Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy taki serwer wypali?

18 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy zagralibyście na takim serwerze?

• Tak
    • Może
    • Nie (powód w komentarzu mile widziany)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od 3 miesięcy wspólnie z kolegą tworzymy serwer typu Easy Hardcore. Jak wiadomo, w ostatnich czasach są one na topie, więc pojawia się pytanie co myślicie o naszej pracy, którą włożyliśmy w realizowanie naszego projektu? Poniżej przedstawię po skrócie jak będzie wyglądała rozgrywka na naszym serwerze, jakie urozmaicenia dodaliśmy, a wy o ile łaska piszcie co wam się podoba, co nie, co usunąć, dodać, lub poprawić. Każde sugestie oraz propozycje są mile widziane (o ile są pisane z głową).

Zacznę uogólniając - serwer w większości będzie opierał się na autorskich, profesjonalnych skryptach, jakich mało w internecie, poza nimi można wymienić parę podstawowych pluginów tj. Essentials, Pex, AuthMe, WorldEdit itp.

Wszystkie (jak już wspomniałem autorskie) skrypty są pisane od podstaw, nie edytowane, oraz mocno zoptymalizowane, aby zjadały jak najmniej pamięci, a przy tym spełniały swoje zadanie. Wszędzie są odpowiednie zabezpieczenia, dzięki którym zbugować coś u nas będzie bardzo ciężko i możliwe będzie to jedynie przez jakieś niedopatrzenie, które postaramy się jak najszybciej naprawiać (każdy jest tylko człowiekiem).

Tak na wstępie muszę zaznaczyć, że mamy autorski skrypt na wykrywanie cheatów! Nie trzeba kontaktować się z adminami i robić screeny. Taki sposób jest słaby - sami sprowokowaliśmy administrację pewnego serwera do sprawdzenia nas i wyszliśmy na czystych przerabiając screeny jedynie w PAINCIE!

Nasz sposób jest oryginalny i w niecałą minutę wiadomo, czy delikwent ma huzuni, lub inny syf.

Wszystko odbywa się automatycznie, a admin musi jedynie wykonać komendę, aby rozpocząć sprawdzanie :)

USTAWIENIA:

Wersja: 1.7

Sloty: 60-100

PvP: włączone

Potwory: wyłączone

Moby: wyłączone

Poziom trudności: hard

Piekło: wyłączone

Kres: wyłączony

Pogoda: wyłączona

Pory dnia: włączone

Granica świata: 4000 - 6000 kratek (jeszcze się zastanawiamy)

Widoczność graczy: zwiększona (widzimy gracza z większej odległości)

Znikanie przedmiotów: 30 sekund

Dystans renderowania: 4 chunki

Wagoniki z TNT: wyłączone

TNT: wyłączone od 00:00 do 06:00

ADMINISTRACJA:
Team naszego serwera składa się z 2 założycieli oraz 1 helpera.
My (założyciele) nie gramy wśród innych graczy na serwerze, lecz panujemy nad nim całym.
Helper - nasz zaufany człowiek, który już się doczekać nie może startu :) Gra z funkcjami VIP'a, pilnuje graczy, wlepia warny, wycisza, itd, itp. W przyszłości będą rekrutacje na to stanowisko.
Nie ma mowy o jakimś nieprofesjonalizmie, 66% administracji jest już pełnoletnia, jesteśmy poważni co do serwera ale i pożartować często nam się zdarza :)

GILDIE (autorskie):

Każdy gracz będzie mógł stworzyć gildie za pewną ilość przedmiotów, VIP (jedyna ranga premium) potrzebuje ich 50% mniej. Cena tego przywileju będzie widoczna na serwerze pod komendą "/g itemy". Ukaże nam się skrzynka, w której będą itemy potrzebne na założenie gildii oraz itemy, których nam jeszcze brakuje.

Po stworzeniu gildii utworzy się teren o rozmiarze 100x100, który można powiększać za slimeballe (cena rośnie wraz z rozmiarem). Za każde ulepszenie teren powiększa się o 1 kratkę wszerz do maksymalnego rozmiaru 150x150.

