Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowa Mapa 8x8 By Sasori

Sasori®

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chcialem przetestowac możliwości tego programiku World Editor czy jak mu tam 

I oto co wyszlo mapa nie była testowana w grze  jest to moja pierwsza mapa jaka wykonalem  

Mozecie ją brać i testować  jakie kolwiek błędy w mapce zglaszac w temacie będe  poprawiać w  miare możliwości...

Mapa posiada 32 textury przekonvertowane z AIONA....

Robiąc mapkę kreowałem sie na pewnej mapie z mojej ulubionej gry <3 - Dokladniej chcialem wzorować się na tym jak widać początek jest ale potem  wolalem sam cos rozkminić... 

http://screenshooter.net/101970178/nadhkya

Odrazu upomne zanim będzie duzy spam tak wiem skalowanie jest za duze na ss 

Jak pisalem up jest to moja 1 mapa poprostu testowalem mozliwosci tego programiku  i nie trzeba byc fachowcem zeby zrobic przyzwoita mape

Jak się podoba mogę zrobić kolejne przy okazji się poduczę ;)

@Edit i co do tych  drzew w powietrzu  onie nie sa w powietrzu tylko program tak pokazuje z daleka:P

A tak  wyglada :

Minimapa:

lU4pJvz.jpg

Pare ss 

Yxyqs0u.jpg

7kSpWlu.jpg

ni8jMbv.jpg

4cPN9tX.jpg

sagvHUJ.jpg

zViRtj7.jpg

YLBX0jS.jpg

uARo8F2.jpg

DOWNLOAD

http://www55.zippyshare.com/v/KH9paSPf/file.html

SKAM

https://www.virustotal.com/pl/file/9ca1cfb038dd41762f8f364fa486b57f0927338a417ea173e40caf01456d8c08/analysis/1422056646/
Opublikowano

Jak lubisz przebierać w brudach, to już twoja sprawa złodzieju i oszuście. ;)

//Zmień te tekstury i dodaj więcej obiektów(drzew/krzaków).

kradnę bułki ze sklepu ahh ups to wy się dajecie ojebać ja tylko korzystam :)

/dodaj jakieś drzewka.

Minton_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Opublikowano

Nie podoba mi się ta mapa w chuy :O wszystko tak jak by na odpierdziel ale skoro ją zrobiłeś więc czasu pewnie straciłeś a jedyne co ci mogę dać to lajka więc łap ;P

nieregulaminowa sygnatura - zawarty odnośnik do fanpage'a

Opublikowano

/dodaj jakieś drzewka.

Serio wykorzystujesz to jako wytłumaczenie ? Przecież to jest żałosne -.-

da5e9f82fbb05240438e374847f4a6f9.gif

Opublikowano

Serio wykorzystujesz to jako wytłumaczenie ? Przecież to jest żałosne -.-

Widzę sporo ludzi z Głogowa, pozdro 600. Własnie z mc wróciłem :D

A nauka we Wrocławiu gratis.

## mapa średnio na jeża, troche tekstury ją popsuły.

Siedzi Anonn & DejmieN i Hax1or na ławce...

Podchodzi do nich Bóg xMateo i mówi co tam leszcze?

Oni odpowiadają nie bij ziomek bo się boimy już przez Cb mieliśmy sprawę w sądzie.

xMateo ucieszony i mówi dawać szmal.

Oni wyjmują wszystko co mają i uciekają ;)

Opublikowano

/dodaj jakieś drzewka.

Skończ p********, a nie.

Zmieniasz te konta na forum jak koszulki, ciągle ban za złodziejstwo...

Mapa paskudna, textury chyba z minecrafta..

Opublikowano

Tekstury zabiły tą mapę, niektóre są źle wyeksportowane. Nie rób tak dużych pierwszych map bo za dużo masz roboty jak jeszcze nie umiesz.

wHgO0WT.gif

Opublikowano

Jak lubisz przebierać w brudach, to już twoja sprawa złodzieju i oszuście. ;)

//Zmień te tekstury i dodaj więcej obiektów(drzew/krzaków).

Osoba z teamu nestium wyzywa innych od złodziei. Główną cechą waszego teamu jest hipokryzja z tego co widzę.

topic.

Gothic najlepsza gra, ale tekstury są brzydkie i nie wyszło Ci to troszkę. :v

Opublikowano

Osoba z teamu nestium wyzywa innych od złodziei. Główną cechą waszego teamu jest hipokryzja z tego co widzę.

