Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy w świecie Aion - warto grać?

Carlsberg144

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciał by m zapytać czy jest sens grania w AIon, szukam fajnego mmorpg , i nie wiem czy się opłaca zaczynać, czy bez wydawania $ coś osiągnę, spore doświadczenie w świecie gier mmorpg.Jak już miał bym grać to jaki server polecacie i jakieś porady dla początkującego. 

Opublikowano

Hmmm,bez wydawania hajsu dasz radę coś osiągnąć spokojnie,może to potrwać kilka miesięcy ale dasz radę :)

Polecam serwer Barus od GameForge.Porady hmmm,porady to już zależy jaką weźmiesz klasę itp jak będziesz miał jakieś pytania to wal śmiało 

Opublikowano

interesuje mnie jakaś postać magiczna, tzn pod exp, duże obrażenia, czy to jest postać może pod pvp ?? i nie sprawdza się pod pve ?? kogo polecacie i ile zajmuje client 

Opublikowano

Więc tak client chyba około 40 gb.a jeśli chodzi o postać magiczną to jest tak : 

-Enginer-gunslinger

-Mag-Sorcerer

-Mag-Spiritmaster

-Artist-Bard 

Sorcerer w jednej chwili może wywalić duży dmg,jest raczej łatwy do pve

Bard może się leczyć,ma buffy i także może wywalić duży dmg

Spiritmaster ma bardzo duża ilość feary dlatego jest wkurzający na pvp,ale jego dmg też jest dobry

Gunslinger inaczej gunner to osoba strzelająca z pistoletów magiczną mocą,do expa jest raczej łatwy a do pvp je git :)

Opublikowano

Nie słuchaj się go,na początek nie kupuj gold packa -_- gold packa możesz kupić w momencie kiedy wiesz że możesz podczas tego 1 msc zarobić na następnego w grze 

Opublikowano

okej, a oprócz magów, są jakieś fajne postacie, takie przyjemne do expa ? tu się expi na mobach czy raczej za misje się lv wbija ? czy za mobki też dobrze exp leci 

Tylko questy,najwięcej dają expa mobki mało.A jeśli chodzi o inną przyjemną postać do expa to chyba łowca i gladiator 

Czy ja wiem, czy łowca i glad to takie przyjemne postaci do expa. :P

Mi bardzo dobrze expiło się klerykiem - co prawda nie miał zbyt dużego dmg, ale był w stanie długo utrzymać na sobie moby, więc biło się je długo, no ale w końcu padały. :P

Bard też całkiem przyjemnie, chociaż jest bardziej papierowy niż kleryk, ze względu poniekąd na to, że nosi cloth, a kleryk chain.

Ale i tak na Twoim miejscu nie sugerowałabym się łatwością w expieniu przy wyborze swojej klasy - każdą postacią da się wbić samodzielnie 65 lv, z tym, że niektórymi może to zająć nieco dłużej, a niektórymi krócej. Wybieraj taką klasę, która Ci się podoba, którą chciałbyś robić pvp w end game. Pooglądaj filmiki na yt/twichu z różnymi klasami w Aionie w roli głównej i sam zdecyduj, która postać Ci odpowiada.

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

Opublikowano

Jeśli chodzi o start, to polecam najłatwiejszą postać w tej grze - Gunner (strzelec). Jest łatwy do ogarnięcia, ma dobry dmg do pve i bije się nim przyjemnie. Ma jeden minus - jest strasznie nudną postacią. Cały czas bijesz 1 - 2 (łańcuch) - 1 - 3 - 1 - 4 i tak w kółko w sumie ;D

k1hvCVp.gif

Opublikowano

Więc tak client chyba około 40 gb.a jeśli chodzi o postać magiczną to jest tak : 

-Enginer-gunslinger

-Mag-Sorcerer

-Mag-Spiritmaster

-Artist-Bard 

Klas magicznych w Aionie jest troche więcej ;) Zapomniałeś uwzględnić kleryka -> zasadniczo to klasa fizyczna (tak, tak... z łapy bije fizycznie) z magicznymi skillami :) na dpsie = sork z healem ;D

No i jest jeszcze EterTech, takie tanko podobne coś ;P Są różne opinie, czy jest dobry, czy nie. Pograłam do 31 lvl i raczej mi się nie spodobał.

Oczywiście gunner to najprostsza postać... Ale nie rozumiem ludzi, którzy grają takimi podstaciami... Zero wyzwań, zero skilla.

Opublikowano

Klas magicznych w Aionie jest troche więcej ;) Zapomniałeś uwzględnić kleryka -> zasadniczo to klasa fizyczna (tak, tak... z łapy bije fizycznie) z magicznymi skillami :) na dpsie = sork z healem ;D

No i jest jeszcze EterTech, takie tanko podobne coś ;P Są różne opinie, czy jest dobry, czy nie. Pograłam do 31 lvl i raczej mi się nie spodobał.

Oczywiście gunner to najprostsza postać... Ale nie rozumiem ludzi, którzy grają takimi podstaciami... Zero wyzwań, zero skilla.

Heh racja jeszcze kleryk :) jeśli chodzi o gunnera to trzeba tak samo umieć nim grać aby koksic na pvp

Opublikowano

Bez wydania w IS ciężko jest w Aionie, nie możesz np handlować, masz jakieś tam ograniczenia. Ja nie wydałam w sumie nic kasy na tą grę i mi się podobało:P trafiłam na fajny legion może dlatego :D jako mmorpg Aion jest godny polecenia ;P pomimo tych wszystkich ograniczeń

32722978568683240514.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...