Jako serce gildii wykorzystaliśmy magiczną latarnię, w której można korzystać z bonusów. W tym też miejscu jest ustawiany dom gildii, którego nie można zmienić. Cudze gildie można przejmować (o ile należy się do jakiejś) tylko poprzez wykopanie beacona. Każda gildia może mieć maksymalnie 3 życia, które można regenerować co 10h za 32 bloki szmaragdów. Ochrona początkowa wynosi 12h, a między atakami 8h.

Gildia na początku może pomieścić 5 członków, lecz można ją rozbudować (za koxy) do pojemności 20 członków. Cena wzrasta wraz z maksymalną pojemnością.

Każda gildia ma "okres wynajmu" na 7 dni od założenia. Przedłużenie tego terminu o 3 dni wiąże się z opłatą 16 oczu kresu. Jeśli termin wynajmu skończy się, to gildia jest usuwana.

Posiadamy również chat gildyjny, na którym członkowie gildii mogą się komunikować nie spamiąc na chacie.

Gildie posiadają systemy poziomu członkostwa (Założyciel, Oficer, Członek) oraz sojusze, w którym nie można nawzajem się atakować oraz przejmować swoich gildii.

Każdą gildie można wyszukać poprzez wpisanie komendy "/g info [gildia]" - w to miejsce można wpisać skrót, nazwę, lub członka gildii :)

W informacjach znajdziemy m.in.: Nazwę i skrót, data założenia, wygaśnięcia, ranking, pkt, ilość miejsc, wielkość terenu, listę członków online i offline oznaczonych kolorami, sojusze, życia, data możliwego ataku.

Każda gildia ma swoje miejsce w rankingu, które określają Punkty (początkowa ilość to 0). Są one przyznawane za zabójstwa innych graczy mających gildie, lub przejmowanie innych gildii. Ranking gildii można znaleźć pod komendą "/g top [ilosc]" lub na TAB.

To z grubsza tyle o gildiach :)

OtherDrop (autorski):

Na mapie rudy NIE WYSTĘPUJĄ, w przeciwieństwie do innych serwerów, gdzie wyskakuje nam denerwujący komunikat o blokadzie...

Wszystkie potrzebne przedmioty dropią z kamienia od określonego poziomu, ilość w zależności od szczęścia w kilofie (na każdym poziomie inaczej). Szansa na drop jest wysoki:

Diamenty - 6%, Y<22

Szmaragdy - 4%, Y<22

Redstone - 4%, Y<28

Sztabka złota - 6%, Y<36

Sztabka żelaza - 5%, Y<54

Węgiel - 4%, Y<76

Obsydian - 4%, Y<18

TNT - 0.4%, Y<24

Jabłko - 1%, Y<26

Perła kresu - 0.4%, Y<16

Kula szlamu - 2%, Y<16

Biblioteczka - 0.6%, Y<24

Kwarc - 4%, Y<26

Netherowa cegła - 4%, Y<26

Drop itemów ze szczęściem:

Szczęście I: 1-2

Szczęście II: 1-3

Szczęście III: 1-4

VIP ma 50% większą szansę na wykopanie przedmiotu. Lapis lazuli dropi normalnie z rudy (tego syfu i tak prawie nikt nie potrzebuje xD)

Jaki jest exp ze stona? Słaby! 

Każdy wykopany przedmiot daje różne ilości punktów kopania oraz expa. Dzięki temu expić można bardzo szybko mając odpowiedni sprzęt :)

Co to są punkty kopania? Każdy gracz ma swój poziom kopania, który zwiększa się wraz z ilością doświadczenia. Można sprawdzić statystyki dropu gracza komendą "/drop staty [gracz]". Znajdują się tam punkty gracza, poziom, oraz ilość wykopanych przedmiotów.

Poziom jest widoczny na chacie (można na nim pisać od 5 poziomu).

