Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Co sądzisz o premium craftserve?

VeSteQ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, co sądzicie o pakiecie PREMIUM na Craftserve? Bez limitu ramu i slotów.

Opublikowano

Aktualnie najlepszy oferta na rynku

+ Szybki support (problemy z supportem były tylko zaraz po wypuszczeniu pakietu premium min. pytania dot. oferty/problemy z serwerami testowymi lub z panelem ale wszystko już działa)

+ cena

+ Profesjonalny hosting

+ Itemshop,menedżer pluginów oraz silników (można wgrać też własny silnik i pluginy)

+ Mogą zwiększyć ci ram do 16/24 GB gdy napiszesz do supportu

- Czasami powolny panel (tylko wtedy gdy wprowadzane są zmiany)

Opublikowano

Limit jest max 300 slotow, co do liczby plikow opcjonalnie ustawili chyba 10000 ale jak bedzie za malo, po napisaniu do nich mozna powiekszych ich liczbe. Ogolem mam serwer tam i wiekszych problemow nie ma. Teraz robie 2 serwer i tez na craftserve

39740

http://www.mclista.pl/39740

Daj diamencika ;)

Opublikowano

Obecnie mam tam serwer i nie ma żadnym problemów.

Jeśli szukasz dobre, solidnego hostingu to wybieraj Craftserve. ­

4462514400953061278225.png

Opublikowano

Hosting ofertuję dobre oferty slotowe Premium za odpowiednią cenę, ale zdecydowanie sądząc ostatnio po problemach tego hostingu, nie opłaca się wykupywać nawet tam hostingu i tej oferty. 

Opublikowano

Hosting ofertuję dobre oferty slotowe Premium za odpowiednią cenę, ale zdecydowanie sądząc ostatnio po problemach tego hostingu, nie opłaca się wykupywać nawet tam hostingu i tej oferty. 

jakich problemach? 

@topic

Teraz @Craftserve powiekszylo limit slotow do 50k to powinno byc juz spoko.

Opublikowano

Widzę, że same dobre opinie.

Serio ludzie myślicie, że za 30zł dostaniecie taką ofertę, że Wam wszystko pociągnie? Bo ja nie.

Ludzie za 32GB dokładają jeszcze jedno zero. Myślicie, że ktoś Wam da to za 30zł?

Jak macie taką ofertę "Premium" to spróbujcie rozkręcić serwer. Zobaczymy ile uciągnie graczy.

Jeśli nie znasz się na maszynach dedykowanych czy vps, to bierz CraftHost.pl albo Slotex.pl ze wszystkich hostingów 

Minecraft mam z nimi najlepsze doświadczenia.

343731479829004887779.png

Opublikowano

Widzę, że same dobre opinie.

Serio ludzie myślicie, że za 30zł dostaniecie taką ofertę, że Wam wszystko pociągnie? Bo ja nie.

Ludzie za 32GB dokładają jeszcze jedno zero. Myślicie, że ktoś Wam da to za 30zł?

Jak macie taką ofertę "Premium" to spróbujcie rozkręcić serwer. Zobaczymy ile uciągnie graczy.

Jeśli nie znasz się na maszynach dedykowanych czy vps, to bierz CraftHost.pl albo Slotex.pl ze wszystkich hostingów 

Minecraft mam z nimi najlepsze doświadczenia.

Uwierz bo to możliwe :) poza tym startowe 8GB ramu wystarczy spokojnie na serwer 60/70 slotów

Opublikowano

kapi, może starczy jeśli 3/4 serwera masz na skryptach (nie dużych i rozbudowanych), ale jeśli masz serwer z kilkunastoma pluginami to 8 GB ledwo uciągnie, jeszcze przy 60 lub 70 osobach online. Najbardziej opłacalną opcją na craftserve.pl jest współpraca. Dostajesz tam serwer lepszy od premium oraz domenę jaką będziesz potrzebował, gdyż owy hosting ma kontakt z home.pl

Według mnie jednak, jeśli chcecie złożyć duży serwer MC z dobrą reklamą, "ogarniętą" administracją oraz który nie upadnie po 2/3 miesiącach zalecam kupno VPS lub Maszyny Dedykowanej. Znam wiele serwerów z hostingów, na których gra po 80 osób, ale gdy już wejdziesz na serwer to zamiast płynnej gry masz "pokaz slajdów", gdyż większość hostingów ma dopuszczalną granicę wykupienia ramu na serwer. Z tego co pamiętam to ta liczba nie dochodzi nawet do 20 GB.

