Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czysty survival 0 pluginów

pablos11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema od pewnego czasu widzę że sporo ludzi zaczyna szukać servera czyste SV gdzie można okradać graczy, i otwierać każdą skrzynkę.

Mam server swój SV + Rasy itp lecz mogę dodać mapę na której będzie sv bez gildii i innych bajerów zrobić czyste sv gdzie dostępne będzie tylko home, msg, i inne komendy podstawowe

Na tym czystym sv będzie trzeba jak najlepiej schować swoje skrzynie aby nikt nie znalazł naszej kryjówki i nie okradł nas dodam nową rasę Czysty aby nie miała za dużo komend.

Na czystym sv brak byłoby vipów sami gracze i każdy byłby w 100% równy sobie

Więc tak:

Czysty SV bez Vipa oraz innych ułatwień, brak Gildii oraz innych opcji ochrony skrzynek

Każdy musiałby ukryć swoe dobytki jak najlepiej potrafi aby nikt nas nie okradł i nie zniszczył naszych kryjówek, brak jakiegokolwiek Kit Gracz czy innego startujemy z pustą ręką.

Komendy: msg, sethome, home, login, register . Jeżeli macie jakieś pomysły co do tego pisać w komentarzach

Drop z kamienia z magicznymi skrzynkami które dają na dodatkowe itemy.

Pieniądze na tym trybie byłyby nieprzydatne z racji na brak sklepów brak możliwości przeniesienia EQ między tymi dwoma trybami.

Opcja czystego SV mogłąby wystartować jeszcze dziś z racji że mam server który działa od tygodnia więc dodam tylko mapę z flagą ograniczającą komendy do tych kilku.

Jeżeli coś takiego wam się spodoba aby grać na serverze gdzie są 2 tryby gry i 1 czat mogę coś takiego zrobić

TEMAT

Opublikowano

To beda te pluginy czy nie?

W temacie jest napisane ze 0 pluginow, napisales ze repair itp., a o ile sie nie myle to nie ma komendy na naprawianie itemow w minecraft bez pluginow.

Na anty x-ray'a, bez pluginow polecam ustawic online-mode na true, wiec nie bedzie dzieci z huzuni i iksrejami.

Jednak bys musial wgrac pare pluginow, ale tylko 1-3 :WE; WG(cuboid na spawn); NCP i jakis plugin pomocniczy dla admina.

I jezeli bedzie 0 lub te pare pluginow, z tradyzyjnym dropem, z rud to mozliwe ze zagram.

Jezeli chcesz, abym odpowiedzial na Twoj post to napisz @mrMIXKRIPL

Tu nic nie ma, nawet kropki

graphic.png

Opublikowano

Coś takiego się nie uda przez największą plagę serwerów - cheaterów. Chyba, żebyś miał coś jak na skafie, że skrzynki zmieniają się w stone, to wtedy mogłoby się udać i sam bym zagrał.

A online mode nie pomoże, bo przyjdzie ktoś jak ja z kilkudziesięcioma premkami i tylko banować ciągle ^^.

tenor.gif

Opublikowano

Bardzo fajna inicjatywa z chęcią bym na takim czymś pograł. 

Oczywiście bez przesady też z użytkownikami, taki serwer ma klimat tylko wtedy gdy jest nie więcej użytkowników ja 5-10 :)

Jeśli pomysł wypali jestem jako pierwszy, bo aktualnie nie gram w MC ponieważ te nowe serwery nie są dla mnie i mi się nie podobają:) 

2utq9g5.png b6u4qg.png
Opublikowano

Ok zrobiłem już Rangę 'Czysty'

Komendy:

sethome

home

msg

tpa

spawn

helpop

zglos

losowytp

Co będzie mógł 'Czysty':

Nic, nie może założyć Gildii, nie może kupić Vipa ani żadnego kitu.

Nie ma prawa korzystania z ChestShop jak i warpów.

