Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ban na tydzień?

ziom4445

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szanowny graczu Metin2!

Niestety musieliśmy zablokować konto XXX z powodu naruszenia obowiązujących zasad. Powód blokady to:

Używanie zewnętrznych programów

Konto pozostanie zablokowane do: 02.02.2015 11:49:28.

Jeżeli masz jakieś pytania dotyczące tej blokady, nasz Zespół z przyjemnością na nie odpowie. Możesz się z nimi skontaktować tutaj support.metin2.pl.

Jeżeli masz jakieś pytania dotyczące płatności lub blokady za płatności, możesz je zadać tutaj billing.gameforge.com/index.php?lang=en.

Więcej informacji o grze, obowiązujących zasadach i obsłudze klienta możesz znaleźć na naszej oficjalnej stronie pl.metin2.gameforge.com.

Pozdrawiamy,

Twój Zespół Metin2.

--------------------

Gameforge 4D GmbH

Albert-Nestler-Strasse 8

76131 Karlsruhe

Germany

Local Court Mannheim, Commercial Register Number: HRB 718029

Sales Tax Identification Number: DE 814330106

CEO: Carsten van Husen, Tobias Haar

Terms of Agreement

Dostałem taką wiadomość na maila dziś o 11:49, a od wczoraj nic nie grałem w metika, miał ktoś taki przypadek? Ktoś mi się włamał na konto czy to jakaś pomyłka?

• Odpowiedzi 59
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jedyne co robiłem na tym koncie to łowiłem ryby, ale tak jak mówiłem dziś nie wchodziłem na to konto, a ban poszedł i na supporcie mi napisali, że niby blokada systemowa, za hacki, ale za hacki jest ban na stałe, a nie na tydzień więc nie wiem o co im chodzi :/

Opublikowano

Może wcześniej grałeś na jakiś hackach i dziś dostałeś blokadę (np. Ktoś Cię zgłosił na support)

Nie ma szans, bo na podstawie zgłoszeń graczy nie mają prawa banować, za boty, a to, że na tydzień dali to wygląda tak jakby nie byli pewni czy słuszny ten ban jeśli to za hacki by miał być. To mi przypomniało trochę o takiej akcji co kiedyś była, że na miesiąc bany ostrzegawcze dostali wszyscy jak nowe zabezpieczenia wprowadzali do gry, bo nie mieli ponoć pewności czy to będzie działaś i dlatego nie dawali od razu na stałe, ale dziś poniedziałek, a restarty serwerów w czwartek są, po za tym na ostatnim restarcie nie wprowadzali nic nowego jedynie dawali jakieś skrzynie na konta, więc to nie może być to :(

Opublikowano

Up dlaczego ja dostałem od gmq nieslusznego bana bez dowodu niby za fb napisałem skargę i zostałem odbanowany :-) nqpisz do nich już się czasy zmieniły nie ma czegoś takiego ze ich nie interesuje

Jak już Ci pomogłem to weź nacisnij tego like to mnie motywuje ;] 

Opublikowano

Używałeś jakiegoś syfu, może coś testowałeś, oni blokad bez powodu nie dają, więc nic ci nie pozostaje jak czekać.

Musi być jakiś sposób by się odwołać i nie czekać tygodnia. Napisałem, ale twierdzą, że blokada systemowa na podstawie logów i nie przysługuje niby odwołanie. Miał ktoś może coś podobnego i udało się odwołać?

Opublikowano

Tak jak pisałem mi się udało odwołać ale nic o logach nie pisali tak więc musisz czekać

Bo nie miałeś blokady systemowej tylko nadanej przez GM i wtedy jeśli to było za fishbota to wystarczy napisać co GM zrobił w czasie gdy się łowiło (szept, czat normalny, pojawienie się, teleportowanie postaci itp. itd.) i jak się to dobrze opisze wszystko to powinni odbanować, ale co można zrobić jak twierdzą, że blokada systemowa na podstawie logów?

Opublikowano

Czy takie kurw* to trudne zrozumiec ze ban an 1 tyg jest przez automat, automat= cos co daje ban jesli cos zrobisz, a jest to nie legalne, jesli GM cie przyłapie /sprawdzi ban na zawsze, chodzi o to ze jakby automat sie pomylil jakis bug, chu* wie co to po 1 tyg lajt, a jak GM sprawdzi to 100% epwnosci i stałe. rozumiecie czy kurw* nie?

