Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Hacked po raz drugi mimo TOKENA?

_Corine

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, około 2 tygodnie temu zostałem hacknięty... pozmieniałem maile hasła do maili, hasło w Tibii i połączyłem konto z Authenticator-em nawet jak przelogowywałem z postaci na postać to musiałem ten token podawać tak samo do logowania na oficjalnej stronie Tibii.. Jakim cudem dziś rano się budze i widzę że moje konto zostało znowu hacknięte ?? 

Na tibia.com została wyłączona opcja Tokenów przez hackera ... i zmienione hasło... JA SIĘ PYTAM JAK! 

Co mam zrobić żeby znowu nie paść ofiarą hackera... dodam że nie mam na kompie żadnych botów ani nic takiego....

napisałem maila ze skargą do supportu CipSoftu.. ale zapewne nic to nie zmieni..

Jeślli widzisz błond w tym co napisałem znaczy rze zrobiłem go celowo : ))

Opublikowano

nie możliwe żeby ktoś mial r-keya ...;s . mam go zapisane na dysku zewnętrznym .. i nikt nie ma do niego dostepu

Jeślli widzisz błond w tym co napisałem znaczy rze zrobiłem go celowo : ))

Opublikowano

Może jak ostatnim razem odzyskiwałeś konto po hacku, podawałeś R-KEY i teraz haker go ma.

+ 1.

Ale, jeżeli haker użył rkeja, to na pewno zmienił emaila, jak odzyskałeś po formacie kompa? Rkejem znowu? Czy opcja wysłania hasła mejlem? Jak mejlem, to haker nie ma twojego rkeja.

Hugo _/
Opublikowano

Jak juz takie pytanie padło to teraz już ludzi sami keyloggery pisza czy programy do kupienia sa ?

Aw:

A wklejanie passow jakoś obroni przed hackiem ?

100  [+]

300  [+]

500  [+]

700  [+]

900  [+]

1100[+]

1300[+]

1500[+]

1600[+]

1700[+]

1800[+]

Opublikowano

Napisanie podstawowego keyloggera to 10 minut, zaawansowanego trochę więcej czasu, np. parsowanie pliku XML z adresami Tibii na zew. Hoscie, żeby co update Tibii nie wstawiać nowego pliku, USB clonner, parsowanie requestow z lost account gdy się poda rkeja, i wiele innych.

Wklejanie pasów nic nie da, bo keylogger czyta je z pamięci.

Hugo _/
  • 2 lata później...
Opublikowano

Troche staroć odkopuje, ale mam pytanie czy możliwe jest zalogowanie się na konto nie mając dostępu do tokena, aplikacja po ponownym sciągnieciu nie miała zapisanych danych, a rkey dawno zgubiony. :|

86367586.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...