Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Obudowa Komputera

wow1724

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukam obudowy komputera bo mam jedną na oku, ale jakoś nikt mi jej nie poleca i nie oszukujmy się, nie podoba mi się wiem, że to nie od koloru zależy specyfikacja itd itd ale chcę ładniejszą w podobnej cenie.

Obudowa Komputera do 250 zł może lekko przekroczyć

Długość Karty Graficznej: 31.2 cm

Wysokość Coolera: 160mm

Liczę na USB 3.0, może czytnik kart, takie coś co się wkłada i czyta dyski.

Obudowa którą wybrałem (na razie)

http://www.morele.net/obudowa-silentiumpc-gladius-x60-pure-black-spc095-633083/

Opublikowano

Postaraj się o Gelida Darkforce. Bez porównania lepszy od tego X60.

Możesz też zobaczyć Corsaira 300R ale aktualnie jest zbyt drogi jak na możliwości w stosunku do Gelida.

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

A w czym ? Bo ludzie polecają na morele tego X60 a ten Gelid Darkforce zrytawy nie ma docka na dyski i szybko kurz się do niego dobierze a tam tych filtrów że głowa boli

A można jakąś ładną obudowę chciałem Zalman Z11 Plus ale za długa karta :( czy tam cooler

I takie pytanko czy dobrze wybieram biorąc płytę główną Gigabyte Z Gaming 5 do Geforce GTX 970 Gigabyte czy lepiej wziąć ASRock Z97 Extreme bo wszyscy polecają ale nie wiem. Komputer do gier będę mocno podkręcał procesor i kartę graficzną :D 

A tak w ogóle kiedy spadnie ten Dolar bo jest bardzo drogi 3,73 jakoś tak procesor który kosztuje normalnie 900 zł teraz kosztuje 1029 zł a płyta główna o 50 zł droższa chore :D

Opublikowano

Ty się kieruj prawdziwymi ocenami na forach a nie na morelach. Tam każdy zachwala bo przecież "mam i polecam" - argument kaleka. Szczególnie że przeważnie są to komentarze od osób, których taka X60 to była pierwsza obudowa powyżej 100zł ;)

Jakościowo Gelid stoi na bezdyskusyjnie wyższym poziomie niż X60. Do tego mylisz się też ma dock na dysk na topie. Do tego jest dobrze ofiltrowana. Zwyczajnie najlepsza do ok 250zł a w szczególności od X60.

Płytę bierz GB. Mocniejsza sekcja zasilania. Ale jeśli nie planujesz SLI to zjedź segment niżej do np MSI Gaming 3 czy ASRock Extreme 3.

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Opublikowano

Nie planuje SLI nie mam czym ale może w przyszłości pewnie tak jak komp nie będzie dawał rady :)

Taka karta geforce gtx 970 ile lat potrzyma najlepszą grafikę na full detalach z 1920x1080 z 5 lat ??

Opublikowano

Z fusów czy kuli wróżyć? Wytrzyma ile wytrzyma. GTX 970 to nie jest słaba karta i nie powinno być problemów przez jakieś 2 lata. Ludzie słabsze karty kupują i się tym nie przejmują ;)

Opublikowano

Jak to ? Ja jakoś 4 lata temu kupowałem kompa z Geforce GTS 450 Palit 1 GB, i do dziś wystarcza na niskich ustawieniach przy średniej rozdzielczości i 1920x1080 a wtedy mistrzostwem pewnie był 750 i do dziś go można zobaczyć na full detalach :)

Mam takie pytanie bo podobno Geforce GTX 970 zajmuje 3 miejsca na płycie głównej a ja przecież mam tylko jedno złączę PCI Exprees 3.0 x16. 

Podobno na gościu na YouTube wypowiadał się jakie trzeba kable od zasilacza mieć i mówił że 6 pin i 8 pin a w specyfice karty pisze że 2x 6pin

Opublikowano

Co ma piernik do wiatraka? (prócz mąki)

Wystarczy na ile wystarczy i nikt ci nie odpowie na twoje pytanie. Nie stwierdziłem tylko przewidywałem.

Karta jest trzy-slotowa czyli z obudowy trzeba trzy "blaszki" wyjąć. Wystarczy zobaczyć zdjęcie karty aby zobaczyć że potrzeba jednego PCIe. To nie jest trudne.

Jeśli w specyfikacji karty jest napisane że wymaga takiej i takiej wtyczki to znaczy że tak jest. Oczywiście mowa o danych na stronie producenta. A w filmie mógł mieć inną firmę. Logika.

Opublikowano

A jaką kartę wybrać Asus czy Gigabyte z serii Geforce GTX 970.

Wiem, że Gigabyte chłodniejsza nie wiem czy bardziej cicha ale mi to nie przeszkadza.

A Asus jest krótką kartą nie wiele gorszą od Gigabyte na testach różnica 4 C.

Wiem że Asus bardziej cicha i kolor podchodzi pod inne podzespoły.

Asus ma mniejsze rdzenie i mniejsze FPS o 5 bodajże to bardzo dużo różnica jest między 60 a 65 :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...