Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Uaktualniamy Opinie dot. Hostingów minecraft+Ankieta

Ocena hostingów Minecraft  

74 użytkowników zagłosowało

1. 1. Glosujcie który według was najlepszy ;)

• Pukawka.pl
      9
    • Fiberhost.pl
      8
    • lvlup.pro
      8
    • craftserve.pl
      30
    • Enderchest.pl
      8
    • Mineserv.eu
      4
    • soRED.pl
      1
    • crafthost.pl
      1
    • cubehost.pl
      1
    • pixelteam.net
      0
    • slotex.pl
      1
    • ownserver.pl
      0
    • GameServ.pl
      0
    • NetShoot.pl
      0
    • Cienie.eu
      3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Postanowiłem sporządzić uaktualnioną ankietę dot. hostingów minecraft. Umieszczajcie swoje opinie niżej (na ich podstawie sporządzę ocenę od 1 do 10 dodam również wady i zalety).Mam Zamiar stworzyć w przyszłości temat który rozwieje tematy typu Craftserve vs Enderchest/Pukawka vs Fiberhost.

W miarę możliwości prosiłbym moderatora o zamknięcie tematu i ankiety dnia 5 lutego.Po tym przygotuję Spis hostingów wraz z waszymi ocenami :)

Zostaw swoją opinię o hostingu który używałeś niżej !!!

Oraz oddaj swój głos w ankiecie

Opublikowano

Craftserve jest dobry i polecam, czasami bywają spadki tpsów, ostatnio był problem z połączeniem, z supportem różnie. Dużo miejsca, maszyna się trzyma, łatwy i przejrzysty panel, prowadzą bazę kopii zapasowych

39740

http://www.mclista.pl/39740

Daj diamencika ;)

Opublikowano

Polecam hosting Pukawka.pl.

Opcję hostingu/korzyści/zalety.

Dużo bajerów ze strony panelu klienta

- Łatwy panel klienta

- Hosting posiada najlepsze maszyny.

- Szybko odpisujący Support tego hostingu

- Tani hosting, a dobry + jego oferty slotowe są na dobrym poziomie.

- Dobra opinia hostingu

@MarekPL1, hosting Pukawka.pl jest bardzo dobry w swoim wykonaniu, więc nie dyskutuj tu o cenie. 

Opublikowano

Ja wybrałem Craftserve i nie żałuje. Wszystko działa jak być powinno.

Dobra cena, prosty panel, szybki support ogólnie

9/10

Minus za Itemshop przydałoby się API klucz klienta. ­

4462514400953061278225.png

Opublikowano

Polecam tylko i wyłacznie pukawka.pl

Najszybszy support
Najlepsze maszyny
Cena odpowiada jakosci

Odradzam craftserwer ta ich oferta za 30zl wywala przy 15/20 graczach

wracajac do pukawki mam kod ktory daje -30% na zakup i oplacania serwera (oddam kod za darmo) smialo pisac na PW

Opublikowano

Powiem tylko tyle totalny s**t co do innych hostingow procz slotex.pl i lvlup.pl

Dlaczego tak sadze poniewaz wyrobilem sobie opinie o innych hostingach ktorych uzywalem a dlaczego nagle nikt nie glosuje na slotexa bo co wysokie ceny? Bardzo dobra jakos maszyn? Uzywalem/uzywam slotexa od czasu kiedy go odszukalem bo inne chostingi nie zadawalaly mnie pod kontem utrzymania 40/40graczy 2gb mape oraz 50pluginow na 2gb ram ktory z powyszych hostingow w ankiecie wyciaga takie rekrdy a dlaczego? Bo nie stac wiekszosc firm.na wlasne maszyny a slotexa wlasnie to rozni od innych wlasna serwerownia wlasne maszyny szybkie dyski ssd hmm co chciec wiecej aa no taknizszych cen bo nie powiem troche drogie w poruwnaniu do innych ale no coz za jakosc sie placi a co najwazniejsze za pozadne maszyny nie hostowane we francj w ovh tylko w rybniku gdzie siedziba. Tak wiec nie ma tu o czym gadac... ludzie nie znaja innyvh hostingow lub nie kupili ich oferty i sie wzoruja na np bardzo dobrym ownserwie poprostu ten hosting jest magiczny...

Liczba Postów wbijamy osiągniecie:

- 25, 50, 75100, 150, 200, 300, 400, 500, 600, 700, 800, 900, 1000,1250, 1500, 2000.

Opublikowano

CraftHost.pl

- Znakomity kontakt boku

- Świetni ludzie z firmy

- Wg. mnie najlepsze/jedne z najlepszych maszyn

- Sponsorowali nam nagrody na mpc

- Miałem do nich konktat gg

Slotex.pl i CraftHost.pl to są świetne maszyny i najlepsi ludzie. Polecam ich, chociaż nie bawię się w hostingi, bo nie dostajemy pełnego dostępu do maszyny.

Mam z kumplem dedyka i jeśli zakładacie jakiś serwer, nie 20 slotów, ale z 50 i macie pomysł, to weźcie sobie dedyka albo vps, jeśli nie robicie serwera z hubem.

Na youtube macie masę poradników jak zainstalować sobie taką maszynę.

A CraftServe bardzo nie lubię z moich doświadczeń z nimi.

Każdy poda swój hosting, bo miał akurat na nim serwer. Ew. miał max na 3 hostingach. 

Wypowiedzą się tu ludzie głównie o craftserve, jak znam życie. Wiecie dlaczego? Bo jest to hosting najpopularniejszy i dlatego tam każdy założył

serwer, a niekoniecznie spróbował czegoś innego. I dlatego już wiem, że craftserve będzie na pierwszym miejscu...