Pozdrawiam.

­

Opublikowano

kapi, może starczy jeśli 3/4 serwera masz na skryptach (nie dużych i rozbudowanych), ale jeśli masz serwer z kilkunastoma pluginami to 8 GB ledwo uciągnie, jeszcze przy 60 lub 70 osobach online. Najbardziej opłacalną opcją na craftserve.pl jest współpraca. Dostajesz tam serwer lepszy od premium oraz domenę jaką będziesz potrzebował, gdyż owy hosting ma kontakt z home.pl

Według mnie jednak, jeśli chcecie złożyć duży serwer MC z dobrą reklamą, "ogarniętą" administracją oraz który nie upadnie po 2/3 miesiącach zalecam kupno VPS lub Maszyny Dedykowanej. Znam wiele serwerów z hostingów, na których gra po 80 osób, ale gdy już wejdziesz na serwer to zamiast płynnej gry masz "pokaz slajdów", gdyż większość hostingów ma dopuszczalną granicę wykupienia ramu na serwer. Z tego co pamiętam to ta liczba nie dochodzi nawet do 20 GB.

Pozdrawiam.

@Magiczny375

Wtedy można napisać do supportu o zwiększenie do 16 GB ramu :)

Opublikowano

@kapi023

Zgadam się z tobą, lecz jest to spory dodatkowy koszt. Kupując serwer na hostingu płacisz tylko za RAM. Przykład: Masz serwer 8 GB i płacisz za niego 30 zł (waluta hostingowa), więc jeśli chcesz dokupić kolejne tyle samo ramu płacisz 2x tyle tylko, że przez cały okres wynajmu serwera. Oczywiście zdarzają się promocje, ale nie wszystkie są  zachęcające. Serwer Minecraft bez pamięci możesz pobrać i zrobic za darmo na hamachi. Wszystkie duże i znane serwery Minecraft stoją praktycznie na maszynach dedykowanych albo na VPS. Tam płacisz taniej za dużą ilość ramu.

­

Opublikowano

@Magiczny375

Zgadzam się z tym a ja nie jestem pewien na 100% że mój serwer wypali więc wole sobie kupić na takim craftserve za 30 zł ustawić na 80 slotów i napisać do supportu o zwiększenie do 16GB ram (to jest bezpłatne) niż kupować VPS który pod małe serwery wychodzi drogo ;p

Owszem pod większe serwery tylko VPS albo dedyki :)

Opublikowano

Uwierz bo to możliwe :) poza tym startowe 8GB ramu wystarczy spokojnie na serwer 60/70 slotów

8GB to ci starczy na 130 slotów jak potrafisz dobrze zoptymalizować serwer.

Widzę, że jesteś kolejną osobą, która patrzy tylko na RAM. Niech Ci i dadzą 32GB pamięci RAM i ten SSD 128. 

Potem otwórz serwer, zobaczymy ile maszyna uciągnie. Zapraszam do przetestowania.

343731479829004887779.png

Opublikowano

Widzę, że jesteś kolejną osobą, która patrzy tylko na RAM. Niech Ci i dadzą 32GB pamięci RAM i ten SSD 128. 

Potem otwórz serwer, zobaczymy ile maszyna uciągnie. Zapraszam do przetestowania.

@MPCTaylor nie patrzę tylko na ram :) W craftserve dostajesz tyle procesora ile twój serwer aktualnie potrzebuje (zależy od ilości graczy na serwerze).\

Przeczytaj sobie w ofercie craftserve :)

Opublikowano

Nie chce pakować dużej kwoty na początek do serwera, chce zobaczyć jak ten nowy projekt wypali i potem można pomyśleć o VPS a nawet Dedyku.

Opublikowano

procesor tez kk, nie to co na fiberhoscie XDDDD

Opublikowano

Dobra, jutro wykupuje serwer na 30 dni, zobaczymy co to wyjdzie, jeżeli będzie lipa to trudno się mówi, noo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...