Zdarzyło wam się, że denerwował was nadmiar dropiących przedmiotów?! U nas będziecie mogli go wyłączyć jak i zapisać ustawienia dropu, dzięki czemu nie zresetują się po relogu. Wyłączyć możecie wszystko od diamentów aż po kamień. Tyle że wtedy expa nie będzie :>

I takie pytanie co do dropu ogólnie - wolicie drop wszystkiego do ekwipunku? A może tylko cenne przedmioty? Piszcie opinie w komentarzach :)

ClearLAG:

NIE POSIADAMY! Wszystkie itemy wyrzucone, dropnięte, itp. są usuwane po 30 sekundach! Ile to razy się zdarzyło, że wyrzuciliśmy cenny item do kolegi, a tu CZYSZCZENIE! :D

Ranking PVP (autorski):

Każdemu graczowi po pierwszym wejściu na serwer jest ustawiana liczba punktów na 0. Punkty są naliczane według (autorskiego) wzoru za zabicie innych graczy. TOP-PVP znajduje się pod komendą "/pvp top [ilość]" lub na TAB. Dodatkowo każdy gracz ma swoje statystyki, które można zobaczyć za pomocą koemndy "/pvp [gracz]". Znajdują się tam: Punkty, Ranking, Zabójstwa, Śmierci, Stosunek zabójstw do śmierci, Aktualny KillStreak, Najlepszy KillStreak.

Z rankingiem PVP jest połączony AntyLogout, który musieliśmy też sami napisać, ponieważ wymagaliśmy od skryptu naliczanie punktów za wylogowanie się podczas pvp. Także kolejny autorski skrypt na naszej liście.

Ranking No-Life (autorski):

Tutaj dużo do omawiania nie ma, każdy gracz ma naliczany czas za bycie Online na serwerze, który jest pozycjonowany w rankingu TOP-Nolife znajdującym się pod komendą "/czas top [ilość]" lub na TAB.

Eventy (autorskie):

Na serwerze codziennie przez 24h w tygodniu cyklicznie co ustalony czas będą odbywać się 3 automatyczne mini eventy: Działanie matematyczne, Literówka oraz Ukryta skrzynka. We wszystkich eventach zasada jest jedna - KTO PIERWSZY TEN LEPSZY! :)

Wygrany zdobywa item specjalny - Starożytna skrzynia Umarlaka lub Klucz z zęba Smoka (klucz otwiera skrzynie xD). Ma to charakter loterii - ze skrzynki (o ile mamy klucz) wypada cenny przedmiot w postaci koxów, enchantowanego eq, itp.

Będzie odbywał się również 1 większy event, który dopiero napiszemy (będzie odbywał się automatycznie) o określonym dniu i godzinie. Będzie nim znany już OX! Lecz nie będziecie teleportowani na mapę, przechodzić na odpowiednie pola... Mamy już parę pomysłów jak cały event przeprowadzić na Chacie. Pytania sami będziemy dodawać, przewidujemy bardzo dużą ilość :)

Prowadzone są również eventy na całą edycję, które polegają na wynagrodzeniu Topowych graczy pod koniec edycji w postaci VIPa na kolejną edycję za czołowe pozycje w:

TOP-Gildii - 3 założycieli najlepszych gildii

TOP-PvP - 3 najlepszych graczy

TOP-Nolife - 3 największych No-Life

Jest tyle eventów, że każdy powinien znaleźć coś dla siebie :)

Myślimy jeszcze dodać top kopaczy, lecz byłby dostępny jedynie w komendzie, bo na TAB już się nie zmieści :>

CRAFTING (autorski):

Dodaliśmy do gry kilka bardziej i mniej specjalnych craftingów. Szczegóły recept można zobaczyć na serwerze pod komendą "/crafting"

- Magiczny piec - wytwarzanie za pomocą 8 stacków cobblestona i sztabki złota, dropią z niego różnorakie przedmioty, najczęściej takie, które ciężko zdobyć lub w ogóle się nie da ze względu na wyłączony Nether.