Opublikowano

Czy takie kurw* to trudne zrozumiec ze ban an 1 tyg jest przez automat, automat= cos co daje ban jesli cos zrobisz, a jest to nie legalne, jesli GM cie przyłapie /sprawdzi ban na zawsze, chodzi o to ze jakby automat sie pomylil jakis bug, chu* wie co to po 1 tyg lajt, a jak GM sprawdzi to 100% epwnosci i stałe. rozumiecie czy kurw* nie?

To czemu ja kiedyś dostałem blokadę systemową na stałe? Coś się zmieniło pod względem blokad systemowych czy co, bo jakoś z rok temu ja grałem to wszyscy systemowe co dostawali to na stałe? 

Opublikowano

Przecież musi być jakiś sposób na odwołanie się od blokady systemowej, bo taka blokada nie ma podstawy żadnych dowodów winy gracza, a dopóki wina nie zostanie udowodniona w Polskim prawie istnieje coś takiego jak domniemanie niewinności. Przecież jedyne co oni mogą w analizie logów to ile godzi ktoś łowił, ile był w grze, na jakim CH i gdzie łowił, czy sam się wylogował czy go logło, ile razy wędkę zarzucił, ile ryb złowił, czy gracz nie siedział na więcej niż jednym koncie w tym samym czasie po IP oraz czy na forum, supporcie, stronie metka lub wiki nie był w tym czasie co łowił oraz czas po jakim gracz wyciągał wędkę i po jakim znów zarzucał i czy GM sprawdzał postać teleportując, szepcząc i czy gracz z kimś pisał w grze na szepcie lub czacie. Nic więcej nie mogą chyba sprawdzić, a żadna z tych rzeczy nie może być 100% dowodem, że gracz łowił na fishbocie, chyba, że ktoś by coś zrobił dokładnie w tej samej tysięcznej sekundy co zarzuca lub wyciąga wędkę, ale jak ktoś tylko łowi i to jeszcze z marmurami rybaka to nie ma na to szans.

Opublikowano

Nawet jeśli napiszesz do nich "odwołanie" i będziesz chciał aby wysłali Ci dowód (za co masz bana) - nie wyślą Ci go, ponieważ nie mają takiego obowiązku - tutaj kłania się regulamin gry Metin2. 

Sam kiedyś pisałem o dowód blokady - dostałem odpowiedź, że nie wysyłają i nie mają takiego obowiązku :)

Opublikowano

Nawet jeśli napiszesz do nich "odwołanie" i będziesz chciał aby wysłali Ci dowód (za co masz bana) - nie wyślą Ci go, ponieważ nie mają takiego obowiązku - tutaj kłania się regulamin gry Metin2. 

Sam kiedyś pisałem o dowód blokady - dostałem odpowiedź, że nie wysyłają i nie mają takiego obowiązku :)

Nie mają obowiązku, ale filmy z dowodem są dostępne dla teamu, żeby nie było sytuacji, że jakiś nowy GM zbanował kogoś, bo miał taki kaprys, bo Ci co wyżej w hierarchii są sprawdzą czy jest dowód.

PS. https://www.youtube.com/PIRAAtv

Opublikowano

Hmm, nie musiałeś dzisiaj / wczoraj grać ban poszedł z automatu - mogłeś robić to tydzień temu. ­

Bzdura, za boty można maks do 24 godzin bana dostać, nie ważne czy systemowy czy od GM :P

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jak ja użyłem raz z ciekawości FB to dostałem bana na 5 kont, permanentnie..

Witam, daje Tobię lik'a ? Widocznie zasłużyłeś.

Opublikowano

Jak ja użyłem raz z ciekawości FB to dostałem bana na 5 kont, permanentnie..

Musiałeś mieć na jednym mailu te konta i odejść od komputera jak FB łowił i GM wpadł sprawdził czy jesteś, nic nie zareagowałeś na to co zrobił to nic dziwnego, ale blokady systemowe to już coś innego. To jak tytoń, a marihuana :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...