Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ban na tydzień?

ziom4445

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ciesz się że nie na stałe, ale z drugiej strony GF też odwala maniany , ja swego czasu jak grałem na PL też dostałem bana... za bład HackShielda... Który powiadomienie gg uznał za hacki ;) Tydzień się z nimi biłem o UB ale się udało... Tyle ze to młotki nei do przejścia i je ana korporacja...

54169037467327365173.png

• Odpowiedzi 59
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Pasjonat
Opublikowano

Nie przesadzaj. Faktycznie ciężko z nimi "negocjować", aczkolwiek posiadając twarde i niezbite dowody masz dużo większe szansę. Możecie też potwierdzić, że gra w to wiele osób i nikt też nie zaprzeczy, że są w nich oszuści; i to wielu.

Jeśli oczekujesz na moją odpowiedź - oznacz mnie @m0u

Opublikowano

Ciesz się że nie na stałe, ale z drugiej strony GF też odwala maniany , ja swego czasu jak grałem na PL też dostałem bana... za bład HackShielda... Który powiadomienie gg uznał za hacki ;) Tydzień się z nimi biłem o UB ale się udało... Tyle ze to młotki nei do przejścia i je ana korporacja...

A jak ich przekonałeś, że nie miałeś hacków, że Cię odbanowali? Co im napisałeś?

Nie przesadzaj. Faktycznie ciężko z nimi "negocjować", aczkolwiek posiadając twarde i niezbite dowody masz dużo większe szansę. Możecie też potwierdzić, że gra w to wiele osób i nikt też nie zaprzeczy, że są w nich oszuści; i to wielu.

A jakie niezbite, twarde dowody można im przedstawić?

Pasjonat
Opublikowano

@ziom4445 no na pewno nie samo tłumaczenie, że np zostawiłeś komputer z grą i brat włączył Ci hacki i sobie grał, bo w to to głupi uwierzy  :P

Numery IP, screeny itp

Opublikowano

@ziom4445 no na pewno nie samo tłumaczenie, że np zostawiłeś komputer z grą i brat włączył Ci hacki i sobie grał, bo w to to głupi uwierzy  :P

Numery IP, screeny itp

To co ja mam screeny robić jak łowie co chwile jako dowód, że nie na fishbocie tylko legalnie?

A co do tłumaczenia, że brat włączył hacki to jest przyznanie się do winy :P A to, że nie samemu tylko brat to nie tłumaczenie, bo masz hasło do konta i bez wiedzy właściciela nie wejdzie jeśli właściciel nie da sobie wykraść hasła :P

Pasjonat
Opublikowano

To było przejaskrawienie, a nie konkretna sytuacja.  ;)

Niestety się raczej nie uda i trzeba po prostu czekać. Po odbanowaniu można porozmawiać z kimś z administracji i przedstawić swój problem ponownie; że nie używałeś żadnych cheatów, a zwyczajnie łowiłeś. 

Opublikowano

To było przejaskrawienie, a nie konkretna sytuacja.  ;)

Niestety się raczej nie uda i trzeba po prostu czekać. Po odbanowaniu można porozmawiać z kimś z administracji i przedstawić swój problem ponownie; że nie używałeś żadnych cheatów, a zwyczajnie łowiłeś. 

Pisanie w grze do GM nie ma sensu, bo w większości przypadków każą pisać support, albo odsyłają do forum metina.

Opublikowano

Pisanie w grze do GM nie ma sensu, bo w większości przypadków każą pisać support, albo odsyłają do forum metina.

Napisz owy ticket do supportu, powinni podjąć jakieś kroki.
Opublikowano

Pare lat temu dostalem bana za bugowanie, po czym napisalem dlaczego dostalem bana i za jakiego buga, dostalem odpowiedz, ze za bugowanie bossa w scianie. Oni maja na wszystko wyjebane. Wiec autor tematu juz powinien miec UB bo juz minely 2 tyg, chyba, ze nie sciagneli mu bana. Metin2.pl ma pojebana logike banowania, jak ktorys z nich ma zjebany dzien to dostaniesz bana za free jak ja.

