to już Ci mogę powiedzieć, tylko publikacje zostały i youtube ewentualnie inne fora.

Mam nadzieje że uda Ci się dobrze serwer rozwinąć.

No masz racje, dopiero teraz zauważyłem, bo ogólnie wtyczka blokuje mi reklamy :)

No więc już nie musimy zastanawiać się nad płatną reklamą.

Zapraszam do prezentacji mojego serwera Medium Hardcor:

http://www.mpcforum.pl/topic/1370690-playhc/

Opublikowano

No, w końcu skończyłem prezentację. Zajęło mi to kilkanaście dobrych godzin, ale mam nadzieję, że efekt jest adekwatny do poświęconej nocy.

Oto link do tematu: http://www.mpcforum.pl/topic/1370690-playhc/

Proszę również o zamknięcie tego tematu, mam nadzieję, że serwer wypali ^^

Opublikowano

Nic autorskiego, wszędzi to samo. Stoniarki to mogly byc autorskie 2 lata temu lub kebab, teraz KAZDY ale to KAZDY to ma.

Po za tym pozdrawiam ludzi od tego "niezawodnego" super pro elo anticheata w skripcie xD

Widać że masz małe pojęcie, zresztą chodziło mi o autorskie wykonanie skryptu, a nie pomysł. Bo jak @1373230489-U611928.pngMayard. wspomniał wszystko zależy od wykonania :)

@Edit

Z resztą pomysły też mamy, przykładem jest ten "anticheat" chodź on nie działa jak tradycyjny, że sprawdza czy za szybko bije klocki, ale administrator musi zainicjować sprawdzanie danego gracza.

Wymieniłeś 2 rzeczy, które niby każdy ma. I to takie, które są podstawą na serwerach. To tak jakbyś powiedział że jesteśmy mało autorscy, bo mamy AuthMe i Essentials.

Opublikowano

Ja myślę że takich serwerów jest dostatecznie dużo ale jeden nowy nie zaszkodzi :)

A tak w ogóle grałbym na  takim serwerze dlatego że lubię ten typ serwera.

-

Pozdrawiam MeGa4323

Opublikowano

Mam duże pojęcie a zwłaszcza o tym, co się w Polsce dzieje bo to każdy debil zauważy gołym okiem.

Jak zauważył Strike, to zauważył, że 99% serwerów z braku pomysłów desperacko próbuje zachęcić graczy pierdołami np stoniarkami które każdy ma. Graczom nie chodzi o to czy autorsko wykonane czy nie, bo to nic nie ma do rozgrywki, jest to strona techniczna która nie wpływa na jakość gry. Np "autorskie logowanie", dla gracza to jest jedno i to samo, i tu i tu musi wpisac /register i /login, wiec nie ma roznicy. Autorskie w rozumieniu gracza oznacza cos, czego nie ma nigdzie indziej, jakies usprawnienie dla rozgrywki jakim nie są oklepane stoniarki które sa na 1szym lepszym gównianym easyhc prowadzonym przez 12 latka (np taki 5 slotowy blowek5.ench.pl admin 3zl sms z dostepem do ftp i konsoli)

Pozdrawiam.

W każdym zdani się mylisz po prostu...

1) "Jak zauważył Strike" - ty sam do siebie piszesz?

2) "próbuje zachęcić graczy pierdołami np stoniarkami które każdy ma" - kto tu zachęca stoniarkami? czyli że jak każdy ma stoniarkę to ja nie mogę? czyli jak ty nosisz skarpetki, to ja nie mogę, bo to już jest i nie będę fajny?

3) "to nic nie ma do rozgrywki (...) strona techniczna która nie wpływa na jakość gry" - czyli lagi nie wpływają na jakość gry? czyli dla ciebie plugin może być zawalony różnymi niepotrzebnymi zmiennymi, operacjami, będzie przez to lagował, a tobie dalej będzie się fajnie grało?...

Jeszcze coś? Bo jak na razie robisz z siebie takiego pięciolatka...

Opublikowano

USTAWIENIA:

Wersja: 1.7

Sloty: 60-100

PvP: włączone

Potwory: wyłączone

Moby: wyłączone

Poziom trudności: hard

Piekło: wyłączone

Kres: wyłączony

Pogoda: wyłączona

Pory dnia: włączone

Granica świata: 4000 - 6000 kratek (jeszcze się zastanawiamy)

Widoczność graczy: zwiększona (widzimy gracza z większej odległości)

Znikanie przedmiotów: 30 sekund

Dystans renderowania: 4 chunki

Wagoniki z TNT: wyłączone

TNT: wyłączone od 00:00 do 06:00

Eee... nie podoba mi sie wylaczenie czegoś, co jest obowiązkowe.

Potwory... przecież to podstawa w hardcorze...

Moby... weź, z takimi ustawieniami to se idź na serwer creative..

bannergif.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...