Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Integracja serwera TeamSpeak 3 ze stroną WWW

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jako że WebMastering jest dla mnie nową dziedziną chciałbym się zapytać doświadczonych osób jak mógłbym połączyć serwer TeamSpeak 3 ze stroną WWW (Statystyki serwera, ilość osób online, ilość kanałów, rejestracja przez stronę, banlista, oraz przyznawanie rang serwerowych przez WWW)

Dowiedziałem się że "gotowe skrypty" są dostępne na stronie TeamSpeak 3 lecz nie mam pojęcia co z nimi zrobić.

Pozdrawiam gorąco :)

Opublikowano

Jest framework Teamspeaka pod PHP i na nim możesz pracować. Co do gotowców, to wystarczy wrzucić na FTP i skonfigurować pod serwer Teamspeaka.

Opublikowano

I tu nasuwa się jedyna odpowiedź. Trza rozpocząć naukę PHP bo bez tego nigdy nie dowiesz się jak to dodać na stronę a forum niezbyt popiera ideologię dawania gotowców bo to powoduje masę kolejnych pytań.

Przykład:

Jeden gościu z MPCforu tworzy grę viawww ze swoją ekipą 'profów'. Posiadają autorski system gry ale każda nowość musi być przewałkowana przez użytkowników forum bo ta ekipa nie potrafi. 

Pewnie lista twórców z pomocnikami z forum zajmowała by 2 strony A4.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...