H

topic.

Gothic najlepsza gra, ale tekstury są brzydkie i nie wyszło Ci to troszkę. :v

Dziekuje za opinie zapamietam na przyszlosc i postaram sie je zmienic

Chociaz jedna osoba napisala bez spin i za to szanuje takich ludzi.

Tekstury zabiły tą mapę, niektóre są źle wyeksportowane. Nie rób tak dużych pierwszych map bo za dużo masz roboty jak jeszcze nie umiesz.

Dzieki za opinie aczkolwiek. Textury sa dobrze konvertowane raczej skalowanie na mapie dalem za duze :) Poprawie to w wolnej nudnej chwili

Opublikowano

Jak zobaczyłem tą mapę nie wiedząc że to Gothic to pomyślałem że fajnie byłoby zrobić mape z Gothic haha :D textury rzeczywiście trochę nie wyszły ale gdyby je poprawić to fajne expowisko mimo że mało przypomina Gothica. Mógłbyś dać jeden screen i drugi z porównaniem lokalizacji bo chyba tylko jedną rozpoznaje xD:D

Opublikowano

Jak zobaczyłem tą mapę nie wiedząc że to Gothic to pomyślałem że fajnie byłoby zrobić mape z Gothic haha :D textury rzeczywiście trochę nie wyszły ale gdyby je poprawić to fajne expowisko mimo że mało przypomina Gothica. Mógłbyś dać jeden screen i drugi z porównaniem lokalizacji bo chyba tylko jedną rozpoznaje xD:D

Początkowo mialem sie kreować na  górniczej dolinie z gothica  ale nie wyjdzie to  poniewaz nie da sie ufrmować  np tunelu  do tego potrzebny jest model  dowiedzialem sie  5 minut  po tym jak zaczolem rysować ta mapke xD poczatek widac przypomina  ta mape z  górniczej doliny tak samo woda i ten strumien dalej lecialem z glowy bo nie jest to do konca mozliwe odwzorowac w kazdym detalu tą mape  musial bym umiec robic modele lub przekonwertowac je z gothica hmm w sumie  sprubuje cos zdzialać 

Opublikowano

Dziekuje za opinie zapamietam na przyszlosc i postaram sie je zmienic

Chociaz jedna osoba napisala bez spin i za to szanuje takich ludzi.

Dzieki za opinie aczkolwiek. Textury sa dobrze konvertowane raczej skalowanie na mapie dalem za duze :) Poprawie to w wolnej nudnej chwili

sagvHUJ.jpg

7kSpWlu.jpg

Mipmapy są źle wygenerowane i jak robisz ss z edytora to może dodaj środowisko.

wHgO0WT.gif

Opublikowano

sagvHUJ.jpg

7kSpWlu.jpg

Mipmapy są źle wygenerowane i jak robisz ss z edytora to może dodaj środowisko.

Wczytaj mape w world editorze  zaznacz  Cienie  i  wygeneruj minimape bedziesz mial poprawną ;) 

Opublikowano

Mapa fajna, jednak tekstury.. Kilka zmian i będzie okej, łap plusa na zachęte! Ważne, że masz chęci, umiejętności można wyszkolić. ;)

xdnXBJo.png

Opublikowano

Wczytaj mape w world editorze  zaznacz  Cienie  i  wygeneruj minimape bedziesz mial poprawną ;)

Mipmapy w teksturach -,- przez co tekstura z daleka zamiast ładnie się rozmywać to jest taka jaka jest na tym twoim ss.

7kSpWlu.jpg

Mipmapping_example.png Lewo bez mipmap lub źle wygenerowane a prawo mipmapy.

Obczaj trawę a skały...

Mieszaj tekstury razem zaznaczając dwie naraz trzymając CTRL + wybierasz txt używaj też czasem pędzla o wielkości 0 do dodania detali.

wHgO0WT.gif

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mipmapy w teksturach -,- przez co tekstura z daleka zamiast ładnie się rozmywać to jest taka jaka jest na tym twoim ss.

7kSpWlu.jpg

Mipmapping_example.png Lewo bez mipmap lub źle wygenerowane a prawo mipmapy.

Obczaj trawę a skały...

Mieszaj tekstury razem zaznaczając dwie naraz trzymając CTRL + wybierasz txt używaj też czasem pędzla o wielkości 0 do dodania detali.

Dzieki za info doceniam to poprawie bo zauwazylem ze dalem minimape bez cieni do paczki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...