Brak dostępu do 90% komend servera

Mapa:

Buduję aktualnie spawn, jest on mały z racji braku informacji i inych ciekawostkach.

Brak Areny mapa jest waszą areną

1 Cuboid którym jest spawn

Nikt nawet Administratorzy nie będą mogli włączyć GM na tej mapie

Każdy kto tam wejdzie zostanie uleczony z powodu możliwych efektów mikstur z ras (2 tryb server)

Brak itemshopu oraz rang typu Vip jest tylko 1 ranga którą jest czysty

Brak Gildii, Cuboidów, LWC !

Mapa bez bordera więc masz pełen dostęp do wszystkich terenów

Jeżeli zgłoszą się gracze godni zaufania a nie jakieś ch**owe gimby które grają na Hackach i myślą że są lepsi wyłącze drop z kamienia na tej mapie !

Jeżeli gracze będą zgłaszać graczy będzie to wielki + w stabilności servera dzięki czemu nie będe musiał was ograniczać na serverze

Jeżeli nie będzie X-Ray itp usuwam drop z kamienia i HardCore ma tylko drop z Rud

Nie odpowiadam za kradzieże przedmiotów, trzeba będzie ukryć wszystko b. dobrze

Za podejrzenia o Hackach BAN IP

TEMAT

Opublikowano

Niby tak ale jak możesz pograć z znajomymi jak na singlu to jednak warto.

To jest raczej marzenie starszych graczy którzy grali na betach i minecraftach 1.1 ;)

Więc ciężko zrozumieć niekiedy że tryb gdzie nie ma cuboida który ochroni twoją d*** zmusza Cię do myślenia, musisz zobaczyć czy tu będziesz bezpieczny czy nikt Cię nie okradnie więc ten tryb jest najlepszy niż te nowe badziewne sv+gildie których jest już tyle że aż niedobrze się robi a i tak tworzą się nowe które nie przetrwają nawet 1 msc

A ten czysty tryb zawsze był i będzie dobry z racji na radość jaką daje

TEMAT

Opublikowano

Ale skąd założenie, że czysty tryb przetrwania musi polegać na wzajemnym zabijaniu się? Dlaczego nie można by postawić na współpracę z innymi graczami? Przetrwanie to nie tylko walka pomiędzy graczami, ale także z agresywnymi potworami, głodem lub ukształtowaniem terenu.

Opublikowano

Odniose sie do kolegi wyzej: Moznaby bylo wgrac plugin na klany (tzn. Tylko na czacie widac ze jestescie jedna "druzyna" i wspolpracujecie ze soba) :)

Opublikowano

Też szukam od dawna takiego serwera , teraz Mojang dodaje same ulepszenia do gier , serwery co raz lepsze pluginy i gra się zaczyna nudzić :/

Opublikowano

Eracon mogę coś takiego napisać :) sojusze między graczami :p nic to nie daje poza tagiem gildii przed nickiem i tyle.

Mogę także pomyśleć nad kupnem nowego servera i tam go postawić osobno jeżeli server ma być bez dodatkowych pluginów to wystarczy tylko oferta z slotami bo ramy wyrzymają 5/6 pluginów + 2/3 skrypty

TEMAT

Opublikowano

WorldEdit

WorldGuard

Skript

Essentials / Chat / Spawn

AuthMe

Skrypty:

Sojusze - żadnych dodatków jedynie info o sojuszu i tyle

AntiLog - PvP bez uciekania

Message - jakieś wiadomości

To raczej wszystkie, jak coś więcej to jednie Pluginu dodające nowe GUI

TEMAT

Opublikowano

Tak więc do następnego piątku powinno być gotowe z racji że nie jest to żaden mega wielki pomysł z dodatkami :)

P.S jeżeli ktoś posiada wolną maszynę i byłby chętny zasponsorować :D pisać na PW

TEMAT

Opublikowano

Coś właśnie takiego robię. Tylko bardziej utrudniony. Na czystym sv nie ma /tpa /home i tych innych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...