- Enderchest - dodatkowy crafting - zamiast oczu kresu jest potrzebny blok diamentu (pierwotna wersja również działa)

- Magiczna różdżka - teleportuje na spawn, różni się od tych z innych serwerów tym, że można ją użyć 3 razy (VIP ma komendę, nie musi posiadać tego itemu)

- Kebab - zmodyfikowane jedzonko, które starcza na wieki

- Generator kamienia - jest nim bedrock, który po postawieniu zamienia się w kamień, chyba każdy zna jego działanie

- Myślimy jeszcze nad dodaniem jakiegoś przedmiotu/pożywienia, który po użyciu będzie dawał efekt szybkiego kopania na jakiś czas.

HANDEL (plugin):

W tym przypadku stwierdziliśmy, że po co mamy pisać własny skrypt, który byłby skomplikowany i mógłby przysporzyć nam wiele nerwów, jak można wykorzystać plugin. Oczywiście dogłębnie go sprawdziliśmy szukając błędów z anulowaniem handlu i innymi sposobami oszukiwania. Bezpieczny handel będzie możliwy tylko na spawn.

TNT (autorskie):

Chodzi tu o możliwość niszczenia obsydianu, wody i lawy przez TNT.

Działa tylko na terenie gildii (tzn. jeśli tnt wybuchnie na terenie nie zajętym przez gildie, to nie zniszczy obsydianu, lub wody).

Po wybuchu TNT na terenie gildii - nie można edytować terenu tej gildii.

Jeśli TNT zniszczy wodę (nie źródełko) to owe miejsce nie zostanie przez źródło wody ponownie zalane.

Szanse na zniszczenie bloków:

Obsydian - 6%

Woda - 6%

Lawa - 50%

TNT jest zablokowane w godzinach od 00:00 do 06:00.

MAPA:

Przez ostatnie 3 dni pracujemy nad mapą. Zaczęliśmy działać na pluginie TerrainControl, który nie jest łatwy do ogarnięcia. Na mapie będą nowe obiekty takie jak rozmaite drzewa zamiast standardowych, kaktusy. Dodaliśmy również imponujące drzewa generujące się na oceanach, które powinny być jakimś urozmaiceniem tego biomu.

Spawn będzie wkomponowany w teren, jeszcze go nie zbudowaliśmy.

A miałem się nie rozpisywać... ;o

Zapraszam do prezentacji mojego serwera Medium Hardcor:

http://www.mpcforum.pl/topic/1370690-playhc/

Opublikowano

Myślę że jeżeli będzie dopracowany i parę autorskich pluginów, zgrana administracja to ma szanse istnieć :D

Pomogłem, strzel duży przycisk Lubię To!­

Opublikowano

Każdy serwer może wypali jeśli tylko administracja, tak jak to napisał kolega będzie ok.

Autorskie pluginy nie są konieczne ale sprzyjają "świeżym" serwerom. Musisz włożyć w niego serce. Nie możemy się okłamywać, serwerów teraz jest multum i naprawdę ciężko się jest wybić. Jeśli od samego początku myślisz o tym żeby serwer przyciągał graczy z różnych okolic musisz go zrobić na poważnie, inaczej zobaczysz na nim tylko ludzi, z twojego miasta czyli znajomych :)

Nie ma co ściemniać konkurencja jest ogromna i bardzo ciężko jest być oryginalnym, ale zawsze można być lepszym. 

Proponuję założyć stronę serwera, tylko jakąś porządną, najlepiej na płatnej domenie ".pl", forum serwera, Jakiś FanPage na facebooku i zaopatrzyć się w dobrą prezentację na Youtube :)

2utq9g5.png b6u4qg.png
Opublikowano

Myślę , że :

powiększ troszke drop i zrup fajny spawn

a i jak otworzyż to pogram na tym servrze lubie

Easy HC

« Zapraszam na server ip: playcraft.ench.pl »

Opublikowano

Myślę że jeżeli będzie dopracowany i parę autorskich pluginów, zgrana administracja to ma szanse istnieć :D

Edytowałem post, dodałem parę słów o administracji i informacje o wersji, bo też zapomniałem :)

Każdy serwer może wypali jeśli tylko administracja, tak jak to napisał kolega będzie ok.

