Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Gralibyście na takim serwerze? Uda się?

Gość vix0n

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

PROSZE PRZECZYTAJ WSZYSTKO!

Bez obijania w bawełnę.Gracz, skórzana czarna zbrojka z Kitu Gracz, w którym również jest Diamentowy czysty miecz z łukiem i 64 strzałami.

Spawn, to tutaj się wszystko zaczyna, na nim portale do następujących warpów:

- /Warp Kopalnia

- /Warp PvP

- /Warp Sklep

-/Warp Łowisko (tzn. Lowisko)

===

/Warp Kopalnia, z pozoru nie taka jak wam się wydaje, 9 stoisk dla graczy ze stoniarkami.Drop ze stone dla następujących itemów:

-Diament 0.74%

-Złoto 0.69% (na serio)

-Żelazo 1.13%

-Jabłko 0.99%

oraz Nether Star (gwiazda Netherowa) która będzie walutą serwerową 0.43%

Nether Star, nie tylko możemy uzyskać ze stone, możemy sprzedawać Diamenty, Złoto, Żelazo, by go uzyskać, potem wykorzystać w celu kupienia różnych rzeczy u wieśniaków na /Warp Sklep, ale o tym trochę po niżej możecie przeczytać. 

===

/Warp PvP średnia arenka, to tutaj możemy walczyć, za itemy kupione w Warp Sklep, lub uzyskane z Kitu rangi VIP, ale nie martwcie się, serwer nie będzie P2W. Licznik zabitych osób, to LvL. W sklepie będzie można kupić Poty, i nie tylko 

===

/Warp Sklep to miejsce sprzedając surowce uzyskane z Warp Kopalnia uzyskamy Nether Star, za którego kupujemy itemy do PvP

-Potki róznego rodzaju

-Sety: Żelazne (od Protection I do II) Diamentowe (od Prot I do Prot III)

-Miecze: Diamentowe (od Sharpness I do II bez fireaspect) (od Sharpness (z fireaspect I) III do IV (również z fireaspect I) ) 

-Łuków tutaj nie kupimy...

więcej enchantow dla VIP'a, którego kupicie w ItemShopie serwera za 6 zł.Nigdzie nie pojawi się enchant z knockbackiem, chyba że dobrowolnie, własnoręcznie sobie go zrobisz, wchodząc do pomieszczenia z enchantem na /Warp Kopalnia.Nie chodzi tutaj że potrzeba nam **hajsu i ahhhhhhh, nie, połowa, a nawet większość idzie do hostingu na którym jest serwer gdyż środki miesięczne nie wystarczą na 20 slotów.**

===

/Warp Lowisko jak sama nazwa wskazuje, można łowić rybki :)  alee i zostać szczęściarzem łowiąc również potrzebne itemy do PvP!

Sety, miecze, potki i oraz ŁUKI!.Złowione rybki można będzie sprzedać w sklepie, uzyskując Nether Star'a 

===

Teraz trochę o ItemShopie i rangach.Jak wiecie każdy Administrator serwera spotkał się z opinią gracza typu

,,Nje gram tutaj bo tu jest serffer dla pjenionżkuff''

My takich będziemy próbowali uświadomić, że tak to może wyglądać, ale tak nie jest.Nie chcemy by PvP opierało się tutaj jak na typowych serwerach Hardcore/EasySV.Właśnie dlatego koxy zrobicie sobie sami kopiąc złoto, a nie kupując w Warp Sklep... no chyba że kupicie za 1.28 zł w ItemShopie serwerowym 5 koxów. Czy nadal pamiętasz co napisałem nad Warpem Łowisko? 

===

Paszoł won mi z serwerami dla hajsu, i biznesmenami takimi jak BoomDroom!

==

Rozpisałem się trochę, błagam aby nie na marne xD

Czy zaakceptowali byście taki serwer? Gralibyście? Uda się? 

Nie mówię do końca że tak ma być. Jeśli chcecie coś zmienić, piszcie, ale nie tak:

A ty tamto i to usuń.

lub

Ej ale mógłbyś jeszcze wg mnie to dodać, to tamto i siamto

Zaakceptuję ,,to tamto i siamto'' luub ,,a ty to tamto usuń'', pod warunkiem masowej ilości tej samej Opinii

(dajmy masową ilość, hmmm 4 osoby i zmianę akceptuję) 

Najważniejsze jest to, żeby wam się grało dobrze.

