Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Parametry na Serwer Testowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie ! 

Mam takie pytanie, otóż mam zamiar robić serwer. Chciałbym wykupić vps/a z FreeBSD ze exone.pl do testów i wgl. do postawienia tego :D Wiem, że mogę to zrobić na komputerze ale mija się to z celem. Potrzebny mi serwer na małych parametrach za małe pieniądze, by po prostu na nim postawić to co trzeba i żeby tam wlazło z 5-10 osób. 

I tutaj moje pytanie, czy wystarczą najniższe parametry ? To znaczy: Procek 1GHz 512 MB ram 50GB Dysk i 100 GB Transfer. 

O transfer nie pytam za bardzo bo można dokupić, a dysk powinien wystarczyć do postawienia i małych testów typu wejście do gry. Bardziej pytam o Procek i Ram, Tak maksymalnie 10 osób bym chciał na tym powiedzmy 8. Da radę ? Czy coś podciągnąć ? 

Jeśli ktoś chce mi również rozpisać czemu więcej czegoś czemu mniej, w sensie, parametry gry dla jednego gracza itp. to był bym niezmiernie wdzięczny :D 

Pozdrawiam

Bartek :D 

Opublikowano

dysk starczy lecz jeżeli dużo wgracie martwiłbym się o ramy i procek czy wydoli

Pomogłem w grach ? w czym kolwiek daj tego like motywuje do śledzenia forum ;] 

Opublikowano

wystarczyło by jakies 3ghz procek z 2gb ramu żeby spokojnie mogło smigać neciok 100mb, do testów dużo nie potrzeba.

Pomogłem w grach ? w czym kolwiek daj tego like motywuje do śledzenia forum ;] 

Opublikowano

wystarczyło by jakies 3ghz procek z 2gb ramu żeby spokojnie mogło smigać neciok 100mb, do testów dużo nie potrzeba.

Toć to za dużo ja na serwerze hamachi dawno temu z nawalonymi nowościami z mpc 3x invoria aktualnie :D , utrzymywałem na gorszych parametrach 60 osob, 

tak jak up napisał to optymalna maszynka.

Jak już Ci pomogłem to weź nacisnij tego like to mnie motywuje ;] 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...