Autorskie pluginy nie są konieczne ale sprzyjają "świeżym" serwerom. Musisz włożyć w niego serce. Nie możemy się okłamywać, serwerów teraz jest multum i naprawdę ciężko się jest wybić. Jeśli od samego początku myślisz o tym żeby serwer przyciągał graczy z różnych okolic musisz go zrobić na poważnie, inaczej zobaczysz na nim tylko ludzi, z twojego miasta czyli znajomych :)

Nie ma co ściemniać konkurencja jest ogromna i bardzo ciężko jest być oryginalnym, ale zawsze można być lepszym. 

Proponuję założyć stronę serwera, tylko jakąś porządną, najlepiej na płatnej domenie ".pl", forum serwera, Jakiś FanPage na facebooku i zaopatrzyć się w dobrą prezentację na Youtube :)

Jeśli chodzi o pluginy, to jednak są one lepsze, ponieważ zżerają mniej pamięci, ale jak się nie ma co się lubi.. :)

W przyszłości jak serwer ruszy już postanowiliśmy zacząć uczyć się Javy i będziemy przerabiać skripty na pluginy począwszy od tych mniejszych, mniej istotnych, aż ze zdobywanym doświadczeniem do tych większych.

Nie mamy dużo znajomych, którzy by jakoś często grali w minecrafta, więc właśnie na wszelkie sposoby staramy się ulepszać już istniejące pomysły, dodawać do niego jak najwięcej od siebie. Aby gra na nim przysparzała miłych doznań, a nie ciągłych nerwic ^^

Stronę już mamy, ale nie podawałem tu, ponieważ to nie publikacja, lecz taka informacja dla nas o opiniach innych :)

Ale jak ktoś ciekawy, to znajduje się na niej sklep serwera - ładny i przejrzysty. Myśleliśmy nad bardziej rozbudowaną stroną, lecz nie znamy na tyle dorze języka SQL, aby wyciągać dane ze skripty, aby jakieś rankingi porobić na niej. Domenę .pl już od dawna mamy zamiar wykupywać. Tak samo adresy mc i ts3 będą czysto z .pl

FunPage też założymy. Tam właśnie będziemy umieszczać najświeższe wydarzenia i zmiany serwera.

Dodatkową reklamą o ile można to tak nazwać jest skrypt na polecanie graczy - za wejścia w reflink danego gracza, otrzymuje on na serwerze koxa. Będziemy też umieszczać reklamy na różnych forach internetowych, listy minecraft, a z YouTube może być problem, ponieważ nikt z nas nie ma wystarczająco dobrego komputera. Pozostaje jedynie jakaś prezentacja ze screenami i opisami, ale o tym jeszcze pomyślimy.

Dzięki za wasze opinie :)

Sorry, że tak późno, wczoraj wieczorem znowu forum się sypnęło... sami wiecie jak jest :P

Opublikowano

co do gildii mało to autorskie -.-

Gram na 3 serverach gdzie są identyczne ustawienia ...

Jedyny wyjątek to beacon jako serce gildii znam tylko jako kryształ Endu więc zmieniony został Blok

Tak samo jak na innych można powiększyć teren

Tak samo żeby aatakować gildię trzeba znaleźć jej serce ;)

Tak samo za założenie ity + Vip -50%

Także jest okres ważności gildii ...

Taka sama cena za przedłużenie

Takie same komendy

95% widzę że to samo czyli 'plugin' bądź 'skrypt' na 100% nie jest autorski ;)

Jeżeli chcesz mogę podać IP servera gdzie jest ten sam skrypt na gildie :) i identyczne ustawienia ;) więc proszę nie ściemniaj o autorskim skrypcie

Więc mam myśli że plugi/skrypt albo kupiony albo pobrany z neta !