Czy zaakceptowali byście taki serwer? Gralibyście? Uda się? 

uffff

==

Przepraszam za wszystkie błędy ortograficzne, fleksyjne itp itd ale z polskiego to dobry ja nie jestem.

Opublikowano

@vix0n

Nic poprostu jesli tworzysz serwer to liczysz sie z tym ze beda na nim grac dzieci nawet 8 letnie, a pisanie w taki sposob jak one pisza gdy ty potrafisz normalnie pisac szydzi z nich i wysmiewa. Gracz 8 letni moze nie mysli ale rozumie ze robisz z niego idiote. Gz

Po co istnieje to forum? Dla dzieci?

Opublikowano

@vix0n

Mógłbyś napisać, jak tryb to będzie sponsorował ten serwer? :>

Jak będzie trzeba to ja zasponsoruję ;3

Za długie to czytania xD ale pierwsze 30 linijek spoko xD

Opublikowano

@PiotrekPolski Obawiam się że na obecną chwilę, nie wystarczyło by zasobów RAM.Po za tym tak jak mówiłeś na skype xD?

@kukubaczek dzieki <3 (no homo...)

Bukkit teraz mało pożera ramu ;) Spokojnie 400 graczy może uciągnąć 7-8 GB ramu jeśli dobrze skonfigurujesz ;)

Opublikowano

@kukubaczek Wiem, jednakże zastanawiam się nad EnderChest'em, a najbardziej nad ItemHost'em.

Zawsze oceniamy jakość tych najlepszych hostingów, nie zważając na te mniejsze.Nigdy nie wybrał bym FiberHost'a.

Obecnie muszę nazbierać trochę środków, ale zostanę na razie przy pukawce :D 

Lel, panel logowania w ItemHost'cie na chwilę obecną jest nie czynny :( oj tam oj tam.

Opublikowano

@kukubaczek Wiem, jednakże zastanawiam się nad EnderChest'em, a najbardziej nad ItemHost'em.

Zawsze oceniamy jakość tych najlepszych hostingów, nie zważając na te mniejsze.Nigdy nie wybrał bym FiberHost'a.

Obecnie muszę nazbierać trochę środków, ale zostanę na razie przy pukawce :D

Lel, panel logowania w ItemHost'cie na chwilę obecną jest nie czynny :( oj tam oj tam.

Kup se VPS'a na ovh.pl - nie limitowana ilość slotów xD Nie limitowana ilość serwerów TS/bukkit/spigot/bungee/wszystkich :D

Opublikowano

@ref

Więc tak, jestem dobrej myśli, z ręką na sercu przyznaje że nie mam wielkich umiejętności (taki tam spawn zbudowałem na 1 edcyję EasyMine).Ten spawn z kwarcu jakoś wyszedł. @offtopic  Mnie, jako użytkownika MPCForum denerwuje to, że specjalnie człowiek napisze temat Zostanę Moderatorem itp, a Moderatorzy odsyłają go, do swojego gąszczu, gdzie na(pip) tymi ogłoszeniami i tak się nikt nie zgłosi. Dlatego nie szukam budowniczych, a wolę budować sam. @topic Dołożę wszelkich starań, aby graczy przybywało, dzień w dzień

. Bez graczy serwer jest niczym. Nazwa serwera: VineCraft (może nie koniecznie taka kolorystyka :D)

Oto screen jak wygląda spawn :)

rLtgOlw.png

Może screen jest trochę za duży, ale widać dokładniej niż na obrazku 12x12...

Opublikowano

@ref

Najnowsza wiadomość:

-Serwer nie będzie jedyny! Otwieramy sieć 3 Serwerów Minecraft: PvP (mój ^^) Wojny Gildii, Creative!

Prace trwają, a te dwa pierwsze serwery otwieramy już 10 lutego! Trzymajcie kciuki!

==

Następujące serwery na starcie będą miały tyle slotów:

PvP = 40 Slotow!

Wojny Gildii  = 20 slotów (ale chyba ulegnie zmianie!)

Creative z działkami = 15 Slotów (ulegnie zmianie :D)

==

Każdy z wyżej wymienionych serwerów, będzie posiadać, choć w najmniejszym stopniu coś oryginalnego.Pozdrawiam i trzymajcie kciuku, zapowiedź kilka dni przed otwarciem na MPCForum i na YouTube.

==

PS. Serwer PvP na EnderChest.PL | Wojny Gildii na EnderChest.PL | Creative na Pukawka.PL

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...