Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytania odnosnie rozgrywki / skilli / ras

Pies Zbigniew

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przejrzałem większość tematów na tym forum i na ogólnym forum tery online, ale nie dowiedziałem się wszystkiego. Jeśli ktoś ma trochę czasu, to z góry dziękuje za wszelkie odpowiedzi :)

1.Podobno niektóre rasy mają szybsze animacje skilli np. każdy mówi że rasa Castanic ma szybszą animacje uniku i ataku. Sam gram pandą i wydaje mi się że mój unik jest naprawdę bardzo powolny -.-

Nie wiem czy w przyszłości okaże się że inne skille również będą miały powolne animacje. Jest w tym coś racji?

2.Słyszałem że rasa Elin ma przywileje np. zwiększony zasięg ataku u zerka i lancera. Nie testowałem wszystkich klas i ras, więc czy to prawda? Czy rasa Elin w zamian za zasięg przypłaca szybkością wykonywanych skilli czy nie?

3.Czy występują jakieś skille usuwające z nas knocka, stuna, slowy itp. Jeśli ktoś grał w aiona to jest to coś w stylu remove shocka.

4.Na koncie można mieć max 8 postaci. Podobno można kupić coś w stylu tera club. Jeśli skończy mi się konto premium, to będę miał status weterana na zawsze i będę mógł w każdej chwili usuwać i robić nowych 8 postaci?

5.Na 11lvl mamy questa w nowym mieście. Czy to miasto jest główne w całej grze? Jeśli tak, to czemu nie znalazłem tam stanowisk do craftu?

6.Czy najlepsze eq robiły sami poprzez craft, dropimy na instancjach czy wymieniamy u npc za jakieś punkty czy przedmioty itp. ?

7. W razie niepomyślnej próby ulepszania znika nam item?

8.Od jakiego lvl i skąd bierze się kryształy wzmacniające?

9.ile golda leci na mobkach na 65lvl? Da się na nich zarabiać?

10.Czy w przyszłości klasa Reaper będzie dostępna dla innych ras?

Opublikowano

Przejrzałem większość tematów na tym forum i na ogólnym forum tery online, ale nie dowiedziałem się wszystkiego. Jeśli ktoś ma trochę czasu, to z góry dziękuje za wszelkie odpowiedzi :)

1.Podobno niektóre rasy mają szybsze animacje skilli np. każdy mówi że rasa Castanic ma szybszą animacje uniku i ataku. Sam gram pandą i wydaje mi się że mój unik jest naprawdę bardzo powolny -.-

Nie wiem czy w przyszłości okaże się że inne skille również będą miały powolne animacje. Jest w tym coś racji?

Niby są jakieś różnice ale wybieranie rasy pod klasę nie ma sensu (chyba ze baraka warrior )

2.Słyszałem że rasa Elin ma przywileje np. zwiększony zasięg ataku u zerka i lancera. Nie testowałem wszystkich klas i ras, więc czy to prawda? Czy rasa Elin w zamian za zasięg przypłaca szybkością wykonywanych skilli czy nie?

Każda rasa na jakieś plusy i minusy u elinek są to np. małe hitboxy, czy to co napisałeś.

3.Czy występują jakieś skille usuwające z nas knocka, stuna, slowy itp. Jeśli ktoś grał w aiona to jest to coś w stylu remove shocka.

Jest broszka dzięki której możesz usuwać negatywne efekty (wyciagasz na pasek i używasz jak normalnego skilla, cooldowny to 3 lub 6 minut)

4.Na koncie można mieć max 8 postaci. Podobno można kupić coś w stylu tera club. Jeśli skończy mi się konto premium, to będę miał status weterana na zawsze i będę mógł w każdej chwili usuwać i robić nowych 8 postaci?

Bez konta weterana możesz mieć max 2 postaci. Kupując tera club nie dostajesz dodatkowych slotów.

5.Na 11lvl mamy questa w nowym mieście. Czy to miasto jest główne w całej grze? Jeśli tak, to czemu nie znalazłem tam stanowisk do craftu?

Jeśli chodzi o velikę to jest to 1 z 4 głównych miast. Są tam stanowiska do craftu ale do craftu wystarczy ognisko.

