Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Counter Strike GO Skaczący ping

Night1998

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam 

Od dłuższego czasu nęka mnie problem z skaczącym pingiem w Cs:Go

Wydaje mi się że jest to problem z routerem. Czemu tak sądzę otóż gdy podłącze kabel od internetu bezpośrednio do komputera ping przestaje skakać i trzyma się na 40 ms.

Od razu mówię, że dzieje się tak nawet gdy nikt nie siedzi na wifi.

Co tu jeszcze mogę dodać:
- Na polskim serwerze NEOGEAR tak samo, na MM też
- Router mam podłączony kablem do kompa
- Net 20mb/s
Test: http://prntscr.com/5ux66h
Może źle skonfigurowany router?
D Link dir-615 (router)

Wiem, że tego typu tematów było pełno ale konkretnego rozwiązania nie znalazłem nigdzie.

Opublikowano

Na sto procent masz źle skonfigurowany router, przecież to nie twój dostawca internetowy odpowiada za twój router czyli dzwonienie nic nie pomoże (bo ich internet na kablu działa prawidłowo). Poszukaj na innych forach bardziej skierowanych w stronę sprzętu komputerowego lub w tutaj w dziale Komputerowym wskazówek na temat skonfigurowania routera.

Opublikowano

Istnieje na MPCforum dział gdzie może się znajdować konfiguracja routera, ewentualnie dział gdzie mogę założyć taki temat?

Opublikowano

Zobacze jak bedzie dzialac po skonfigurowaniu i napisze czy to jest rozwiazaniem tego problemu. A tym czasem jak ktos ma inne pomysly jak to naprawic pisac smialo :)

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...