Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Gracze piszący ,,Moge admina''

Gość vix0n

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co zrobić z takimi graczami:

Moge admina? / Dobrze ogarniam czat

Gdy się nie zgodzisz:

Narka, wychodzę, nie polecam.

Wiem, że niesłuszne było by zablokowanie tego typu słów/zdań na czacie.

Gdy byłem początkującym Administratorem, nie zgadzałem się po prostu pisząc Nie.

Gdy stałem się właścicielem swojego serwera publicznego (o którym wspomnę później co i jak).

Co raz częściej spotykałem się z nimi.M.i.n na fanpage'u mojego serwera.Wybaczcie, ale nerwy mi puściły.Potraktowałem go źle, przyznaję się, przepraszam.Nie powinienem tak zrobić.

CEYMiUz.png

I tak mój serwer nie był w takim momencie super, przeciętna ilość graczy dziennie 4-8, rozumiem że widownia na YouTube i gracze Minecraft'a są, jacy są nie zmienię tego.Powinienem się cieszyć z każdej osoby na moim serwerze.Wytłumaczyłem mu nawet, ale co mi z tego jak potem po przezywał mnie od k.j.p.I nie jest to drama jakaś, ale pytanie do was co robić w takich sytuacjach, oszalał bym, reklamując mój serwer u YouTuberów, z tego powodu (zapewne, ale chyba nie XDD) 

Tym bardziej, że pomysł ,,zaproś 4 kolegów dam Ci VIP'a'' również nie jest słuszny.Wiem, że pierwszy krok, to zacząć od samego siebie.

Mój serwer z początku EasyHC (10 slotów xD) , full serwer dziennie, druga edycja nie udana przez pliki serwerowe i bugi, trzecia, noo tu już jak wspomniałem 

przeciętna ilość graczy dziennie 4-8

Czwarta? Ni cholere, postanowiłem odpuścić, zrobić serwer PvP... 1-3 graczy dziennie.Hah, kompletna porażka.Nowy pomysł na serwer (tzn zgapiony, ale podrasowany przez mnie).Zapytałem się o opinię użytkowników na MPCForum, czy serwer by wypalił, 

http://www.mpcforum.pl/topic/1356891-pytanie-graliby%C5%9Bcie-na-takim-serwerze-uda-si%C4%99/#entry11538515

Przeczytajcie całość od góry do dołu, oraz post użytkownika @lolzere

Na 3 edycji banowałem za takie coś, ale teraz przyznaję, że mądry to ja nie byłem w tym momencie.Dlatego się zapytał na FP.

Pfff Avatara nie zamalowałem xD

Opublikowano

Też tak mam :/, czasem ignoruje, czasem odpisuje "Uważam, że jesteś nie ogarniety :/"

Opublikowano

Opcja 1: mute

Opcja 2: poczekaj na rekrutacje

Opcja 3: nie

Opcja 4: jezeli bedziesz duzo gral i pomagal, bedziesz mial wieksze szanse, ale jak prosisz o admina, to szanse maleją

Opcja 5: regulamin

Opcja 6: trzeba zlozyc podanie na forum serwera

Opcja 7: wiek 16+

//Tworząc serwer musisz sie przyłożyć, a nie na odwal się. Mozesz mi na pw podac ip i wersje to wpadne i zobacze serwer i Ci napisze moje zastrzezenia, bo serwer z 3 graczami jest bez sensu

39740

http://www.mclista.pl/39740

Daj diamencika ;)

Opublikowano

Miewam podobne sytuacje lecz nie z serwerem MC tylko z fanpage na FB.
Moja rada jest taka, bo zazwyczaj to są dzieci.

Utwórz sobie szablon jeśli takie wiadomości do Ciebie to rutyna:
Witam Cie użytkowniku. 
Aktualnie rekrutacja do teamu jest nieaktualna. 
Poinformujemy Cię jeśli status rekrutacji ulegnie zmianie.
Dziękujemy za wiadomość ekipa "xyz".
Wiadomość wysłana automatycznie za pośrednictwem (i tu wymyślasz coś co brzmi realistycznie) AutoMassage v.1.2.6 
Pytania proszę kierować na adres mailowy: [email protected] 

Czemu ten sposób jest skuteczny ?

• Ponieważ dzieciom nie chce się szperać po internecie czy istnieje taki program.
  • Czy jest jakiś sens pisać z autobotem ?
  • Chyba nikomu nie będzie się chciało pisać maila

Myślę, że Ci się to przyda. U mnie działa w 98% przypadkach i nie muszę się martwić o opinię :)

2utq9g5.png b6u4qg.png
Opublikowano

@vix0n myslales kiedys o zaspamowaniu gugli swoim ip serwera? przykladowo zostajesz zombie i reklamujesz gdzie popadnie wchodzisz na jakas strone, pach ip, i strona wszedzie wkrotce bany bys podostawal ale od czego jest starter z 2 gb za 10 zl? Taki pojazd by byl za taka reklame ludzie by sie zebrali no i by wbili, chyba ze masz jakies kiepskie budowle/ nie ogarniasz/ pluginy ci szwankuja/ lagi sa na serwerze to ich nie zatrzymasz. Normalnie jakbys narobil hałasu w sieci to bys nie zniechecil ludzi tylko jeszcze bardziej wkurzyl aby wbili i zobaczyli co sie swieci. Nie widze nikogo ale nikogo na tyle odwaznego zeby cos takiego zrobił, i na tyle zdeterminowanego(spamuja ale po ok 2 tyg sie poddaja bo maja te 30 graczy na serwie i na tym przestaja). Ludzie sobie mysla: ahh nakrece film na yt ktory bedzie mial moze 100 wyswietlen, kupie sobie hosting z csrv i pomysle a nuż uciagnie 300 slotow, zrobie sobie spawna 10x10 powiem ze to hardkor i wszyscy wbijajcie będe grzeczny a mój serwer upadnie. A easy hc jest juz dosc, przezyły apokalipse tylko te najwieksze a reszta rosnie jak grzyby po deszczu i umiera. Zrób cos kreatywnego a nie pvp lub easy hc. Easy hc kojarzy mi sie obecnie z spawnem najwyzej 100x100 drogami z desek zadaszeniem z cobla i  tablicami craftingu stone'niarki wybudowac to to naprawde jest straszny wyczyn, ja bym chyba umarł.

Po co istnieje to forum? Dla dzieci?

Opublikowano

Dziękuję wszystkim za porady :)  @lolzere Serwer o którym wspomniałem (ten EasyHC) był totalną porażką, nie dopracowany, nudny i beznadziejny.Robiłem go z myślą o szybkim otwarciu, nie zważając na to czy w ogóle będzie ktoś na nim grał. Na pewno, jak ktoś z czymś zaczynał nie wiedział co i jak, tak samo jak ja. Temat do którego dałem linka będzie ale to mega (tzn dopracowany itp.) W sprawie pluginów jak i również budowli (w obecnym czasie budowli) jest tak że jak powoli nie chce mi się, odkładam na inny dzień. Na tych pierwszych edycjach EasyHC siedziałem cały dzień przed poradnikami u Treekta a potem na FTP i konfigurowałem i konfigurowałem a i tak serwer był niedopracowany.Kiedyś myślałem że zablokowanie ./pl ./ver ./bukkit:xxx to dopracowany serwer xD:D Tu możesz zobaczyć screnshoty z serwera, nad którym pracuję.

PS.Ludzie robią nadal serwery EasyHC i wystarczy im reklama, i przychodzi nawet po ^50^ osób, ale ja tak nie zrobię.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...