Gildie trudno napisać bo sam piszę swoje więc nie jest to taka łatwa rzecz ;)

Ps pewnie jak jakoś kliknę na latarnię to będzie info o niej

TEMAT

Opublikowano

Napisałem sam. Jak nie wierzysz, to daj sposób w jaki sposób mogę to udowodnić. Może pomóc Ci w czymś trudnym z czym sam aktualnie się trudzisz?

Działanie skryptu - przyznam, może być podobne, ponieważ czerpaliśmy pomysły od innych serwerów starając się (jak już wspomniałem) dodać jak najwięcej od siebie. Ale to nie znaczy, że kod jest ten sam. Kupić - zapewniam Cię, już bym wolał jakiś darmowy znaleźć ^^

Nad serwerem (również jest napisane) spędziliśmy ponad 3 miesiące. Miałem bardzo dużo czasu na ogarnięcie łatwiejszych i trudniejszych rzeczy.

Możesz podać to IP, może znam, ogólnie zapraszam na PW. Postaram się jak mogę, aby rozwiać Twoje wątpliwości, abyś zmienił zdanie :)

Tak samo plugin trudno napisać ^^ Dla mnie skrypt, to już jak tabliczka mnożenia :)

Jeśli chodzi o ustawienia. Właśnie po to stworzyłem temat, aby ludzie mogli się wypowiedzieć jaki jest ich ideał ustawień, co chcieli by zobaczyć na takim serwerze, a czego nie :)

Opublikowano

No ok, skoro nie odpowiedziałeś jak reszta 'adminów' z pyskiem i darciem się postaram się znaleźć prawdę w twoim pisaniu ;) może naprawdę się pomyliłem

Ale póki nie zobaczę czegoś autorskiego w Gildiach zdania nie zmienię :)

Bo jak pisałem identyczne działanie znam z kilku serverów :)

TEMAT

Opublikowano

Serwer zapowiada sie ciekawie.

Autorski antycheat ? :D To wyglada interesujaco

Jestem ciekawy jak by to wygladalo :)

Jesli by serwer powstal napewno bym zagral bo zapowiada sie niezle. Napiszcie na PW jak go otworzycie :)

Ocena : Mysle ze hmmmmmmm... 9 nie raczej 10 tak 10 :)

Opublikowano

Tylko przeczytalem 1 zdanie i juz wiem ze wypali ,ale czy nie mozecie zrobic czegos bardziej kreatywnego? Jak widze 6/10 tematow w tych publikacjach o hc, 3/10 o sv+gildie z spawnami po 50x50 max kratek oraz 1/10 bdb ciekawy serwer sv z dzialkiami czy rpg to rzygac mi sie chce. Hc i sv+g to jest najmniej pracy ktora trzeba poswiecic aby taki serwer istnial ja to nazywam gimbo-serwerami jakichs nieudacznikow ktorzy nie potrafia zrobic normalnego hc podobnego do skyen czy skkf bo wiedza ze nikt nie bedzie gral poki ytbera nie beda miec. Wiec wypali wypali bo czesc noobow ktora bedzie chciala sie wyżyc na easy hc bo na zwyklym to zwykle fk bedzie grac.

Po co istnieje to forum? Dla dzieci?

Opublikowano

Na jakiej zasadzie ten "antycheat" ma dzialac i wykrywac rzeczy po stronie klienta xD?

Opublikowano

Wg mnie ma duże szansę choćby po przez "autorskie" pluginy. Jeśli wystartuje to dajcie znać­. Opis robi wrażenie. Przydałyby się jakieś sreeny z gry ;) 

4462514400953061278225.png

Opublikowano

Wg mnie ma duże szansę choćby po przez "autorskie" pluginy. Jeśli wystartuje to dajcie znać­. Opis robi wrażenie. Przydałyby się jakieś sreeny z gry ;)

Screeny będą już niebawem :) Kończymy budować spawn - (najpóźniej jutro już powinien być). Chociaż nie wiem czy jest w ogóle sens je wstawiać :P

Za parę dni kończy nam się okres wynajmu serwera, który mamy pod testy. Wtedy myślimy go otworzyć i dać porządną publikację w odpowiednim dziale.