Opublikowano

Pisałem już z kilkanaście razy nowe tickiety i stale piszą, że odpowiedź została udzielona już wcześniej :(

Pasjonat
Opublikowano

No to sam sobie odpowiedziałeś, bo jeśli ekipa forum miała i ma Cię gdzieś to raczej nic tego nie zmieni. Musieliby dostać bęcki od kogoś z góry. W sumie, jeśli jest wiele takich sytuacji na PL-u (nie wiem, bo nie gram tam) to można złożyć jakąś skargę grupową. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

No to sam sobie odpowiedziałeś, bo jeśli ekipa forum miała i ma Cię gdzieś to raczej nic tego nie zmieni. Musieliby dostać bęcki od kogoś z góry. W sumie, jeśli jest wiele takich sytuacji na PL-u (nie wiem, bo nie gram tam) to można złożyć jakąś skargę grupową. 

Ok, to szukam ludzi chętnych napisać, ze mną skargę grupową :D

Opublikowano

Ja tez ostatnio dostalem bana za to samo a hackwo nie uzywam i tak samo jak PAN łowiłem rybki xD

ALE MOJ BAN JEST NA 1 MSC xD

A ja już dostałem drugiego bana, tym razem na stałe i jak napisałem odwołanie na support to mi napisali, że odpowiedź została udzielona w wcześniejszym odwołaniu, a to było pierwsze odwołanie po tym drugim banie. Ja stwierdziłem, że na supporcie odpisuje bot, bo odpowiedzi są stale takie same i nawet nie koniecznie dotyczą tego co się pisze.

Gdzie możemy zrobić ten pozew zbiorowy?

Opublikowano

po prostu trzeba grac bez czitow. proste

Mógł mu się wpieprzyć jakiś syf do procesu z metinem i w logach nie wyświetli się co tylko że coś zewnętrznego korzystało z procesu to wiadomo jak to odebrać musieli.

Lepiej do globala nie wgrywać nic ani nie instalować wg na kompie nic wspólnego ze wspomaganiem metina od kogoś bo nikt nie da za darmo czegoś dobrego i żeby nie zostawił backdoora czy wirusa ;)

742949sygna_mpc.png

Opublikowano

Bardzo rzadko dają bany za logi, poza tym nie wyswietla sie wtedy czasem informacja HackShielda HackDetected?

Komunikat od hack shild wyskakuje często jak lagi są lub problemy z kartą graficzną i nie zawsze jest wtedy ban.

Opublikowano

Może przeszukaj dysk w poszukiwaniu podejrzanych plików które mogli wykryć jako cheaty ? 

Tak zrobię, ale to chyba nie pomoże w odzyskaniu mojego konta na którym był 51 lvl woj mental, 35 lvl likan, 30 lvl sura, 30 lvl ninja i 30 lvl szaman :/

Wie ktoś jak i gdzie ten pozew zbiorowy złożyć?

Opublikowano

Jak nie grałeś w matka ostatnimi czasy a dali ci bana to może to jakaś pomyłka. Mój znajomy przez 2 tygodnie nie grał w metka potem wszedł do gry i po 1h dostał bana za hacki napisał o odwołanie bana i dostał ub napisali że to pomyłka. tobie polecam też napisać o ub no chyba że używałeś tych hacków to będziesz miał jeszcze gorzej   

8816414724839291359194.png

Opublikowano

Nie boty tylko mają wygenerowane odpowiedzi których używają poza tym skoro otrzymujesz tą samą odpowiedz oznacza to, że zadajesz to samo pytanie. Nie śledziłem całego tematu, ale jeżeli dostałeś bana na dłużej niż dwa tygodnie to nie ma szans na unbana bez konkretnych dowodów.

Uwierz mi znam bardzo dobrze strukturę pracy supportu metin2 PL

Opublikowano

Nie boty tylko mają wygenerowane odpowiedzi których używają poza tym skoro otrzymujesz tą samą odpowiedz oznacza to, że zadajesz to samo pytanie. Nie śledziłem całego tematu, ale jeżeli dostałeś bana na dłużej niż dwa tygodnie to nie ma szans na unbana bez konkretnych dowodów.

Uwierz mi znam bardzo dobrze strukturę pracy supportu metin2 PL

Na postawie czego twierdzisz, że znasz pracę supportu?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...