Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Monitory i słuchawki

Gość Kamil K.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W ostatnich dniach myślę nad zmianą setup-a. Aktualnie mam w planach kupić słuchawki i dwa monitory. Mam dylemat między dwoma monitorami z 144hz - IIYAMA PROLITE GB2488HSU-B1 a LG 24GM77-B. Drugi monitor to by był albo BenQ GL2450 albo LG 25UM65-P. Mam dylemat który monitor wziąć i proszę o wasze opinie.  Monitory z 144hz używałbym głównie do CS:GO a monitor boczny grafika/oglądanie filmów.

Jeżeli chodzi o słuchawki myślę nad Kingston HyperX Cloud a Steelseries Siberia v3.

Opublikowano

Monitor do grania 144Hz: http://www.morele.net/monitor-benq-xl2411z-631226/

Monitor do grafiki: http://www.morele.net/monitor-nec-ea234wmi-60003588-601767/

Ten pierwszy ma wszystko co powinno być w monitorze typowo do gier. Stąd matryca TN. Są też 3 lata gwarancji Door-To-Door. Nec to monitor niestety cal mniejszy i wymaga kalibracji. Po tym zabiegu jest bliski ideału ;) Może konkurować z modelami o 400zł droższymi. Do grafiki jak znalazł i nie zawiedzie też w multimediach. 

Wychodzi nawet nieco drożej niż 2100zł ale dopłata w pełni uzasadniona. 

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...