Na jakiej zasadzie ten "antycheat" ma dzialac i wykrywac rzeczy po stronie klienta xD?

To już nasza tajemnica, ale zapewniam Cię, że działa :D

Tylko przeczytalem 1 zdanie i juz wiem ze wypali ,ale czy nie mozecie zrobic czegos bardziej kreatywnego? Jak widze 6/10 tematow w tych publikacjach o hc, 3/10 o sv+gildie z spawnami po 50x50 max kratek oraz 1/10 bdb ciekawy serwer sv z dzialkiami czy rpg to rzygac mi sie chce. Hc i sv+g to jest najmniej pracy ktora trzeba poswiecic aby taki serwer istnial ja to nazywam gimbo-serwerami jakichs nieudacznikow ktorzy nie potrafia zrobic normalnego hc podobnego do skyen czy skkf bo wiedza ze nikt nie bedzie gral poki ytbera nie beda miec. Wiec wypali wypali bo czesc noobow ktora bedzie chciala sie wyżyc na easy hc bo na zwyklym to zwykle fk bedzie grac.

Nie za bardzo wiem jak jest u innych YTberów, bo u nich nie gram :P

Staramy się włożyć w niego jak najwięcej pomysłów od siebie, aby był jak najbardziej unikalny.

Zrobić serwer to jedno. Trzeba również zadbać o szczegóły rozgrywki, jej stabilność, panować nad błędami i potrafić nim zarządzać, aby nie popełnić żadnych głupich błędów, które mogły by go zniszczyć :)

Wielkie dzięki za wasze opinie :)

Opublikowano

Serwer nie wypali.

Diamenty - 6%, Y<22

Szmaragdy - 4%, Y<22

Redstone - 4%, Y<28

Sztabka złota - 6%, Y<36

Węgiel - 4%, Y<76

Obsydian - 4%, Y<18

TNT - 0.4%, Y<24

Jabłko - 1%, Y<26

Perła kresu - 0.4%, Y<16

Kula szlamu - 2%, Y<16

Kwarc - 4%, Y<26

Może dajcie KAŻDY dostępny w grze item?

b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png
Opublikowano

Serwer nie wypali.

Diamenty - 6%, Y<22

Szmaragdy - 4%, Y<22

Redstone - 4%, Y<28

Sztabka złota - 6%, Y<36

Węgiel - 4%, Y<76

Obsydian - 4%, Y<18

TNT - 0.4%, Y<24

Jabłko - 1%, Y<26

Perła kresu - 0.4%, Y<16

Kula szlamu - 2%, Y<16

Kwarc - 4%, Y<26

Może dajcie KAŻDY dostępny w grze item?

Pozwól że wyjaśnię.

Jak na prawie samym początku jest napisane - Potwory, Moby, Nether i End są wyłączone, aby jak najbardziej zminimalizować efekt zwany potocznie "lagami". Musieliśmy w jakiś sposób zapewnić możliwość zdobycia tych przedmiotów. Większość z nich tj. glowstone, skóra, pióra, itp dodaliśmy do dropu z magicznego pieca. Jednak resztę do dropu z kamienia, ponieważ uznaliśmy że nie zaszkodzi dodać do Kamienia trochę materiałów budowlanych.

Poza tym jest wspaniała, rozbudowana funkcja wyłączania dropu, dzięki której każdy na pewno znajdzie coś dla siebie :)

Następnym razem radzę przemyśleć powód hejtu :)

Opublikowano

W tym tygodniu startujemy!

Domeny już wszędzie mamy - ts3, strona, serwer. Spawn zbudowany, mapa wyrenderowana, parę bugów poprawione, zostało jeszcze kilka drobnych rzeczy do zrobienia.

Ktoś ma jeszcze jakieś propozycje?

Opublikowano

Wszystko bardzo dobrze i ładnie opisałeś, co pokazuje że bardzo zależy Ci na serwerze i oby wypalił.

