Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kategoria B a skuter

Login12345

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, prawo mówi o możliwości jazdy jednośladem do 125 cm jeżeli posiadamy prawo jazdy KAT. B przynajmniej 3 lata, jeżeli chciałbym jeździć skuterem 50cm to też te 3 lata obowiązują ? Czy po prostu po odebraniu prawa jazdy KAT. B mogę od razu wsiąść na skuter ?

RMCF

Opublikowano

śmigaj bez karty, i tak tego nie sprawdzają, gorzej jakbyś spowodował jakiś wypadek.

ja chyba przez 3 lata jeździłem bez karty, bez powodu raczej cię ot tak nie zatrzymają

@Jamajkas wg. mnie tego AM się nie opyla robić.. wydasz tyle kasy a nawet nie będziesz miał okazji im tego pokazać xD

no lipa że już nie możecie sobie w szkołach zrobić

Opublikowano

Kat: B uprawnia do kierowania samochodami o macie do 3.5 tony, wraz z przyczepą do 750kg.

Również dopuszcza ciągniki rolnicze i inne pojazdy wolnobieżne. 

Honorowane jest dopuszczenie kierowaniem motocyklami do " 125cm3 " pod warunkiem posiadania minimum 3lata prawa jazdy tej kategorii.

Jeżeli posiadałeś kartę motorowerową przed 13.01.2013r to możesz jeździć motorowerami  " 50cm3 "

Jeżeli nie posiadasz takowej karty, musisz zrobić kurs na kat: AM

Kat: A1 uprawnia do kierowania motocyklami do pojemności " 125cm3 "

Opublikowano

możesz jeździć motorowerem (do 50 ccm), tylko żebyś miał prawo jazdy (dowolnej kat. aby tylko było)

Opublikowano

możesz jeździć motorowerem (do 50 ccm), tylko żebyś miał prawo jazdy (dowolnej kat. aby tylko było)

Bzdura,zobacz sobie na oficjalną stronę prawa jazdy http://www.prawojazdy.com.pl/kategorie-prawa-jazdy

Obecnie trzeba mieć kat AM na motorowery, nawet jak masz kategorie B

Jedyne co cie zwalnia od kat AM to kat A1.

Kolega zrobił kat C w wojsku jako auta ciężarowe, po wyjściu z wojska wszelkie ukończone kursy były honorowane w cywilu,

tak więc miał tylko prawo jazdy na ciężaówki, nie mógł się porusać osobowymi autami tylko ciężarówkami, tak więc musiał zakupić auto, zamontować do niego klatke i zarejestrować go jako auto ciężarowe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...