6.Czy najlepsze eq robiły sami poprzez craft, dropimy na instancjach czy wymieniamy u npc za jakieś punkty czy przedmioty itp. ?

Najlepsze sety robi się samemu. Set do pvp z materiałów za kiling spree i belicarium i dodatkowych przedmiotów takich jak cobala ingoty dla heavy armoru.

Nie

Słabsze od crystal merchanta. Lepsze z dropu i za kredyty reputacji

Nie opłaca się tak zarabiać.

Nie

Opublikowano

Dzięki za odpowiedż :)

Najlepsze eq to tier 3?

Crafcić możemy tylko itemy do 55lvl? W sklepie są tylko recki do 55lvl.

O najlepsze eq do pvp jest dość trudno? Powinienem już zbierać kase lub jakieś przedmioty na cały set?

To killing spree i belicarium to jakieś punkty jak np. w aionie AP, neverwinter glory... itp?

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngSinlay

Raczej nie jest to na tyle istotne, by zwracać na to uwagę, bo masa naprawdę dobrych graczy wybiera rasę pod swój gust wizualny =D Nie słyszałem osobiście o czymś takim.

Na pewno nie  ;)  Rasa elin może być postrzegana za faworyzowaną jedynie pod względem ilości dostępnych dla niej kostiumów, bo jest ich nieporównywalnie więcej niż dla pozostałych ras  :P 

Priest ma AoE dispel, który właśnie to robi. No i mistic, ale już niestety nie AoE, tylko lockowany, max do 3 osób =D

A tak poza tym to jedynie można mieć broszkę ze skilem cleanense.

Veteran Key - odblokowuje na stałe 8 slotów na postacie + odblokowuje na stałe 4 zakładki w banku - Polecam  ;) 

Velika? Są tam stanowiska do craft'y. Nie chce mi się wklejać screen'a mapki xD Znajdziesz je w prawej, górnej części mapki miasta  ;) 

Co kto woli szczerze mówiąc  :P

Nie znika, ani się nie obniża, a dodatkowo wzrastam nam szansa na ulepszenie po każdym niepowodzeniu.

Dropią i są u Crystal Merchant'a - lub Trade Broker'a. Dostępne są warianty na różne przedziały lvl'owe.

Nie wydaje mi się, żeby to się opłacało.

Nie.

Dzięki za odpowiedż  :)

Najlepsze eq to tier 3?

Nie, Tier 6.

Crafcić możemy tylko itemy do 55lvl? W sklepie są tylko recki do 55lvl.

Lepsze design'y musisz dropnąć lub kupić od kogoś. Na sprzęt PvP recki są u Bellicarium / Killing Spree Merchanta w Velice / Highwatch.

O najlepsze eq do pvp jest dość trudno? Powinienem już zbierać kase lub jakieś przedmioty na cały set?

Obczaj sobie recki u wyżej wspomnianych merchant'ów.

To killing spree i belicarium to jakieś punkty jak np. w aionie AP, neverwinter glory... itp?

To kredyty, za które kupuje się materiały na gear PvP ;)

1365336413-U179206.png
LIp6k.png
EPICSYGNA_erasnwx.jpg
LIp6k.png
1365336413-U179206.png

qar_gameplay.png

Opublikowano

Dzięki, a to konto wetaeran kupuje się na stronie czy w grze? W is tego nie widziałem. Jeszcze mam pytanie odnośnie slayera... Dlaczego typowy slayer na 14lvl bije na ślepo z auto ataku i jak trafi to wchodzi mi krytyk po 1k, a ja warriorem ze skilli zadaje mu po 200-300 z krytyka? Warrior jest tutaj najsłabszy w pvp?

Dlaczego nie mogę zregenerować wytrzymałości w obozie w którym znajduje się ognisko?

Opublikowano

Konto weterana otrzymujesz poprzez użycie kodu dzięki któremu kiedyś kupiłbyś abonament. Dodatkowo dostajesz 30 tera clubu. Slayer jest wolniejszy od warriora ale ma silniejsze hity i skille. Warrior natomiast jest najszybszą postacią w grze i bazuje na combach dlatego pojedyncze skille są słabsze. Do regeneracji staminy lepiej kupić arunic panace (koszt ok 1 golda), która regeneruje natychmiastowo całą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...