Nie wiem kolego czy zrobiłeś już reklamę serwera, ale postaraj się przy niej.

Chodzi mi o to abyś nie opisywał serwera w 2 zdaniach w reklamie tylko zrobił porządną publikajce serwera, rozumiesz o co mi chodzi prawda?

Pytanko takie, czemu potwory są wyłączone?

Diamenty - 6%, Y<22

Szmaragdy - 4%, Y<22

Redstone - 4%, Y<28

Sztabka złota - 6%, Y<36

Węgiel - 4%, Y<76

Obsydian - 4%, Y<18

TNT - 0.4%, Y<24

Jabłko - 1%, Y<26

Perła kresu - 0.4%, Y<16

Kula szlamu - 2%, Y<16

Kwarc - 4%, Y<26

Otherdrop dobrze ustawiony, ani za trudno ani za łatwo. Pozdrawiam.

Kappa.

Opublikowano

Wszystko bardzo dobrze i ładnie opisałeś, co pokazuje że bardzo zależy Ci na serwerze i oby wypalił.

Nie wiem kolego czy zrobiłeś już reklamę serwera, ale postaraj się przy niej.

Chodzi mi o to abyś nie opisywał serwera w 2 zdaniach w reklamie tylko zrobił porządną publikajce serwera, rozumiesz o co mi chodzi prawda?

Pytanko takie, czemu potwory są wyłączone?

Diamenty - 6%, Y<22

Szmaragdy - 4%, Y<22

Redstone - 4%, Y<28

Sztabka złota - 6%, Y<36

Węgiel - 4%, Y<76

Obsydian - 4%, Y<18

TNT - 0.4%, Y<24

Jabłko - 1%, Y<26

Perła kresu - 0.4%, Y<16

Kula szlamu - 2%, Y<16

Kwarc - 4%, Y<26

Otherdrop dobrze ustawiony, ani za trudno ani za łatwo. Pozdrawiam.

Reklama serwera będzie myślę za 2 dni. Dopiero dzisiaj zobaczyłem, że regulamin mpc nie zabrania tworzenia tematów z przed premierami serwerów, chyba na innym forum o tym czytałem i mi się pomieszało.

Tak czy inaczej zapewne będzie bardziej obszerna, zrobię mnóstwo screenów, estetycznie i czytelnie ją ułożę. Już po tym temacie można wywnioskować że w nie lecę w kulki, tylko poważnie zajmuję się sprawą.

Będziemy reklamować serwer na wszystkich możliwych forach (o ile będziemy w stanie). YouTube odpada, ponieważ nie posiadamy kanału, a znaleźć jakiegoś dobrego YouTubera nie jest łatwo. Z resztą kupienie u takiego gościa reklamy naszego poprzedniego serwera kosztowało nas 80zł i nie przyniosło efektów, chodź miał wyświetlenia i subskrypcje, więc jesteśmy sceptycznie nastawieni na tego typu reklamy.

Myślimy nad wykupieniem reklamy na mpcforum lub płatnej publikacji na fb naszego FunPage'a.

Jeśli chodzi o potwory i moby. Skrypty są mocno wymagające, ponieważ w odróżnieniu od pluginów muszą przekonwertować się na język javy. Z tego powodu chcemy jak najbardziej ograniczyć inne czynniki, które wpływają na obciążenie serwera.

Będziemy mieć 100 slotów, więc jak jednocześnie będzie załadowane mnóstwo chunków, dodatkowo będzie noc, część osób będzie miała ciągle aktywne spawnery, to podsumowując to wszystko może mocno obciążyć serwer, a nam chodzi, aby rozgrywka była stabilna i przyjemna. A jeszcze żaden serwer nie przyciągnął graczy tylko z tego powodu że miał potwory ON :)

Dzięki za opinie, pozdrawiam.

Opublikowano

Reklamy nie kupisz na mpc forum to już Ci mogę powiedzieć, tylko publikacje zostały i youtube ewentualnie inne fora.

Mam nadzieje że uda Ci się dobrze serwer rozwinąć.

Kappa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...