Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problemy zdrowotne a wojsko.

MoVinek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, wiem, że jeśli ktoś ma problemy zdrowotne, to może mieć problem z dostaniem się do późniejszej szkoły oficerskiej bądź od razu wojska. Nie wiem jak ostro to jest sprawdzane, więc chciałbym spytać kogoś, kto zna "wymagania" dobrze. 

Będąc fizycznie sprawnym, nic złamanego, żadne stawy czy c***j wie co jeszcze nie uszkodzone, ale mając wadę wzrokową, która jest ujemna, ale nie wielka, a MOGĘ funkcjonować bez okularów, może być problem z przyjęciem mnie?

*dodam, że wada wrodzona, ale na tyle spokojnie się rozwijająca, że powinna z czasem zastopować.

Opublikowano

Zamiast pierdzielic to powiedz ile masz na dioptrii

Nie raz na tym forum spotykałem się z brakiem "potrzebnych" informacji z mojej strony, które tak naprawdę były zbędne, więc wolałem dopisać co nieco.

-1,25

Opublikowano

wymagania poznasz jak wybierzesz uczelnię czy jednostkę, praktycznie gorsze zdrowie czy problemy z nim zmniejszają prawie całkowicie szansę dostania się do szkoły by zostać zawodowym żołnierzem

w wojsku nie ma zakazu noszenia okularów, a tym bardziej w szkołach oficerskich

rusz d*** i spytaj w szkołach, samodzielność i myślenie też jest częścią nauki w wojsku

jak by nie było ponad połowa cherlaków i tak odpada w pierwszym roku z powodu niskiej wytrzymałości fizycznej a nie umysłowej :)

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Hej, wiem, że jeśli ktoś ma problemy zdrowotne, to może mieć problem z dostaniem się do późniejszej szkoły oficerskiej bądź od razu wojska. Nie wiem jak ostro to jest sprawdzane, więc chciałbym spytać kogoś, kto zna "wymagania" dobrze. 

Będąc fizycznie sprawnym, nic złamanego, żadne stawy czy c***j wie co jeszcze nie uszkodzone, ale mając wadę wzrokową, która jest ujemna, ale nie wielka, a MOGĘ funkcjonować bez okularów, może być problem z przyjęciem mnie?

*dodam, że wada wrodzona, ale na tyle spokojnie się rozwijająca, że powinna z czasem zastopować.

17 osob na 1 miejsce do szkoły oficerskiej

Sam sobie odpowiedz na swoje pytanie.

Opublikowano

@Edit

Zapomniałem dopisać, ze mam astygmatyzm. Z tego co się naczytałem, to nie może to być, aż tak dużym problemem; przykładowy cytat:

Czy żołnierz może nosić okulary?

Tak, pod warunkiem, że jego wada nie będzie duża (średnio do wojska przyjmowani są kandydaci, którzy nie

mają więcej niż +/- 3 dioptrie). Dopuszczalny jest także astygmatyzm. Decyzja zależy też w dużej mierze od 

konkretnej jednostki. Na pewno osoby z wadą wzroku nie mogą zostać snajperami czy komandosami.

Trochę mnie to zaniepokoiło i zniechęciło świadomością, że może być jakiś problem, ale nie widzę możliwości, aby się gdzieś nie dostać i już. :)

Tak czy siak, dzięki.

Opublikowano

Oficerka u nas jest na prawdę szkołą,do której dostanie się graniczy z cudem. Jest ograniczona ilość miejsc z czego ponad połowa jest już zarezerwowana dla synów generałów etc. Jeśli nie masz "pleców" a matury nie napiszesz na praktycznie 100% to wątpię,że uda Ci się tam dostać.

Powodzenia niemniej jednak.

egq3SFm.png

Opublikowano

Straszny problem jest z dostaniem się do takowych szkół. Sam próbowałem, to poważnie jest tyle ludzi na jedno miejsce że się w pale nie mieści całkowicie.

Raczej nie będzie dużego problemu z takową wadą, ale wiadomo zależy w co celujesz poszczególne pozycje nie mogą dopuścić takich wad, wszystko na miejscu musisz się porozglądać gdzieś po necie za tym.

btw coraz częściej słyszę o wznowieniu branki, i jak najszybciej osoby pełnoletnie są wzywane niemalże zaraz po urodzinach na wstawienie się.

Opublikowano

@MoVinek jak nie widzisz innej opcji to lepiej ją znajdź, bo może się okazać, że ładnie się rozczarujesz...

@GeRu sranie w banie, "snów generałów" jakich generałów? i jakich synów? Bez przesady wszystko jest dla ludzi i normalni ludzie się tam dostają, k***a zawsze słyszę to samo, że trzeba mieć "plecy", nie trzeba mieć żadnych pleców tylko być mądrym, a z tą maturą na 100% to już w ogóle pojechałeś, może zaraz na 120% + przynajmniej po 110% z przedmiotów rozszerzonych co?

@MoVinek Jeśli matura pójdzie ci całkiem dobrze i masz dobre zdrowie, to uważam, że masz szanse się dostać, później to już robić wszystko, żeby takową szkołę skończyć.

ja wciagałem kakao xD ale szału nie było ;p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...