Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kiedy ta gra się rozkręca...?

Axatros

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

F; F; F; F; F; -  Właśnie tak wygląda moja gra, chodzę od NPC do NPC i spamuję F po drodze zabijając kilka mobków. Mam 22 lvl kiedy tego typu misje się kończą i zaczyna się normalna gra?

post-369695-0-95680800-1460989850_thumb.png

Opublikowano

Normalna gra zaczyna się na ok 30 poziomie. Dochodzą wtedy bg, silniejsze dungi i czasami musisz trochę pogrindować ale najlepiej jest na Max poziomie dochodzą fraywindy robisz porządny set i tłuczesz się w pvp.

Opublikowano

Najlepszy...

Schemat wygląda tak,że dostajesz kampaniówkę w mieście w którym ją masz robisz ok.20 questów i prawie w każdej lokacji jest

coś co nazywam mini lochem :X Czyli te takie duże zamki z wampirami itp. gdzie się dostaje kolejne 20 questów.

Bamy nie stają się silniejsze od 30lvl tylko od 40lvl (przynajmniej dla mnie).

Wbijasz 60.Dostajesz questy z Fate of Arun.Na 61 dostajesz nowy secik. W Fate of Arun nie ma praktycznie sensu robić

pobocznych.Robisz tylko Kampanie i Daily jak masz okazję.Za questy dostajesz  dużo expa,czasem nowy set,golda nawet

trochę wpada i credity.Masz 65lvl.Co dalej ? No to robisz Idoneal set który dostaniesz z questa,który jest w okienku z daily questami

(to po lewej na górze masz zwykle takie 3 punkciki do zrobienia),masz idoneal(nie enchantowalny) fajnie,ale on jest jak Ambit Set +8.

A każdy przyzwoity gracz chcę jak najlepszy secik.Więc idziesz na instancje Labirynth of Terror Normal i zaczynasz bić 3 pierwsze

mini bossy ( poczytaj na necie) farmisz z nich MasterWork Alkahesty i sprzedajesz na borkerze.Ich cena to ok.90g za sztuke,a musisz

uzbierać minimum 60k golda na Ambit set.Potem to masterworkujesz i enchantujesz +12 potem robisz tak żeby wylosować jak najlepsze

enchanty ) Mamy Set co dalej ?A no najlepiej wyskillować instancje,oprócz labiryntu ! Pobawić się w Alliance,jak dostaniesz range

Echelon 3 to dostaniesz Mounta 290 speed.(Tydzień roboty,robisz codziennie questy,z scrollem na 100% więcej punkty za 400g.)

Potem możesz pobawić się w PVP,strongholdy,Coloseum,opcji jest dużo.

Napisałem ci w sumie mały poradnik.Pewnie nie oto ci chodziło,ale końcówka chyba zawiera odpowiedź na twoje pytanie.

Opublikowano

hohoho grałem w tere jak płatna była jeszcze i na początkach f2p, warto wracać? No potem pograłem chwile jak bg weszły.

Warto, był już chyba nie jeden temat odnośnie tego. Zwłaszcza, że ma zostać dodana nowa profesja - Engineer. Zacytuję swoją starą wypowiedź odnośnie tej "wartości grania":

Od X czasu jest bardzo ułatwiona, bo kiedyś, żeby zabić np. Bazyliszka, musiałeś mieć PT, teraz spokojnie możesz je sam zabić. Chyba na wiosnę ma zostać wprowadzona nowa klasa/profesja, ale nie jetem pewna, czy aby na pewno na tą porę roku. Do tego teraz chyba JUŻ doszły po jednym nowym skillu (umiejętności) dla każdej klasy. Za grę nie płaci się, a jak chcesz "ładnie" wyglądać, to możesz zakupić kostiumy za walutę w grze od innych graczy, nie ma żadnych blokad na chat, bo nie masz jakiegoś VIP'a czy coś wykupionego, naprawdę, gra jest rewelacyjna. Czy dużo osób gra? W sumie nie wiem, bo dość długo nie grałam, ale myślę, że raczej problemu ze znalezieniem PT nie będziesz mieć. Jednak warto ogarnąć sobie jakąś ekipę, przynajmniej na początek, żeby nudno nie było :P Chociaż jak pierwszy raz grasz, to strasznie gra ciekawi. Tworząc X razy postać, to idzie się zanudzić <niestety, ja tak zrobiłam, bo nie mogłam się zdecydować czym grać>.

Nie ma "najlepszej postaci", bo każda jest dobra. Tylko trzeba ogarnąć. Na pewno mogę polecić Sorcerer'a, ponieważ ma obszarowe skille, dobry dmg, postać magiczna. Ale Archer, Warrior też dobre profesje. Pół roku temu(?) dodali Reaper'a, bardzo ciekawa klasa, strasznie się napalili na nią, więc pewno będzie podobnie z tą nową, co mają dodać.

@topic: gra się rozkręca na 30 lvl, gdy masz już poważnego Dungeon'a, dostępne są Battlegroundy. Ciekawszy wygląd setów, nowe skille.

Opublikowano

Jak na razie gra bardziej mnie odpycha, niż zachęca. Mam 38lvl warriorem i na Corsairs’ Stronghold nie mam do powiedzenia... Wystarczy że spotkam 2 lub więcej graczy i jestem cały czas na stunie, a o zabiciu jakiegoś gracza nawet nie marze...  Macie dla mnie jakieś rady, czy wgl. opłaca robić się te battlegroundy i cały czas przegrywać? Może powinienem się tym interesować dopiero po 65lvl?

Opublikowano

Co najmniej do 55 lvl tak będzie wyglądać twoje życie na BG. Póki co używaj bomb i dział inaczej za dużo nie zdziałasz. No chyba, że healer to inna sprawa. BG rób, jest za to exp i reputacja, która się przyda na 65 lvl. Dostajesz je nawet jeśli nie wygrasz.

"Kto zna swoją głupotę, nie jest wielkim głupcem"

Opublikowano

Chciałem zapytać się jeszcze o jedno. Czy kryształy, które wkładamy do eq naprawdę niszczą się przy śmierci? Muszę chodzić z 30 kryształami w eq, żeby w razie śmierci mieć zapasowe?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...