Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki waszym zdaniem powinien być dobry serwer MC

wiadro90

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem chciałbym zrobić serwer ciekawy z myślą o graczach może doradzicie co fajnie by było zrobić myślałem nad modami no ale nie każdemu komp mody uciągnie :C więc zwracam się z tym zapytaniem do was

b_560_95_1.png

Opublikowano

Każdy wypowiadający się ma inne upodobania w związku z serwerami więc nie ma jednoznacznej odpowiedzi na Twoje pytanie. Jednakże podstawową zasadą jaką powinieneś się kierować się oryginalność, tak aby Twój serwer nie zaliczał się do setek wielu innych. To konieczne, aby odniósł on większy sukces.

Opublikowano

Mam bardzo fajny pomysł  FB z modami na meble itp myślę że to osobom się spodoba paczkę spróbuje zoptymalizować do ramu max 1 gb no ale niestety większość osób lubi jeszcze mody techniczne :/ które zabierają dużo ramu jak i FPS'ów więc nie wiem 

b_560_95_1.png

Opublikowano

Kolega u gory to idealnie przedstawil.

Dodam od siebie, ze wiekszosci podoba sie tez stara wersja minecrafta wolna od modow i pluginow. Sek w tym, ze takich serwerow robi sie coras wiecej.

W sumie to wszystkie mozliwosci sa wyczerpane a dobry serwer to taki ktory przyciaga uzytkownikow zaraz po wejsciu czyli pierwszym krokiem jest zrobienie ladnej okolicy

2utq9g5.png b6u4qg.png
Opublikowano

Dla mnie był by to natomiast klasyk. Serwer survival, z bardzo dużą ilością modów. Na przykład od 120-180 modów.

Ic2, applied energistics, dartcraft, mekanism, tinkers construct, modungeons, mocreatures, adventure mods, troszke RPG też można dodać + dunegony itp tez by się przydały.

Kappa.

Opublikowano

Na dobrym serwerze Minecraft musi się znajdować dla graczy:

- Ogarnięta administracja, pomocna, miła dla graczy w różnych ich problemach/sprawach

- Jakieś dobre i nieobciążające mody z ciekawymi questami dla graczy

- W miarę na serwerze musi się znajdować ogarnięty spawn serwerowy

Jeżeli chcesz zrobić tryb serwerowy Survival to pamiętaj, żeby ten tryb jak najlepiej pozmieniać/rozszerzyć, ponieważ takich trybów jest tworzonych teraz bardzo dużo, ale jeżeli fajnie ten tryb zrobisz beż żadnych błędów, bugów to potem myślę, że jakoś serwer sam się wybiję. 

Opublikowano

@Degistive mam paczke modów technic + extra biomes XXl tylko duongeony ale co do mo'creatures bym się zastanowił zbędna modyfikacja strasznie obciążająca procesor :D taką paczkę mam dla siebie ale jej wymagania bolą http://scr.hu/1p2n/rhget

Wymagania paczki:

Procesor Intel I3 min 2.4 ghz 4 lub 3 serii

Dobra karta najlepiej ok pamięci 1 gb Vram

4 gb aby przypisać do launchera czyli w kompie 8 GB

Co do questów to nw bo to zwykły świat :D

A i dodam jeszcze plugin Factions aby każdy mógł sobię sclaimować swoją działke bez administracji I non pvp

Mam nadzieje że też będę mógł sobie pograć na SV :D

SS: http://pokazywarka.pl/09fzqn/Grałem z kumplem więc wstawię aby moglibyście zobaczyć co można na paczce zrobić

b_560_95_1.png

Opublikowano

W 1. kolejności na serwer trzeba mieć pomysł. Jak chcesz robić kolejny standardowy typ serwerów tj. survival, frakcje, freebuild itd. to z miejsca sobie odpuść, chyba że 20 graczy uważasz za mega sukces.

Jeśli ma się pomysł i dobrze go wykona, pozostaje tylko reklama, ale jeśli ludziom się serwer spodoba, to z czasem będzie ich co raz więcej.

Sam mam świetny pomysł, planuję go zrobić, lecz brak ludzi do pomocy ;/ Jakbyś był zainteresowany to PW/GG.

Opublikowano

Dla mnie serwer [bez względu na to jaki jest jego typ] jest dobry gdy: posiada administracje która jest w stanie podać "pomocną dłoń", graczy którzy grają [no bo kto cię tam będzie trzymał jak ich nie będzie ?] No i to w zasadzie tyle. Każdy serwer musi posiadać te rzeczy bez względu jaki to typ - bo na dłuższą mete gracze nie będą na nim grać. ;]

"Ojcowie gineli, a my dziś mamy wszystko"

Opublikowano

@ojciec mpc ile byś nie poświęcał czasu na serwer i tak połowa osób powie że nic nie robisz i masz graczy gdzieś :/ próbuje być miły ale nienawidzę że gracze wbijają albo na rekrutacje albo chcą vipa i wszystko wobec trybu serwera a potem wystawiają serwerowi złą opinię

b_560_95_1.png

Opublikowano

czy ten serwer już powstał czy jest w trakcie powstawania bo paczka jest dosyć fajna?

dodaj jescze wiecej modow technicznych :D 

Kappa.

Opublikowano

@Degistive paczka już powstała tylko zostało usunięte energiner tool box gdyż nie jest kompatybilne z mp :D Paczka pod 1.6.4 bo w 1.7.10 są inne craftingi i dziwne glicze które ciężko wyłapać ! Mody już są na serwerze :D tylko pluginy i spawn wybudować :D Obstawiam start dziś na 18:00

Paczka testowana na serwerze i na dzień dzisiejszy wymagania :

Procesor Intel 2rdzeniowy/AMD 4rdzeniowy
RAM: 4GB Zainstalowane w komputerze
Karta graficzna 512mb najlepiej
Miejsce na dysku 200 mb

4gb Gdyż java może wziąć tylko połowę

Na czas obecny są dogrywane addony do thaumcrafta

Usunięto Gravestone Glitchował się i crashował MC

Z taką paczką serwer ruszy :

http://scr.hu/1p2n/9oeq7
SERWER JUŻ Chodzi link do reklamy :

http://www.mpcforum.pl/topic/1359589-innacraft/

b_560_95_1.png

Opublikowano

Musisz mieć dobrą maszynę. Ważne jest brać pluginy, które mało obciążają i które nie mają błędów. Silnik serwera nie beta tylko stabilny. Ładny wygląd czatu. Ładny spawn. Zrobić zapowiedź, eventy. Odpowiadać na pytania graczy (najlepiej dobrać wtedy helperów).

MCWG.eu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...