Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sny które były Déjà vu?

Sortiq

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio mam sny, które ujawniają przyszłość. Miałem ok 10 takich przypadków. Co to może znaczyć? Ostatnio moim zdaniem miałem "deja vu" 16.01.15. Było tak samo, mialem o to samo spytać co w śnie, ale powiedziałem koledze że mam deja vu xD

Ps. Te sny dopiero się "spełniają" po 3 mies. nwm xD

graphic.png

Opublikowano

Mam tak samo. To są znaki od kosmitów, oni w ten sposób kontaktują się z nami.

Ja przykładowo miewam sny o wojnie, w której walczę. Boje się, żeby to nie było Déjà vu.

Jakby nie było jutra, jakby nie istniał czas, chwila to dziś sekunda, ale zegar dawno już zgasł...

Trzyma przy sobie nas tylko wspomnienie tego, jak było tu nam na początku

4875_blue.png [*] 30.09.2016r. [*] 9368_gold.png

Opublikowano

Ja podczas snu mam uczucie, że czuje jakby ten sen był "kontynuacją" snu z przeszłości (z kilku miesiecy, dni lat), jakby miejsce podczas śnienia nawiązywało do snu w którym już byłem.

Opublikowano

tez tak mialem a mniej wiecej wygladalo to na wycieczce szkolnej a to mi sie snilo moze nawet rok wstecz, uswiadomilem to sobie dopiero potem xD

ogolem nie wiem co to znaczy ale chce tak wiecej xD

smite-SkoczekPL , Drejk

Combat Arms-Baxiu11

2i03s51.png

Opublikowano

Koledze się śniło że się dusił w domu, nie miał powietrza, nie mógł się poruszać, szybo złapał za buty i rzucił z całej siły w okno, aż się rozbiło, wtedy dopiero złapał wielki oddech, dalej nic nie pamięta, co się okazało rano wstał i zobaczył swojego buta w szafce z książkami i rozbitą szybą.

Opublikowano

Tak, ja mam takie przypadki ostatni jaki pamiętam to śniło mi się że gdzieś idę i widzę po swojej prawej kobietę w szpilkach i czerwonej kurtce a na rękach miała dziecko w różową kurtkę i białą czapkę, kilka dni później idę w stronę przystanka i po prawej widzę tą samą panią co mi się przyśniła. Dużo tego mam lecz połowę już nie pamiętam ale to są takie "zwykłe sny". 

Opublikowano

Trochę creepy. Nigdy nie miałem takich snów, może po prostu to przypadki, które już wiesz, że się wydarzą (np. wyjście na imprezę), a potem się to dzieje. Chyba, że masz dokładny obraz tego co się będzie tam działo.

Opublikowano

Koledze się śniło że się dusił w domu, nie miał powietrza, nie mógł się poruszać, szybo złapał za buty i rzucił z całej siły w okno, aż się rozbiło, wtedy dopiero złapał wielki oddech, dalej nic nie pamięta, co się okazało rano wstał i zobaczył swojego buta w szafce z książkami i rozbitą szybą.

Nie oszukiwuj, na kretynie była podobna historia, w topce.

@topic:

No, miałem coś takiego.

Opublikowano

Ja miałem tak, że jak próbowałem zasnąć (zasypiałem) to się od razu dusiłem.

Prorok!

Jakby nie było jutra, jakby nie istniał czas, chwila to dziś sekunda, ale zegar dawno już zgasł...

Opublikowano

Ja miałem tak, że jak próbowałem zasnąć (zasypiałem) to się od razu dusiłem.

Prorok!

Paraliż senny, który dotknął mięśni oddechowych. To samo dzieje się, gdy zasypiasz, nie możesz się ruszyć, bo na twoje ciało zostało nałożone coś w rodzaju klatki. Czasami jest ona jednak nie skuteczna i możesz widzieć jak twoja dziewczyna rusza w śnie nogami (ale nie można mówić o pełnym biegu lub chodzie). Co ciekawe, podczas tego procesu możesz zauważyć zjawy wiszące nad twoim ciałem, cienie, które się poruszają albo osoby, które nie powinny się znajdywać w twoim pokoju (zjawy etc.). Jest to czymś w rodzaju halucynacji - snem na jawie, gdzie miesza się wytwór twojej wyobraźni wraz ze światem rzeczywistym.

Co do Deja Vu - niby jest coś na rzeczy, bo nie raz tak miałem (chociaż szczerze to dawno tego nie doświadczyłem). Według naukowców, jest to sygnał elektryczny, który przybył do lewego lub prawego oka trochę później niż pierwszy. Dlatego wydaje się nam, że już coś takiego widzieliśmy. Chociaż nie popieram tego, bo wydaje się to cholernie naciągane.

Tyle ze strony naukowej.

Pozdrawiam :)

Opublikowano

Śniło mi się, że za kilka minut coś się wydarzy - budzę się :

Podnoszę kołdrę do góry a tam bąk zwany jadowitym podkołdernikiem ( w dodatku skur.ywysynski )

Czyli miałem te deżawi?

Opublikowano

Paraliż senny, który dotknął mięśni oddechowych. To samo dzieje się, gdy zasypiasz, nie możesz się ruszyć, bo na twoje ciało zostało nałożone coś w rodzaju klatki. Czasami jest ona jednak nie skuteczna i możesz widzieć jak twoja dziewczyna rusza w śnie nogami (ale nie można mówić o pełnym biegu lub chodzie). Co ciekawe, podczas tego procesu możesz zauważyć zjawy wiszące nad twoim ciałem, cienie, które się poruszają albo osoby, które nie powinny się znajdywać w twoim pokoju (zjawy etc.). Jest to czymś w rodzaju halucynacji - snem na jawie, gdzie miesza się wytwór twojej wyobraźni wraz ze światem rzeczywistym.

Co do Deja Vu - niby jest coś na rzeczy, bo nie raz tak miałem (chociaż szczerze to dawno tego nie doświadczyłem). Według naukowców, jest to sygnał elektryczny, który przybył do lewego lub prawego oka trochę później niż pierwszy. Dlatego wydaje się nam, że już coś takiego widzieliśmy. Chociaż nie popieram tego, bo wydaje się to cholernie naciągane.

Tyle ze strony naukowej.

Wiesz... Dzięki.... 

@top

A często je masz?

Opublikowano

Jak ktoś odkopał temat to i ja się wypowiem.

Tak na prawdę to jest świat równoległy do naszego, w którym jest przyszłość. Mając Deja Vu tak na prawdę nieświadomie komunikujemy się z naszymi sobowtórami, ale tylko część wspomnień jest nam dane sobie przypomnieć w najmniej oczekiwanym momencie. 

Tyle ode mnie.

ps. to tylko moja teoria. Trochę nad tym rozważałem i myślę, że to jedyne najbardziej sensowne wyjaśnienie deja vu xD

da5e9f82fbb05240438e374847f4a6f9.gif

Opublikowano

ostatnio mi się śniło że kupiłem worek ziela i gdy rano się obudzilem to myślałem że mam worek ziela w kieszeni w spodniach ale po sprawdzeniu okazało się że to był sen :)

Kiedyś też miałem zny deja vu lecz było w nich 50% rzeczywistości i 50% chyba sam sobie wyobrazilem :D

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...