343731479829004887779.png

Opublikowano

Witam,

Osobiście polecam hosting Slotex.pl

Dlaczego?:

- Nwet dobra serwera Minecraft;

- Całkiem dobra pomoc techniczna;

- Szybko działający panel zarządzania serwerem;

- Możliwość "dodania" sobie większej ilości slotów bez dopłacania;

- Serwery są stabilne i rzadko kiedy padają.

Pozdrawiam.

­

Opublikowano

@Magiczny375

mógłbyś mi powiedzieć ile kosztuje na slotexie serwer 8GB ram ?Bo tam nie pokazują jak na innych hostingach a nie będę się rejestrował po to żeby tylko cenę zobaczyć

Opublikowano

@kapi023

Aktualnie prowadzę z kolegą serwer, lecz posiadam dostęp tylko do FTP, słyszałem, że opłaca się nawet zamówić  te 8 GB, ale na tym hostingu to limit. O cenę się spytam i jutro podam ;)

Pozdrawiam.

­

Opublikowano

brakuje cienie.eu dodaj!

Najlepszy Jest cienie.eu

- Brak Lagów

- BOK odpowiada w od 15 min do 2 h < -------- najszybszy 

- Częste aktualizacje dodatki

- Promocje 

- Łatwy w obsłudze panel 

Opublikowano

@kapi023

Aktualnie prowadzę z kolegą serwer, lecz posiadam dostęp tylko do FTP, słyszałem, że opłaca się nawet zamówić  te 8 GB, ale na tym hostingu to limit. O cenę się spytam i jutro podam ;)

Pozdrawiam.

@Magiczny375

Dzięki ziom :)

Będę miał w końcu jakieś porównanie.

Już dodałem :)
Opublikowano

Hmm... Cienie.eu. Serwer 100 slotów za 90 zł. Ciekawi Mnie tylko jedna rzecz. Ile jest tam ramu?

@kapi023

Serwer Minecraft z 8 GB ramu i slotami (ok. 200/300) kosztuje 192 zł. Ponoć często rozdają tam kody, więc wychodzi taniej. Przejrzałem jeszcze kilka innych hostingów i na craftserve.pl możesz za 30 zł (Przelewem) serwer do 24 GB ramu (Na początek dają 8, ale zawsze możesz do nich napisać, aby powiększyli), limit do 300 slotów, gdyż jak to oni piszą "300 slotów to maksimum, jakie jest w stanie utrzymać jedna instancja serwer Minecrafta z rozsądną grywalnością". Sprawdziłem też CubeHost.pl. Za 8 GB ramu płacisz 120 zł/miesiąc.

Wybieraj, jaki według Ciebie jest najlepszy. 

Pozdrawiam :)

­

Opublikowano

Hmm... Cienie.eu. Serwer 100 slotów za 90 zł. Ciekawi Mnie tylko jedna rzecz. Ile jest tam ramu?

@kapi023

Serwer Minecraft z 8 GB ramu i slotami (ok. 200/300) kosztuje 192 zł. Ponoć często rozdają tam kody, więc wychodzi taniej. Przejrzałem jeszcze kilka innych hostingów i na craftserve.pl możesz za 30 zł (Przelewem) serwer do 24 GB ramu (Na początek dają 8, ale zawsze możesz do nich napisać, aby powiększyli), limit do 300 slotów, gdyż jak to oni piszą "300 slotów to maksimum, jakie jest w stanie utrzymać jedna instancja serwer Minecrafta z rozsądną grywalnością". Sprawdziłem też CubeHost.pl. Za 8 GB ramu płacisz 120 zł/miesiąc.

Wybieraj, jaki według Ciebie jest najlepszy. 

Pozdrawiam :)

O craftserve wiedziałem ale właśnie chodziło mi o slotex dzięki za odp :)

Opublikowano

Pukawka:

- dobre maszyny

- miły i szybki support

- średnie cenu

- duże doświadczenie

- planują zrobić podobną ofertę co craftserve

- działa u nich połączenie RCON

Opublikowano

Według mnie craftserve. Miałem problem z uruchomieniem serwera, pomoc na helpdesku uzyskałem w ciągu 40 minut.

Żadnych lagów większych nigdy nie zauważyłem na serwerze, zawsze wszystko pięknie działało na 20tps. 

No i posiadają ten swój panel, który bardzo ułatwia robienie wielu rzeczy. 

Na drugim miejscu mogę dać SoRED, gdzie również miałem serwer (4gb) i trzymałem tam po 100 osób na serwerze również bez lagów, tylko gorzej było troche ze zgłoszeniami, bo czekałem dużo dłużej na odpowiedź niż na craftserve. 

Z czystym sumieniem mogę polecić te dwa hostingi.

Opublikowano

Pukawka.pl - Cena przeklada sie na jakosc. Najlepszy hosting Serwerow Minecraft w Polsce.

Opublikowano

CraftServe jeśli stawiasz na przejrzystość panelu, dobry kontakt z supportem, przyzwoitą cenę i dobrą, opłacalną ofertę ;]

Opublikowano

Craftserve.pl to jeden z najlepszych hostingów w Polsce , dobra ochrona firewall oraz dobre oferty . Polecam :)

Opublikowano

Ja osobiście polecam Lvlup.pro jeśli ktoś szuka taniego dobrego hostingu to jest on w sam raz.

Używałem go wielokrotnie i nigdy mnie nie zawiódł.

Jeżeli jednak ktoś chce postawić większy serwer to najlepiej kupić sobie maszyna na jakimś znanym hostingu VPS.

Ale na duże serwery Pukawka też daje radę.

Od siebie polecam lvlup oraz Pukawka :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...