Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Mapa z internetu - W czym przeszkadza?

VeSteQ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam takie pytanie do was graczy, w czym przeszkadzają wam mapy z internetu? Oczywiście których nie ma na innym podobnym serwerze.

Jak dla mnie, nie przeszkadzają mi w rozgrywce, jeżeli mapa ma być po prostu "słaba" wole tą z internetu bo ona w niczym nie przeszkadza a daje lepsza zabawę.

Napiszcie jeżeli wam przeszkadza to w czym, że jest ogólno dostepna?

Opublikowano

Przeszkadzają w tym że gracze widzą że administracja się nie stara i np nie zrobiła tej mapy ja np wolę słabą ale autorską 

Dodatkowo jak widać że mapa jest z netu to skąd mam wiedzieć czy np paczka pluginów nie jest z netu a admini tylko nazwę serwera zmienili.

(Ale to tylko moja opinia)

76561198057996853.png

Opublikowano

Przeszkadzają w tym że gracze widzą że administracja się nie stara i np nie zrobiła tej mapy ja np wolę słabą ale autorską 

Dodatkowo jak widać że mapa jest z netu to skąd mam wiedzieć czy np paczka pluginów nie jest z netu a admini tylko nazwę serwera zmienili.

Pluginy z internetu można rozpoznać po paru minutach rozgrywki na serwerze a mapy nie, często nikt o tym nie wie, więc jak wchodzisz na serwer to specjalnie szukasz w internecie czy to czasem nie z internetu?

Opublikowano

Zazwyczaj 90% serwerów które nie mają własnego spawnu są tworzone przez 12-latków kiedy ktoś widzi mapkę z netu wie że nic nowego na tym serwerze nie znajdzie bo to tylko kolejna kopia z niby autorskimi gildiami z 50 backdoorami. 

No chyba że chodzi ci o generator map co może być ciekawym pomysłem.

"BO NIE MA GORSZEJ NĘDZY NIŻ BRAK PIENIĘDZY"

Opublikowano

@VeSteQ No wiesz masz specjalne plg do modyfikacji świata np GiantTrees Lub Paradise z bukkit.org i jeszcze te bardziej rozbudowane teraz nie pamiętam nazwy :P

"BO NIE MA GORSZEJ NĘDZY NIŻ BRAK PIENIĘDZY"

Opublikowano

he większość serwerów powstaje z paczki , może dlatego że robią je osoby które nie potrafią korzystać z google a tym bardziej (jeśli nie znają angielskiego) tłumacza , po takich osobach trudno spodziewać się aby zrobił ładną mapę ..

- według mnie warto korzystać z gotowych rzeczy i rozwiązań ogólno dostępnych w sieci chociażby dlatego aby uprościć sobie życie

- jeśli piszemy tutaj o mapach , to warto dać gdzieś na spawn informację kto zbudował mapę (ewentualne z kąd pobrana)  nawet jak wprowadzamy własne dodatki/poprawki <parę razy na serwerach spotkałem sie z czyms takim że "ekipa" budująca mape kopiowała już istniejące budowle  z lekkim zmienieniem szczegółów po czym się pod tym zmienionym tworem podpisywali >

- jeśli komuś to przeszkadza to cóż , jest po prostu głupi . przy czym pewnie sam by nigdy nie doszedł czy akurat ta budowla jest z *internetu*

Opublikowano

@damianq20 Właśnie, wiele osób nawet nie wie o tym że ona jest z internetu, najczęściej dowiadują się od kogoś i już im nie pasuje, jak nie wiedza to grają.

Opublikowano

jak dla mnie nie ma różnicy jeśli tylko jest dobra grywalność na tej mapie i nie posiada niedociągnięć.

Aczkolwiek mapa wykonana "własnoręcznie" lepiej wpływa na otoczenie i ludzi, którzy grają na serwerze.

Zależ jeszcze jaki to serwer i ile jest na nim ludzi :)

2utq9g5.png b6u4qg.png
Opublikowano

Mi nie przeszkadza w niczym. Jeżeli miejsce jest dobrze zagospodarowane, to fajnie, ale jak spawn jest epicki, a nagle ktoś postawi brzydką tablicę informacyjną, która szpeci cały spawn, to mnie śmieszy

39740

http://www.mclista.pl/39740

Daj diamencika ;)

Opublikowano

mi osobiście nie przeszkadza ale widzę ,że ludzie są dość sceptycznie nastawieni, wiec lepiej zrobić coś gorszego ale swojego ;)

Pomogłem w grach ? w czym kolwiek daj tego like motywuje do śledzenia forum ;] 

Opublikowano

Według mnie gracze powinni patrzeć na administrację serwera i pluginy, a nie na mapę. Innym mapa się podoba z internetu, jeżeli jest dosyć fajnie i ciekawie zbudowana, a inni uważają, że niestety serwer stanie się tym gorszym. 

Na tych już większych serwerach według mnie powinna być już mapa ręcznie budowana, a na tych mniejszych możesz wgrać pozmienianą z internetu. 

Nie martw się tym, bo nie warto. 

Opublikowano

Skoro dochodzisz do wniosku , że lepsza mapa z neta to lepsza paczka z neta bo profesjonalnie wykonana... 

Jak jest swoja mapa (na co ja bardzo zwracam uwagę) to widać, że ktoś robi to "z serca" i na serwerze i miła atmosfera... a tak to dup*. 

4462514400953061278225.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...