Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Różnice między spigot'em a Bukkitem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jaka jest różnica między spigotem a bukkitem? Czy jeśli mam bukkita a chcę zmienić na spigot ponieważ mogą wbijać gracze z różnych wersji. Pytanie jest takie: Jeśli mam pluginy na bukkita to od nowa mam robić pluginy na spigot?

Promuje serwery na mclista skype ak.4772

Opublikowano

@KrzysieK.

Spigot jest to zmodyfikowana wersja Bukkita i stabilniejsza. Nie, nie musisz od nowa konfigurować plg.

Opublikowano

Spigot to polski bardziej zoptymalizowany "bukkit" silnik pod serwery minecraft. jeśli chcesz żeby gracz wchodzili na wszystkie wersje to zainstaluj spigot 1.7.10   . A co do pluginów to jak kolega wyżej napisał , będą działać.

Opublikowano

­

@KrzysieK.

Spigot jest to zmodyfikowana wersja Bukkita i stabilniejsza. Nie, nie musisz od nowa konfigurować plg.

Z tego co mi wiadomo to najstabilniejszy zawsze jest oryginał - Spigot jest jedynie nakładką na CraftBukkita a więc na pewne nie jest stabilniejszy od niego.

Spigot to polski bardziej zoptymalizowany "bukkit" silnik pod serwery minecraft. jeśli chcesz żeby gracz wchodzili na wszystkie wersje to zainstaluj spigot 1.7.10   . A co do pluginów to jak kolega wyżej napisał , będą działać.

Spigot polski ?! :D Padłem... poczytaj sobie.

@topic Co prawda to prawda może i Spigot jest wydajniejszy lecz pluginy pisane na Bukkita zawsze będą działały lepiej... możesz się spytać jakiegokolwiek programistę.. też ci to powie. Wybór należy do ciebie.

4462514400953061278225.png

Opublikowano

Ogołem to ja natrafilem na mase bugów z dodatkowymi tagami na spigocie 1.7.2 nie wiem czym byly one spowodowane na pewno silnikiem,

Po zmianie na spigota 1.7.9 jednak wszystko dziala jak nalezy :)

Ogółem to widac że spigot jest bardziej zoptymalizowany po samym zuzyciu ramu, roznica pomiedzy bukkitem a spigotem wg mnie jest kolosalna.

Po co istnieje to forum? Dla dzieci?

Opublikowano

Okay dzięki za wypowiedzi zmienię na Spigota, tak wgl jest spigot na 1.8.1?

Promuje serwery na mclista skype ak.4772

Opublikowano

Tak, jest (podobno zostal usuniety, wiec poszukaj nie na oficjalnym forum).

Opublikowano

Ogólnie silnik spigot jest bardziej stabilniejszy i obsługuję on przeróżne wersję. Słyszałem, że z silnikiem Bukkit są często problemy, a z silnikiem Spigot nie. Dodatkowo silnik Spigot posiada nieco lepszą opinię.

Słyszałem, że już już jest. Tutaj podsyłam Ci [spis] spatchowanych silników Spigot i CraftBukkit:

http://www.mpcforum.pl/topic/1289638-dl-archiwum-craftbukkit-spigot-patchowany-spigot/

Opublikowano

Pluginy pisane na Bukkita działają gorzej na Spigodzie? Nie ;x

Dobry silnik, ładnie zoptymalizowany. Możesz wgrać na niego BungeeCorda, który posiada spore możliwości. Serwery minigames/network z tego korzystają.

343731479829004887779.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...